Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρένο στο Ρουφ: Μουσικές και θεατρικές στάσεις στην αποβάθρα

Τρένο στο Ρουφ: Μουσικές και θεατρικές στάσεις στην αποβάθρα

To Tρένο στο Ρουφ συνεχίζει να σφυρίζει και φέτος με πλήθος μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων στα 20 χρόνια της διαδρομής του.

To Tρένο στο Ρουφ συνεχίζει να σφυρίζει και φέτος με πλήθος μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων στα 20 χρόνια της διαδρομής του.

Μουσική
Η δεύτερη συναυλία του κύκλου «Straight Ahead Jazz» θα δοθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Στην ετήσια αυτή συνάντηση με το Τρένο στο Ρουφ o Μηνάς Αλεξιάδης συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο με επιλεγμένα jazz blues, μπαλάντες, hard-bop και λάτιν κομμάτια. Στο σχήμα εμφανίζεται ως σολίστ ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης. Το κουαρτέτο αυτοσχεδιάζει και ερμηνεύει συνθέσεις των Charlie Parker, Miles Davis, Wayne Shorter, Thelonious Monk, Cole Porter κ.ά., καθώς και κορυφαία jazz standards. Μηνάς Αλεξιάδης: πιάνο, Σπύρος Παναγιωτόπουλος: ντραμς, Περικλής Τριβόλης: κοντραμπάσο και Τάκης Πατερέλης: τενόρο σαξόφωνο.

Ο σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας μαζί με τρεις κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, τον ντράμερ Σπύρο Παναγιωτόπουλο, τον μπασίστα Μάνο Λούτα και τον πιανίστα Παντελή Μπενετάτο θα δώσουν μία συναυλία το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Θεατρικό Βαγόνι με τίτλο «Yiannis Kassetas Presents: Α Tribute to the Masters of the 60s». Ένα αφιέρωμα στους θρύλους του σαξοφώνου της δεκαετίας του ’60 Wayne Shorter, Joe Henderson και Dexter Gordon.

Στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express, του Τρένου στο Ρουφ, την ημέρα των ερωτευμένων, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, στις 20.30, η Αμαλία Τάτση και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, με τη συνοδεία του γνωστού πιανίστα και συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου θα τραγουδήσουν για τον Έρωτα, όπως ηχούσε την εποχή του μεσοπολέμου. Μια μουσική αναδρομή μέσα από τις ρομαντικές μελωδίες των Σουγιούλ, Γούναρη, Γιαννίδη και πολλών άλλων αγαπημένων συνθετών Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαγιαννοπούλου, Χατζιδάκι, Θεοδωράκης, Σαββόπουλο.

«Σαν μαγεμένο το μυαλό μου» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης, στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express, που συνεχίζει κάθε Τετάρτη ένα ταξίδι στο κλασικό ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Κρατώντας τα τραγούδια στην πρωταρχική τους μορφή χωρίς διασκευαστικές παρεμβάσεις o Χρήστος Γεωργαλής μαζί με τον Άλκη Ευαγγελάτο στο πιάνο, την Ντορίν Λασκαρίδου στο μαντολίνο και τη Μαρί Χασάπη στο κοντραμπάσο σε τραγούδια των Ξαρχάκου, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Ζαμπέτα, Καλδάρα, Κουγιουμτζή, Τσιτσάνη, Κραουνάκη καθώς και παραδοσιακές μελωδίες αγαπημένες.

H sold out παράσταση της περασμένης χρονιάς «Paris-Istanbul», συνεχίζει να ταξιδεύει με επιτυχία στον χρόνο και τους τόπους απ’ όπου πέρασε το Orient Express, κι εμείς γινόμαστε επιβάτες μιας άλλης εποχής μέσα από μελωδίες που άντεξαν στον χρόνο… Επί σκηνής, η Αθηνά Ρούτση στο πολύγλωσσο τραγούδι, η Άλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις και ο Φώτης Μυλωνάς στα πνευστά, την κιθάρα και το μαντολίνο «κλείνουν το μάτι» σε αγαπημένες διαχρονικές μελωδίες, διασκευάζουν, διασκεδάζουν και μας καλούν να ταξιδέψουμε παρέα και να ονειρευτούμε.

