Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Φιλίππων με «χορηγό αισιοδοξίας» τον Γιώργο Σεφέρη

Φεστιβάλ Φιλίππων με «χορηγό αισιοδοξίας» τον Γιώργο Σεφέρη

...

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Σε γνωστούς και απρόβλεπτους χώρους πραγματοποιείται το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων, που «έχει χορηγό αισιοδοξίας τον Ποιητή Γιώργο Σεφέρη». Μέχρι και τις 28 Αυγούστου διεξάγεται μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική τέχνη.

Το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων θα φιλοξενήσει τις σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παραγωγές του Εθνικού, του ΚΘΒΕ και του ελεύθερου θεάτρου, καθώς επίσης και την πρόταση ενός θιάσου από την Ινδονησία πάνω στο αρχαίο δράμα αλλά και ένα κλασικό μπαλέτο από τη Μόσχα.

Αφιερωμένος στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη και στο έργο του θα είναι ο Αύγουστος. Οι μεταφράσεις του, τα ποιήματα του, οι Μέρες, οι επιστολές, οι Δοκιμές, οι Έξι Νύχτες στην Ακρόπολη, τα πορτραίτα του, οι φωτογραφίες του, τα τραγούδια του θα μπουν στη ζωή της πόλης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων, Θοδωρής Γκόνης, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο in.gr είχε δηλώσει πως ο τόπος διεκδικεί «με το στόμα το παρών στην παγκόσμια σκηνή. Θέλουμε να δείξουμε με τον τρόπο μας ότι το φεστιβάλ Φιλίππων είναι ένας ακόμη »μοχλός πίεσης»».

Το περασμένο καλοκαίρι, το Φεστιβάλ δήλωσε με τον τρόπο του την παρουσία του στην επίσημη ελληνική υποψηφιότητα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για την ένταξή του στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024