Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Κοτανίδη: Θέλω να εκφράζομαι ελεύθερα ως καλλιτέχνις

Εύα Κοτανίδη: Θέλω να εκφράζομαι ελεύθερα ως καλλιτέχνις

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Η Εύα Κοτανίδη είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, έχει δανείσει τη φωνή της σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, έχει ασχοληθεί και με την παρουσίαση εκπομπών και έχει φτιάξει το δικό της μουσικό γκρουπ «Eva and the apples» με το οποίο εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το δεύτερο single της […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Η Εύα Κοτανίδη είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, έχει δανείσει τη φωνή της σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, έχει ασχοληθεί και με την παρουσίαση εκπομπών και έχει φτιάξει το δικό της μουσικό γκρουπ «Eva and the apples» με το οποίο εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το δεύτερο single της με τίτλο Dream of you, ενώ κάθε Παρασκευή (από τις 12/02) τη συναντάμε στη σκηνή του Nixon Bar.

  • Για τα Dream Sessions στο Νixon Bar από τις 12 Φεβρουαρίου

«Θα μας δείτε να πειραματιζόμαστε με ένα σύγχρονο, ηλεκτρονικό ήχο με τη χρήση δυο φωνών, laptop , fx, keyboard, μπάσου, κιθάρας αλλά και αυτοσχεδιασμού και να παρουσιάζουμε μέσα από αυτή την ατμόσφαιρα πρωτότυπες διασκευές από Kate Bush, Eurythmics και Gainsbourg μέχρι Μάνο Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλο, Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων, όπως και το νέο μου single Dream of you».

  • Για το νέο της single Dream of you

«Ένα τραγούδι που είχα την τύχη να πάρω στα χέρια μου, σε μουσική του Παντελή Κυραμαργιού (Μέλισσες / Πλέγμα) και στίχους του ιδίου και της Σόνιας Ροδιάδη και ενορχήστρωση από τις Μέλισσες. Και λέω ότι ήμουν τυχερή, γιατί πέρα από την υπέροχη, ταξιδιάρικη μελωδία του και τη μεσογειακή αύρα που σου αφήνει, είναι κι ο στίχος του σημαντικός. Μιλάει για τη γλυκιά γεύση που μπορεί να σου αφήσει ένας χωρισμός. Γιατί οι χωρισμοί δε χρειάζεται να αφήνουν πάντα αιχμές, πόνο και αγριάδα. Μπορεί να αφήνουν και μια γλυκιά αίσθηση, μια τρυφερή ανάμνηση που σε συνοδεύει και σου δίνει δύναμη. Την αίσθηση ότι η συνύπαρξη σου με έναν άνθρωπο, παρ’ όλο που έφτασε στο τέλος της, θα είναι για πάντα μια επιλογή που τιμάς. Μια υπέροχη συνεργασία με τον Παντελή και τις Μέλισσες, που είναι πολύ καλοί μουσικοί και εξαιρετικά άτομα!»

  • Για την επαγγελματική ενασχόλησή της με το τραγούδι

«Ναι, είμαι ηθοποιός, τραγουδούσα πάντα ως ηθοποιός, κάναμε τραγούδι στη σχολή του Εθνικού (με τη δασκάλα μας που μόλις «έφυγε», την Ολυμπία Κυριακάκη), εγώ έκανα και σε ωδεία κλπ. αλλά δεν είχα ποτέ σκεφτεί ότι θα ασχολούμουν επαγγελματικά με αυτό. Ήρθε απροσδόκητα στη ζωή μου, όταν ένας μουσικός, φίλος φίλου, έψαχνε μια κοπέλα που να μπορεί να τραγουδήσει στα γαλλικά. Με συνέστησε ο κοινός φίλος λόγω του ότι είμαι μισή Γαλλίδα. Ξεκίνησα να τραγουδάω με το συγκεκριμένο σχήμα, τους Hot Club De Grece, για 2-3 χρόνια και μετά, βλέποντας ότι πάει καλά και μου το ζητούσαν, συνέχισα φτιάχνοντας το δικό μου σχήμα Eva and the Apples. Κάπως έτσι άρχισαν όλα».

  • Για το πλεονέκτημα της Υποκριτικής στο τραγούδι

«Πιστεύω ότι, αφενός, είναι θέμα έκφρασης. Έχεις ανεπτυγμένα τα εκφραστικά σου μέσα όταν είσαι ηθοποιός κι έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις αυτό που κάνεις επί σκηνής στο θεατή. Αφετέρου, είσαι πιο εξοικειωμένος με το θέμα της έκθεσης. Και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν εκπληκτική φωνή και τεχνική, αλλά φοβούνται πολύ την έκθεση κι έτσι δεν ανεβαίνουν ποτέ στη σκηνή. Ένας ηθοποιός εξοικειώνεται αναγκαστικά με το θέμα αυτό από τα πρώτα μαθήματα στη δραματική σχολή. Ανεβαίνεις εκεί μπροστά σε όλους και δείχνεις το κομμάτι που δουλεύεις, τη σκηνή ή το μονόλογο, τον αυτοσχεδιασμό, εκτίθεσαι διαρκώς. Γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Έτσι, όταν ανεβαίνεις εκεί πάνω, είτε είναι για να παίξεις είτε για να τραγουδήσεις, ξέρεις ότι αυτοί που είναι από κάτω θα πάρουν ένα κομμάτι σου μαζί τους…»

  • Για το δίλημμα της επιλογής ανάμεσα σε μια θεατρική/κινηματογραφική πρόταση και σε μια μουσική

«Θα επέλεγα αυτήν που ήρθε πρώτη! Σοβαρά, θα έδινα προτεραιότητα σε όποια πρόταση ερχόταν πρώτη γιατί θα με ενδιέφεραν και οι τρεις το ίδιο και θα αφιερωνόμουν εξίσου στην καθεμία. Ή ακόμα καλύτερα, θα τις συνδύαζα. Λατρεύω το θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά δεν απαρνούμαι το τραγούδι, λατρεύω το τραγούδι αλλά δεν απαρνούμαι το θέατρο και το σινεμά!»

