Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάριος Φραγκούλης-Γιώργος Περρής: Μέσα σε μια κιβωτό θα βάζαμε όλο τον κόσμο

Μάριος Φραγκούλης-Γιώργος Περρής: Μέσα σε μια κιβωτό θα βάζαμε όλο τον κόσμο

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Ενόψει των καλοκαιρινών τους συναυλιών σε πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, η κάμερα του in.gr βρέθηκε στο στούντιο Πρόβα όπου οι διεθνούς φήμης ερμηνευτές, Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής έκαναν τις τελευταίες πρόβες, πριν η «Κιβωτός» τους -όπως είναι ο τίτλος του τελευταίου τους άλμπουμ- ξεκινήσει για το καλοκαιρινό της ταξίδι.

Στη δισκογραφική τους συνάντηση, οι δυο τους διαλέγουν μερικά από τα αγαπημένα τους ελληνικά τραγούδια, πολύτιμα διαμάντια από τις δεκαετίες του ‘80 και του ’90 που έγιναν σημεία αναφοράς, τα φυλάσσουν στη δική τους ανθολογία και τα ερμηνεύουν ξανά με τη δική τους μουσική παλέτα. Ο Πέτρος Κλαμπάνης αναλαμβάνει τις νέες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών και ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στην οικειότητα και το ξάφνιασμα, τη νοσταλγία και την έκπληξη.
Ιδιαίτερη στιγμή του δίσκου η συμμετοχή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη σε μία μοναδική τριφωνία.

«Η ανάγκη, η διάθεση η αγάπη μας για το ελληνικό τραγούδι και για τις δυο υπέροχες δεκαετίες των 80s και 90s οδήγησαν στη δημιουργία του νέου δίσκου μας «Κιβωτός»», αναφέρει ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής στο in.gr και συμπληρώνουν:

«Θέλαμε να ξαναφέρουμε αυτά τα τραγούδια και να τα παρουσιάσουμε με έναν άλλο τρόπο. Δεν θέλαμε να μιμηθούμε τους καλλιτέχνες που τα πρωτοτραγούδησαν, αλλά να παραδειγματιστούμε εμείς και να δώσουμε το παράδειγμά τους σε μια νεότερη γενιά. Είναι τραγούδια που έχουν επηρεάσει και εμάς μεγαλώνοντας. Η επιλογή μας έχει να κάνει με τραγούδια που έχουν να δώσουν ένα μήνυμα διαφορετικό στον κόσμο και κυρίως το συναίσθημα του τι μας συμβαίνει αυτήν τη στιγμή, το συναίσθημα του τι σημαίνει να τραγουδάς ελληνικό στίχο από έλληνες ποιητές και δημιουργούς, να αισθανθούμε κι εμείς αυτή την υπερηφάνεια που ενδεχομένως λίγο να έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια με όλες αυτές τις καταστάσεις που μας έχουν κυριεύσει.

»Η Κιβωτός ήταν η στιγμή που θέλαμε και οι δυο να ξαναηχογραφήσουμε στα ελληνικά. Θέλαμε να παρουσιάσουμε κάτι ουσιαστικό και για τους δυο μας, να τιμήσουμε τη γλώσσα την ελληνική. Η αγάπη μας για το ελληνικό τραγούδι ποτέ δεν σταμάτησε».

Για την καλοκαιρινή τους περιοδεία και για τα καλοκαιρινά τους σχέδια, οι δυο διεθνούς φήμης καλλιτέχνες δήλωσαν στο in.gr:

«Η ομότιτλη καλοκαιρινή περιοδεία που θα παρουσιάσουμε θα περιλαμβάνει τα 14 –ολοκαίνουρια για εμάς- τραγούδια του δίσκου, που τα παρουσιάζουμε πρώτη φορά ζωντανά, αλλά έχουμε προσθέσει και μια ολόκληρη παράσταση γύρω από την ίδια ιδέα του ντουέτο. Έτσι, θα θέλαμε είτε οι συνάδελφοί μας που θα έρθουν να δουν την παράσταση, η Χαρούλα (Αλεξίου), η Δήμητρα (Γαλάνη), ή η Άλκηστις (Πρωτοψάλτη) ή οι δημιουργοί των τραγουδιών να είναι ευχαριστημένοι που μας έδωσαν αυτά τα κομμάτια ανοιχτόκαρδα, όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Νίκος Αντύπας, κ, ά».

Γιώργος Περρής: «Θα πραγματοποιήσουμε επτά συναυλίες μέσα στον Ιούνιο (στην Αθήνα στο Βεάκειο, Θεσσαλονίκη στο θέατρο Γης, Ιωάννινα, Άνδρο, Βέροια). Θα κάνουμε ένα διάλειμμα τον Ιούλιο όπου εγώ θα βρίσκομαι στην Αμερική και θα ηχογραφώ τον επόμενο, ξένο δίσκο μου που θα κυκλοφορήσει του χρόνου την άνοιξη, και θα ανταμώσουμε ξανά στη Ρόδο για να πάμε Κρήτη, Κάσο, Κέρκυρα, Αίγινα και αλλού».

Μάριος Φραγκούλης: «Εγώ θα πάω στην Ασία, Κίνα Ιαπωνία, Κορέα, για μια σειρά συναυλιών με τη Σάρα Μπράιτμαν, με την οποία έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν».

Τι θα έβαζαν οι δυο ερμηνευτές μέσα σε μια σύγχρονη Κιβωτό;

Μάριος Φραγκούλης: «Σε μια κιβωτό θα έβαζα τους φίλους μου, τη χώρα μας, την ενέργεια που έχω λάβει τόσα χρόνια όπως ένα από ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα όταν βρίσκομαι στη θάλασσα και βγάζω στην επιφάνεια ένα σπάνιο κοχύλι, εικόνες αγαπημένων μου προσώπων, τους γονείς μου, τη Λούλα και τον Γιώργο…»

Γιώργος Περρής: «Μουσικές πολλές, το Αιγαίο, το μπλε του Αιγαίου που δεν μπορείς να συναντήσεις πουθενά αλλού στον κόσμο, και φυσικά όλους τους αγαπημένους μου ανθρώπους…»

Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή:

15/6 Γιάννενα –Θέατρο Ε.Η.Μ. (Φρόντζου)
18/6 Άνδρος – Ανοιχτό θέατρο χώρας Άνδρου
21/6 Πειραιάς – Βεάκειο θέατρο
25/6 Bέροια – φεστιβάλ
27/6 Θεσσαλονίκη – Θέατρο Γης
12/8 Ρόδος – Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου
16/8 Κάσος
18/8 Ηράκλειο Κρήτης – Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης
20/8 Χανιά – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
27/8 Αίγινα – Δημοτικό Στάδιο
30/8 Κέρκυρα – Φρούριο
2/9 Κύπρος
3/9 Κύπρος
5/9 Λαμία
6/9 Λάρισα
Ηρώδειο μέσα στο Σεπτέμβριο

entertainment.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024