Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eπιλέγουμε 10+1 καλοκαιρινά live ξένων καλλιτεχνών

Eπιλέγουμε 10+1 καλοκαιρινά live ξένων καλλιτεχνών

Δυνατά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής επιστρέφουν στη χώρα μας ή «προσγειώνονται» στα αθηναϊκά stages.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Ένα καυτό, συναυλιακό καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και καλεί όλους εμάς σε ξεχωριστές ροκ, ποπ ή πιο mainstream νύχτες στα open air -κατά κύριο λόγο- σημεία της πόλης.

Δυνατά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής επιστρέφουν στη χώρα μας ή «προσγειώνονται» στα αθηναϊκά stages για πρώτη φορά στο πλαίσιο των φεστιβάλ που πραγματοποιούνται τους δυο καλοκαιρινούς μήνες -Ιούνιο και Ιούλιο- καθώς και ανεξάρτητων συναυλιών που διοργανώνονται στην πρωτεύουσα.

Από αυτά ξεχωρίσαμε και προτείνουμε 10+1 αγαπημένους ξένους καλλιτέχνες που συνθέτουν το πλούσιο, συναυλιακό σκηνικό του φετινού καλοκαιριού.

  • Parov Stelar

(1ο Release Athens Festival – 3/06, Πλατεία Νερού)
Ο Parov Stelar επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι στην Αθήνα για ένα μεγάλο live πάρτι στο 1o Release Athens. Ο αυστριακός μουσικός και ιδρυτής του electro swing ήχου, θα εμφανιστεί τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 3 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, όπου εκτός από τα παλαιότερα κομμάτια της προσωπικής του δισκογραφίας θα μας παρουσιάσει και τρία ολοκαίνουρια και ακυκλοφόρητα τραγούδια.

  • The Last Shadow Puppets

(Rockwave Festival – 5/06, Terra Vibe)
Στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, οι The Last Shadow Puppets -Alex Turner (Arctic Monkeys), Μiles Kane (The Rascals & solo project), James Ford (Simian Mobile Disco, Simian) και Zach Dawes (Mini Mansions)- κάνουν μια στάση για πρώτη φορά και στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Rockwave Festival που φέτος συμπληρώνει τα 21 του χρόνια.

  • PJ Harvey

(1ο Release Athens Festival – 7/06, Πλατεία Νερού)
Η αναγνώριση που έχει γνωρίσει από κοινό και κριτικούς είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Έχει κερδίσει δύο φορές το Mercury Prize, το ετήσιο βραβείο για τον καλύτερο δίσκο της Βρετανίας, για τα εκπληκτικά albums Stories From The City, Stories From The Sea (2001) και Let England Shake (2011). Η συναρπαστική πορεία των σχεδόν 25 ετών συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπου η PJ Harvey, μετά από «σιωπή» πέντε ετών, πραγματοποιεί μία επιστροφή στη δισκογραφία με το 9o album της, The Hope Six Demolition Project.

  • Patti Smith

(Piraeus 117 Academy – 25/06)
H Patti Smith, μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της ροκ επιστρέφει στην Ελλάδα για ένα μοναδικό show το Σάββατο 25 Ιουνίου, όπου και θα ερμηνεύσει με το συγκρότημά της επί σκηνής ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, Horses, μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια. «Θα είναι μια αληθινή γιορτή. Μια περήφανη επέτειος».

  • Imany

(Estate Seaside @ Ακρωτήρι – 29/06)
Δηλώνει πως η Ελλάδα είναι ένας από τους αγαπημένους της σταθμούς. H εξωτική Imany θα βρεθεί λοιπόν και πάλι στην Αθήνα για ένα ξεχωριστό βράδυ δίπλα στη θάλασσα, με τραγούδια όπως τα You will never know, Don’t be so shy και κομμάτια από το νέο της EP album με τίτλο There were tears.

  • Pink Martini

(Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων – 5/07)
Oι «κοσμοπολίτικοι» Pink Martini, ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge σκηνής, πιστοί στο ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό έρχονται ξανά στη χώρα μας, στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζοντας τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους και τραγούδια που τους έχουν καθορίσει όπως τα Je ne veux pas travailler, Amado mio, Una notte a Napoli, κ.α.

  • James

(Ejekt Festival – 8/07, Πλατεία Νερού)
Ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού ανεβαίνει στη σκηνή του Ejekt Festival 2016, για να μας μεταδώσει την ενέργειά του και να μας παρουσιάσει τόσο τα ολόφρεσκα τραγούδια από το νέο του άλμπουμ με τίτλο Girl at the end of the world, όσο και όλα εκείνα τα κομμάτια που έχουν αγαπήσει οι fans του Tim Booth και της παρέας του, στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια.

  • Editors

(Ejekt Festival – 8/07, Πλατεία Νερού)
Το φετινό Ejekt Festival ανοίγει τις πόρτες του στις 8 Ιουλίου και εκτός από τους James υποδέχεται τους -επίσης- ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα μας, Editors, που θα απογειώσουν τους έλληνες φίλους τους με τραγούδια όπως τα Munich, Papillon, Bones, Smokers Outside The Hospital Doors, An End Has A Start, Lights, Sugar.

  • Lana Del Rey

(Rockwave Festival – 19/07, Terra Vibe)
Η δεύτερη ημέρα του φετινού Rockwave, 19/07, φέρνει άρωμα γυναίκας στη σκηνή του Terra Vibe, και συγκεκριμένα, τη γνωστή στο ελληνικό κοινό, Lana Del Rey. Η ιέρεια της Hip, όπως την έχουν χαρακτηρίσει θα δώσει ένα μοναδικό headline show στο πλαίσιο του Rockwave Festival.

  • Scorpions

(Πλατεία Νερού – 20/07)
Οι θρυλικοί Scorpions επιστρέφουν στην Ελλάδα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον έχουν χάσει το μέτρημα των live τους στη χώρα μας. Οι «Σκορπιοί» θα επισκεφθούν την Αθήνα στο πλαίσιο της «50th Anniversary World Tour», της παγκόσμιας περιοδείας για τον εορτασμό των 50 ετών της καριέρας τους παρουσιάζοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους, καθώς και – για πρώτη φορά – τραγούδια από την δισκογραφία τους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970.


  • Μuse

(Ejekt Festival – 23/07, Πλατεία Νερού)
Ένα από τα πολυαναμενόμενα live του φετινού καλοκαιριού, είναι η συναυλία των Muse στην Αθήνα, όπου θα εμφανιστούν ως headliners τη δεύτερη ημέρα του φετινού Ejekt Festival. H συναυλία τους στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας που πραγματοποιούν.

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024