Το μουσικό σχήμα Jazz Express μας ξεναγεί στα πιο αγαπημένα, μελωδικά και διαχρονικά ερωτικά τραγούδια του παγκόσμιου κινηματογράφου. Θρυλικοί έρωτες σε διάσημες ταινίες, όπως στην Casablanca του Humphrey Bogart και της Ingrid Bergman, στο Breakfast at Tiffany’s της Audrey Hepburn και του George Peppard ή στο From Here to Eternity του Burt Lancaster και της Deborah Kerr ζωντανεύουν ξανά μέσα από τα τραγούδια, που έμειναν στη μνήμη μας ως αναπόσπαστα κομμάτια της διαχρονικής αξίας αυτών των ταινιών. Την ορχήστρα που αποτελείται από τους Μάρκο Παπασηφάκι στην κιθάρα και τη φωνή, τον Μάνο Αθανασιάδη στο πιάνο και τη φωνή και τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο συνοδεύει με την ξεχωριστή και ιδιαίτερη φωνή της η Μαντώ Παναγιωτάκη.

Θέατρο
Η θεατρική παράσταση «Το εσώβρακον του Αγίου Γρύφωνος», μία από τις συμμετοχές που αγαπήθηκε από το κοινό και ξεχώρισε για το χιούμορ της στο 5ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών “Τα 12 Κουπέ”, συνεχίζει με επιτυχία στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express από μία ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών και μουσικών.

Η ομάδα Κοπέρνικος, με αστείρευτη φαντασία στις αποσκευές της, συνεχίζει το επιτυχημένο ταξίδι της σε συνεργασία με το Τρένο στο Ρουφ της Τατιάνας Λύγαρη, με τη συναρπαστική περιπέτεια «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες». Πρόκειται για ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκινάει με τρένο (φυσικά!) στο φιλόξενο θεατρικό βαγόνι της Αμαξοστοιχίας με τους ηθοποιούς να βρίσκονται ανάμεσα στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν μαζί τους και να τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής.

Ξεναγήσεις

Φέτος για πρώτη φορά το Τρένο στο Ρουφ ανοίγει τις πόρτες των βαγονιών του και αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και ανέκδοτες ιστορίες από τα χρόνια του Όθωνα έως τις μέρες μας, που συναρπάζουν τους ανήσυχους ταξιδευτές αυτής της πόλης με ξεναγήσεις τις Κυριακές 7, 14 21 και 28 Φεβρουαρίου.
Μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε το Ρουφ, αυτή την ήσυχη κι απόμερη γειτονιά του δήμου της Αθήνας, όπου σταθμεύει από το 1997 ο γνωστός πολιτιστικός συρμός, να μάθουμε άγνωστες ιστορίες των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, να αφεθούμε στη γοητεία των θρυλικών τρένων πολυτελείας του περασμένου αιώνα, να ακολουθήσουμε τις διαδρομές και τις περιπέτειες των πολυταξιδεμένων βαγονιών, να μαγευτούμε από τον μύθο του Orient Express, να ξεναγηθούμε στο παρελθόν αυτού του σπάνιου βιομηχανικού μνημείου αλλά και στα καλλιτεχνικά ταξίδια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου.

Εικαστικά
Το Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου μεταμορφώνεται σε εργαστήριο ζωγραφικής και οι «Ερωμένες στον Καμβά», το πρώτο θεατρικό έργο της Σοφίας Καψούρου ζωντανεύουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σε σκηνοθεσία του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Παναγιώτη Παναγόπουλου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Αμαξοστοιχία – Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ, τηλ. 210 5298922 και 6937 604988. Καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00-14.00 & 18.00-22.00. Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως.

Μαρία Παπουτσή

entertainment.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024