Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gadjo Dilo: Ξεχωριστή εμπειρία η συμμετοχή μας στην ταινία του Παπακαλιάτη

Gadjo Dilo: Ξεχωριστή εμπειρία η συμμετοχή μας στην ταινία του Παπακαλιάτη

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Οι τρελοί μπαλαμοί Gadjo Dilo είναι μια μπάντα που έχει προκαλέσει αίσθηση από την αρχή της -ανοδικής- πορείας της, τόσο με τις διασκευές που τολμά -αγαπημένων και διαχρονικών τραγουδιών- όσο και με τις δεκάδες συναυλίες της εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Έτσι, λίγο πριν κυκλοφορήσει ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος και […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Οι τρελοί μπαλαμοί Gadjo Dilo είναι μια μπάντα που έχει προκαλέσει αίσθηση από την αρχή της -ανοδικής- πορείας της, τόσο με τις διασκευές που τολμά -αγαπημένων και διαχρονικών τραγουδιών- όσο και με τις δεκάδες συναυλίες της εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Έτσι, λίγο πριν κυκλοφορήσει ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος και λίγο μετά τη συμμετοχή τους στην τελευταία ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αλλά και μεταξύ των εμφανίσεών τους σε ελληνικές και ξένες σκηνές διάσημων φεστιβάλ, το in.gr συνάντησε τους Gadjo Dilo για τρίτη φορά, παραμονές της μουσικής τους παράστασης στο Gazarte.

Στις 27/02 η βραδιά σας είναι κλεισμένη και το ραντεβού έχει δοθεί στο Roof Stage του Gazarte. Πώς θα κυλήσει εκείνο το σαββατόβραδο;

«Θα είναι ένα όμορφο μουσικό ταξίδι με πολλή ενέργεια από τσιγγάνικο σουίνγκ μπλεγμένο με αγαπημένες ελληνικές μελωδίες. Κατά τα άλλα τα γνωστά. Κέφι, χορός τραγούδι…»

Σε τι φάση βρίσκονται οι Gadjo Dilo και σε τι φάση βρίσκεται το δεύτερο άλμπουμ σας, το οποίο περιμένουμε;
«Αυτήν την περίοδο έχουμε ρίξει όλο μας το βάρος στην προσπάθεια να τελειώσει το άλμπουμ. Είμαστε αρκετά κοντά και ίσως σε κάνα μήνα το έχουμε στα χέρια μας. Τώρα όσο για το περιεχόμενο θα έχει μερικές καινούργιες διασκευές με τον ήχο και τον τρόπο των Gadjo, αλλά και μερικές εκπλήξεις!»

Για όσους ίσως να μην το γνωρίζουν, τι είναι αυτό που σας συνδέει με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και ποια ιστορία κρύβεται πίσω από αυτή τη συνεργασία;
«Μας συνδέει Ενας άλλος κόσμος. Μιλάμε φυσικά για την καινούργια του ταινία στην οποία ακούγεται και η μουσική μας αλλά εμφανιζόμαστε και οι ίδιοι σε μία πολλή όμορφη γειτονιά που έφτιαξε στην Πλάκα. Πολλή ξεχωριστή εμπειρία για εμάς! Η συμμετοχή μας ήταν επιλογή του ιδίου και η επαφή από την αρχή, αλλά και στα γυρίσματα, ήταν πολλή ζεστή και γλυκιά! Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας έβαλε στον κόσμο του!»

Από το ξεκίνημα της μπάντας μέχρι σήμερα, έχετε αναθεωρήσει πράγματα, σκέψεις, στόχους;
«Κάποια ναι κάποια όχι, ανθρώπινο είναι. Πιστεύουμε όμως ότι το βασικό πλαίσιο παραμένει το ίδιο η τουλάχιστον έτσι φανταζόμαστε…»

Πόσο δύσκολο είναι να διατηρείτε τη ρομαντική σας διάθεση μέσα στη σκληρότητα και ωμότητα των τελευταίων δύσκολων ετών;
«Αντέχουμε γιατί δεν είμαστε τόσο ρομαντικοί όσο φαινόμαστε… Έτσι λοιπόν, με λίγο χιούμορ αλλά και αρκετή κατανόηση για τους συνανθρώπους μας και το τι συμβαίνει γύρω μας προσπαθούμε να είμαστε σε επαφή με τον καλύτερο μας εαυτό και όχι με τον χειρότερο».

Κερδισμένοι ή χαμένοι, κατά τη γνώμη σας, οι καλλιτέχνες που «γεννιούνται» μέσα στη σύγχρονη και δύσκολη ελληνική πραγματικότητα;
«Η γνώμη μας είναι ότι και μόνο που γεννιέται κάτι είναι καλό. Από την άλλη, εδώ ο κόσμος καίγεται, είναι λίγο εγωιστικό να λέει ο καλλιτέχνης ότι δεν τον βοηθάει η ελληνική πραγματικότητα. Η κάθε εποχή θα κάνει τα δικά της».

Μετά το Live στο Gazarte και την κυκλοφορία του νέου σας δίσκου, τι έρχεται για τους Gadjo Dilo;
«Αρκετές συναυλίες για να παρουσιάσουμε την καινούργια μας δουλειά σε όλη την Ελλάδα αλλά και κάποια φεστιβάλ το καλοκαίρι στο εξωτερικό».

entertainment.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024