Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μιχάλης Αδάμ: «Λουκέτο για το Badminton εάν δεν υπάρξει ομαλότητα»

Μιχάλης Αδάμ: «Λουκέτο για το Badminton εάν δεν υπάρξει ομαλότητα»

Συνέντευξη στην Ελισάβετ Σταμοπούλου «Mama Mia», ο «Καρυοθραύστης» από τα Μπολσόι, «Ένα ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» του Νίκου Καββαδία, το «Master Class» για τη Μαρία Κάλλας, είναι μεταξύ των θεαμάτων που θα ανέβουν την ερχόμενη σεζόν στο Θέατρο Badminton. Όπως, όμως, εξηγεί στο in.gr ο Μιχάλης Αδάμ, διευθυντής του θεάτρου Badminton «αυτή την περίοδο […]

Συνέντευξη στην Ελισάβετ Σταμοπούλου

«Mama Mia», ο «Καρυοθραύστης» από τα Μπολσόι, «Ένα ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» του Νίκου Καββαδία, το «Master Class» για τη Μαρία Κάλλας, είναι μεταξύ των θεαμάτων που θα ανέβουν την ερχόμενη σεζόν στο Θέατρο Badminton. Όπως, όμως, εξηγεί στο in.gr ο Μιχάλης Αδάμ, διευθυντής του θεάτρου Badminton «αυτή την περίοδο κάνουμε και δεύτερες σκέψεις», καθώς «εάν δεν επανέλθει η ομαλότητα θα βάλουμε λουκέτο». Μιλώντας για τη φετινή χρονιά, επισημαίνει την παράσταση που ξεχώρισε, ενώ αναφέρεται στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το θεάτρο.

Κάνοντας μια επισκόπηση της φετινής σεζόν, τι ξεχώρισε από το πρόγραμμα του θεάτρου Badminton;
«O βιολιστής στη Στέγη» ξεχώρισε. Ήταν μια σπουδαία παραγωγή, σε όλα τα επίπεδα άριστο μιούζικαλ.

Πώς κινήθηκε η χρονιά σε επίπεδο εισπράξεων;
Ήταν πολύ προβληματική χρονιά, ειδικά από το Νοέμβριο του 2014 που ανακοινώθηκε ότι πάμε σε εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρχισε να διαχέεται μια αβεβαιότητα και αυτό μας έκανε ζημιά. Οι πωλήσεις μειώθηκαν δραματικά. Στην πολιτική αβεβαιότητα το πρώτο που χτυπιέται είναι το θέατρο και η ψυχαγωγία. Εμείς είμαστε ένα θέατρο μεγάλο με πολλά έξοδα.

Τα κέρδη δηλαδή δεν αποζημίωσαν τις παραγωγές

Ναι. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούμε, ως επί το πλείστον, τις παραγωγές των παραστάσεων γιατί θεωρούμε πως σε ένα μεγάλο θέατρο για να σεβαστούμε το κοινό πρέπει η παραγωγή να είναι αντίστοιχα μεγάλη. Χρειάζονται όμως πολλά εισιτήρια.

Ποιο από τα θεάματα σημείωσε τη μικρότερη απήχηση;

«Το τραγούδι του νεκρού αδερφού», η δεύτερή μας παράσταση αφιερωμένη στα 90 χρονιά του Μίκη Θεοδωράκη.

Πού το οφείλετε αυτό;

Ήταν ένα δύσκολο θέμα, μια προσωπική μαρτυρία του Μίκη Θεοδωράκη για τα Δεκεμβριανά. Δεν είναι ευχάριστο για πολλούς, που είναι παιδιά γονιών οι οποίοι έζησαν εκείνη την εποχή. Για άλλους τίθεται θέμα πολιτικών αντιδικιών, είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά. Το θέμα αυτό έχει διχάσει και την ίδια την Αριστερά. Είχε μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική αξία όμως η παράσταση.

Με ποια κριτήρια διαμορφώνετε το πρόγραμμά σας;

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε ένα πρόγραμμα που να έχει συγκεκριμένο προφίλ. Πρέπει στο πρόγραμμά μας να συμπεριλαμβάνουμε και παραστάσεις που θα έχουν μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Πώς έχετε διαμορφώσει το πρόγραμμά σας για την ερχόμενη σεζόν;
Στο βαθμό που συνεχίζουμε να υπάρχουμε και εάν επανέλθουμε στην ομαλότητα, γιατί αυτή την περίοδο κάνουμε και δεύτερες σκέψεις, προγραμματίζουμε να έχουμε το «Mama Mia» τον Οκτώβριο, το τρίτο αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, τους «Απάχηδες των Αθηνών», τα Χριστούγεννα το θέατρο Μπολσόι με τον «Καρυοθραύστη,» τη νέα χρόνιά την παράσταση «Ένα ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» του Νίκου Καββαδία με τον Θάνο Μικρούτσικο και μια πλειάδα ελλήνων ηθοποιών, ύστερα το «Sweet Charity» με τη Σμαράγδα Καρύδη σε πρωταγωνιστικό ρόλο και το Μάιο το «Master Class», μια παράσταση για τη Μαρία Κάλλας.

Μιλήσατε για δεύτερες σκέψεις. Εάν δεν υπάρξει ομαλότητα, πώς θα πορευτείτε;

Τότε το Badminton δεν θα μπορεί να συνεχίσει, θα βάλουμε λουκέτο. Είμαστε ένα θέατρο που στηριζόμαστε στα εισιτήρια των θεατών.

Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο της κρατικής επιχορήγησης;
Σκοπός ήταν το Badminton να γίνει προορισμός για όλη την Αττική που θα λειτουργούσε όλο το χρόνο. Λειτουργούσαμε σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Ήμασταν υπό διωγμό, λόγω νομικών κωλυμάτων, αλλά δεν το βάλαμε ούτε το βάζουμε κάτω. Επιδότηση δεν ζητήσαμε ποτέ.

Έχετε ζήσει στη Νέα Υόρκη, η επιστροφή εκεί περνά από το μυαλό σας;

Βέβαια, δεν με φοβίζει να ξαναγυρίσω. H Νέα Υόρκη ήταν τεράστιο σχολείο για μενα. Δεν μπορείς να είσαι χαβαλέ στο καφενείο όλη μέρα, σε διώχνει η πόλη. Είναι μια πόλη που σε ωθεί στη δημιουργικότητα. Εάν ξαναγυρνούσα θα ασχολιόμουν με τον τομέα της ψυχαγωγίας, όπως τώρα.

Τι λείπει αυτή τη στιγμή από την Αθήνα;

Αυτό που λείπει από την Αθήνα είναι η οργάνωση, οι σταθεροί νόμοι, αλλά υπάρχει ο φυσικός πλούτος.

entertainment.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024