  • Για τους ηθοποιούς, τα μοντέλα που γίνονται τραγουδιστές (και το αντίστροφο)

«Θα προσπαθήσω να το πιάσω το πράγμα από την αρχή. Οι περισσότεροι ηθοποιοί τραγουδούν, είναι μέρος της εκπαίδευσης τους. Επίσης, λόγω της εξοικείωσης τους με τη σκηνή και το κοινό, οι ηθοποιοί μπορούν εύκολα να κάνουν και διαδραστικά πράγματα όπως παρουσίαση, stand up comedy αν είναι κωμικοί κλπ. Δε λέω ότι μπορούμε να το κάνουμε όλοι ή ότι το κάνουμε καλά απαραίτητα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Λέω ότι είναι μέσα στα ευρύτερα πλαίσια του επαγγέλματος.

»Οι σπουδές ενός τραγουδιστή δεν περιλαμβάνουν και θέατρο απαραιτήτως όμως υπάρχουν αρκετοί που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να εξελίξουν ακόμα περισσότερο την ερμηνεία τους. Είναι επίσης εξοικειωμένοι με τη σκηνή οπότε ναι, μπορεί να θέλουν να δοκιμαστούν και σε ένα ρόλο. Δεν είναι, θέλω να πω, λογιστές που ξαφνικά τους πέταξες πάνω στο σανίδι. Έχουν απόλυτη σχέση με τον κόσμο του θεάματος.

»Τα μοντέλα έχουν επίσης μεγάλη άνεση με τη σκηνή και την έκθεση και σίγουρα μπορούν να κάνουν παρουσίαση κλπ. Υπάρχουν πολλά μοντέλα που βγήκαν πρώτα σαν μοντέλα αλλά ο στόχος τους ήταν πάντα να γίνουν ηθοποιοί ή παρουσιαστές. Οπότε κι αυτοί μπορεί να κάνουν μαθήματα και να θέλουν να το δοκιμάσουν. Έχουν το δικαίωμα. Τι θέλω να πω με όλ’ αυτά; Μη βάζουμε ταμπέλες ρε παιδιά. Δε μπορείς ποτέ να ξέρεις τι όνειρα κουβαλάει ο καθένας, τι σπουδές έχει κάνει, πως έχουν έρθει τα πράγματα στη ζωή του. Γιατί πρέπει όλοι να μπούμε πίσω από μια συγκεκριμένη ταμπέλα και να κάνουμε μόνο αυτό που λέει η ταμπέλα; Δε σημαίνουν τίποτα οι ταμπέλες. Σημασία έχει τι είσαι, τι έχεις να πεις, πόσο ασχολείσαι-δουλεύεις πάνω σε αυτό που θέλεις να κάνεις, κατά πόσο ο στόχος σου είναι να γίνεσαι καλύτερος, ό,τι και να ‘ναι αυτό που κάνεις και τέλος, αν αυτό που λες αρέσει – περνάει – λειτουργεί. Για κάποιους, έστω. Κι αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα…»

  • Για τους «δρόμους» που επιθυμεί να περπατήσει στο μέλλον

«Δεν θα ήθελα να μπω πίσω από την ταμπέλα «Υποκριτική» ή πίσω από την ταμπέλα «Μουσική». Είμαι άνθρωπος της σκηνής και του θεάματος. Έχω κάνει θέατρο, τηλεόραση, παρουσίαση εκπομπής, σπικάζ, τραγούδι, σινεμά. Θέλω να εκφράζομαι ελεύθερα ως καλλιτέχνις και να πειραματίζομαι με ό,τι μου φαίνεται ενδιαφέρον, να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερη. Αυτό έχω κάνει μέχρι τώρα κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Γιατί να διαλέξω; Εύχομαι μόνο να συναντάω συνεργάτες με όνειρο, μεράκι και πάθος και να παίζουμε μαζί αυτό το παιχνίδι της δημιουργίας με όποιο τρόπο επιθυμεί ο καθένας γιατί, η δύναμη της ομάδας είναι κάτι το μαγικό! Όσο καλύτερη είναι η ομάδα των συνεργατών και η σύμπνοια μεταξύ τους, τόσο καλύτερο αυτό που παρουσιάζεται. Είμαι ευτυχής και πολύ τυχερή στις μέχρι τώρα συνεργασίες μου, έχω εμπειρία από αυτή τη μαγεία της ομάδας και νιώθω ευγνώμων και τώρα, για τα αγόρια των Dream Sessions, τον Μάριο Ιωαννίδη, τον Νίκο Σάλτα, τον Αντώνη Τσιάπαλη. Είναι εξαιρετικοί μουσικοί και πολύ καλά άτομα, με κέφι, χιούμορ και διάθεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

  • Για το σάουντρακ των δικών της Ονείρων

«Το soundtrack των ονείρων μου αυτόν τον καιρό περιορίζεται στο playlist των Dream Sessions! Σας προσκαλώ να το ανακαλύψετε από κοντά, στο Nixon, από τις 12/2, κάθε Παρασκευή».



Ιnfo
Nixon Bar, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 5 ευρώ

entertainment.in.gr

Sports in

Χαμός στη Euroleague: Κορυφαίος διαιτητής «πιάστηκε» να κλέβει κολόνια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου!

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, να «συλλαμβάνεται» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει κολόνια από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024