Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Φαραντούρη: Διψάμε για το καινούριο, η εποχή του πεζού πέρασε

Μαρία Φαραντούρη: Διψάμε για το καινούριο, η εποχή του πεζού πέρασε

...

Συνέντευξη: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Επιλέγει να μην γίνεται νοσταλγός του παρελθόντος. Κοιτάζοντας τις δυσάρεστες όψεις της καθημερινότητας, αντιλαμβάνεται ότι η εποχή του πεζού και της ευκολίας δεν είναι πλέον κυρίαρχη. Η Μαρία Φαραντούρη, το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί με εκείνο του Μίκη Θεοδωράκη, παροτρύνει τους νέους να απελευθερωθούν, να απεμπλακούν από το βάρος της αδράνειας και της συστολής δημιουργώντας τέχνη. Καλεί την πολιτεία να ενισχύσει εκείνους που θέλουν να εκφραστούν και όχι να σπαταλά άσκοπα χρήματα.

«Τα παιδιά οδηγούνται να φτιάξουν την δική τους άνοιξη. Παρακολουθούμε την ανάγκη νέων παιδιών να εκφραστούν ακόμη και χωρίς χρήματα. Παλιά θεωρούσαμε ότι ήταν απαραίτητο το χρήμα. Πλέον και αποθήκες βρίσκουν οι νέοι για να δημιουργήσουν τέχνη και να εκφράσουν την σκέψη τους. Η πολιτεία εκεί πρέπει να επενδύσει, να τους δώσει χώρους και όχι να ξοδεύονται χρήματα δεξιά κι αριστερά χωρίς να γνωρίζουμε πού πηγαίνουν. Διψάμε να δούμε το καινούριο. Τώρα βγαίνει η αληθινή δημιουργία», δηλώνει σε συνέντευξή της στο in.gr χωρίς να παραλείπει να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολιτισμού.

Τοποθετείται πάνω στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει στους κόλπους του Φεστιβάλ Αθηνών και αναφέρει: «Στο εξωτερικό έχουν μια μακροβιότητα οι θεσμοί, δεν αλλάζουν με κάθε νέα κυβέρνηση και υπουργό».

Εντυπωσιακό χαρακτηρίζει το νέο εγχείρημα της μελοποιημένης ποίησης των αδερφών Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, βιβλίο – cd, που τιτλοφορείται «Προσωπικό» και στο οποίο συμμετέχει. «Διάλεξαν κομμάτια ποίησης που αφορούν στην εποχή τους. Δεν διάλεξαν ποίηση για την ποίηση».

Τονίζει, ακόμη, ότι οι νέοι οφείλουν να καταγράψουν «τα γεγονότα που διαδραματίζονται τώρα, όπως το προσφυγικό, με έναν τρόπο υπερβατικό. Η τέχνη πάντα ήταν μια υπέρβαση».

*Δηλώσεις της Μαρίας Φαραντούρη και των αδερφών Καλογεράκη, με τους οποίους συνεργάζεται, στο παραπάνω βίντεο.

entertainment.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024