Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Σούνιο η πρώτη υποβρύχια χορογραφία παγκοσμίως

Στο Σούνιο η πρώτη υποβρύχια χορογραφία παγκοσμίως

ένα υποβρύχιο θέαμα στις 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου

H Αποστολία Παπαδαμάκη και η Sophie Bulbuyan σε συνεργασία με καλλιτέχνες από 10 χώρες θα παρουσιάσουν μια υποθαλάσσια χορευτική παράσταση με τον τίτλο «Σταγόνες της Αναπνοής». Η υποβρύχια χορογραφία στην οποία θα συμμετάσχουν 14 καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στην παραλία στο ακρωτήριο του Σουνίου, στον αρχαιοελληνικό ναό του Ποσειδώνα. Ο υποβρύχιος ηχητικός σχεδιασμό της Escoitar (από τον Enrique Tomas) θα προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου στο κοινό, ενώ η υποβρύχια σκηνογραφία και τα κοστούμια ανήκει στον Γιώργο Γεωργίου.

Όλοι είναι ίσοι κάτω από το νερό
Όλοι μεγαλώνουμε στον αμνιακό σάκο της μητέρας μας που αποτελείται από από 97% νερό. Η βαρύτητα κάτω από το νερό λειτουργεί το ίδιο για όλους τους ανθρώπους ακόμα και γι αυτούς με ειδικές ανάγκες η κινητικά προβλήματα. Η υποβρύχια μετακίνηση γίνεται με τον έλεγχο της πλευτότητας δηλαδή της αναπνοής και όχι με την κίνηση των χεριών ή των ποδιών.

Τη διεθνή καλλιτεχνική ομάδα. αποτελούν 5 επαγγελματίες χορευτές, 3 χορευτές με αναπηρία, 4 παιδιά 10-14 ετών, έναν εκπαιδευτής καταδύσεων, έναν πιστοποιημένος δύτης, από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο.

Η Ελληνίδα χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη σε ισότιμη συνεργασία με την Γαλλίδα χορογράφο Sophie Bulbuyan και την συνεισφορά της Λίας Χαράκη (Κύπρος) δημιουργούν ένα μοναδικό υποβρύχιο θέαμα με σκηνικά, κοστούμια και μουσική κάτω από το νερό.

Θα υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη κοινού:
Οι υποβρύχιοι θεατές (40 άτομα ανά παράσταση) που θα κάθονται σε ειδικούς πάγκους και με τον απαραίτητο εξοπλισμό στον βυθό της θάλασσας (6 μ. βάθους)
Οι θεατές που με μάσκα και αναπνευστήρα (40 άτομα ανά παράσταση)παρακολουθούν από την επιφάνεια του νερού.
Οι θεατές που παρακολουθούν την παράσταση σε ζωντανή μετάδοση σε οθόνη στην ακτή (300 άτομα ανά παράσταση) Τρεις υποβρύχιοι φιλμογράφοι, ακολουθώντας τις οδηγίες του σκηνοθέτη BruceParamore αναμεταδίδουν πιστά τα υποβρύχια καλλιτεχνικά δρώμενα.
Οι «Σταγόνες της Αναπνοής» είναι μέρος του έργου «Η υποβρύχια καρδιά της Μεσογείου», το οποίο είναι ένα πολυμορφικό έργο με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Δημιουργικής Ευρώπης, και του προγράμματος Horizon 2020 για την περίοδο Ιανουαρίου 2015 – Φεβρουαρίου 2016.

Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 25-26 & 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Tο νερό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πόρους στον κόσμο, μια μορφή ενέργειας, μια κατάσταση της φύσης. Δεν γνωρίζει σύνορα, καμία πολιτική, κανένα θρήσκευμα, αυτό είναι ένα στοιχείο που γεφυρώνει και ενώνει τους ανθρώπους.

entertainment.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024