Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώτα Νέγκα: Η «χρυσή λίρα» του ελληνικού τραγουδιού

Γιώτα Νέγκα: Η «χρυσή λίρα» του ελληνικού τραγουδιού

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Το βράδυ της Τρίτης 26 Ιανουαρίου, η Γιώτα Νέγκα, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Οδυσσέας Ιωάννου, βρέθηκαν στον «Μπλε Παπαγάλο» όπου παρουσίασαν τη νέα δισκογραφική τους δουλειά, Τελευταίος εαυτός, ένα άλμπουμ στο οποίο χάρισαν τον καλύτερό τους εαυτό. Λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης, οι τρεις συντελεστές μίλησαν στο in.gr για […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Το βράδυ της Τρίτης 26 Ιανουαρίου, η Γιώτα Νέγκα, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Οδυσσέας Ιωάννου, βρέθηκαν στον «Μπλε Παπαγάλο» όπου παρουσίασαν τη νέα δισκογραφική τους δουλειά, Τελευταίος εαυτός, ένα άλμπουμ στο οποίο χάρισαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης, οι τρεις συντελεστές μίλησαν στο in.gr για το νέο δίσκο και τη συνεργασία τους.

«Eίναι ένας σύγχρονος λαϊκός δίσκος, μιλώντας ξεκάθαρα και έχοντας μελωδίες άριστα «παντρεμένες». Είναι από τα πιο αγαπημένα πρότζεκτ που έχω κάνει ποτέ», σημείωσε η Γιώτα Νέγκα για τον Τελευταίο εαυτό.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης στη σύνθεση των κομματιών, μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ο Οδυσσέας έγραψε τους στίχους που θα ήθελα να είχε γράψει και η Γιώτα Νέγκα έκανε τις ερμηνείες που θα ήθελα να είχε κάνει.

»Ο Οδυσσέας έγραφε τα τραγούδια, εγώ μελοποιούσα και ο δίσκος βγήκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα χωρίς προχειρότητα ή καταπίεση».

Ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο οποίος υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών συμπλήρωσε:
«Είναι ένας δίσκος παρεϊστικος με κοινά πατήματα και αγάπες. Μέσα από αυτόν το δίσκο μπορεί κανείς να διακρίνει τι αγαπάμε εμείς οι τρεις από το ελληνικό τραγούδι».

Παράλληλα, οι τρεις καλλιτέχνες μάς αποκάλυψαν και όσα μας ετοιμάζουν τον επόμενο καιρό. Παίρνοντας πρώτη το λόγο, η Γιώτα Νέγκα μάς μίλησε για την πολυαναμενόμενη συνεργασία της στη σκηνή με τις Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου:

«Είμαι πανευτυχής για αυτή τη συνεργασία. Ο πυρήνας της παράστασης θα είναι λαϊκός, με εκπλήξεις και στιγμές και από τις τρεις μας. Είναι από τα ομορφότερα και δημιουργικότερα πράγματα που έχω κάνει σε συνεργασία, γιατί και οι τρεις ταυτόχρονα λειτουργούμε και διαμορφώνουμε την παράσταση εκείνη τη στιγμή και είναι μαγικό αυτό, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα οδηγήσει...

»Παράλληλα έχουμε τον Τελευταίο Εαυτό που θα τον ταξιδέψουμε όσο μπορούμε περισσότερο».

Ο Θέμης Καραμουρατίδης, μιλώντας για την επιστροφή της Νατάσσας Μποφίλιου στη σκηνή και τη συνεργασία τους σημείωσε:

«Ετοιμάζουμε με τη Νατάσσα και τον Γεράσιμο την καινούρια μας δισκογραφική δουλειά και την νέα παράστασή μας που βασίζεται σε αυτή. Έχουμε πολύ ενδιαφέρον και αγωνία γιατί έχουμε αποφασίσει να πειραματιστούμε και με άλλον ήχο και άλλα πράγματα και σποτελεί μια καινούρια σελίδα σε αυτό που κάνουμε οι τρεις μας, μετά την τελευταία δισκογραφική μας δουλειά πριν τέσσερα χρόνια. Θέλουμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Ελπίζουμε να είναι.

»Και με τη Γιώτα θα παίξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, γιατί για εμένα σημαίνει πάρα πολλά αυτή η δουλειά και θεωρώ ότι πρέπει να πάρει το χώρο που της αξίζει και από τους τρεις μας».

Τέλος, ο Οδυσσέας Ιωάννου είπε: «Δισκογραφικά πάντα υπάρχουν πράγματα, και με τον Θέμη κουβεντιάζουμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας. Δεν βιάζομαι, δεν σχεδιάζω πράγματα, γενικά εγώ είμαι άνθρωπος της παραγγελίας. Με το 9:05 ζω ένα παραμύθι προσωπικά, μια παράσταση που πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι ονειρευόμασταν όλοι μας. Συνεχίζεται και είμαι ευτυχής γιατί ζω τις ιδανικότερες συνθήκες που έχω ζήσει ποτέ επαγγελματικά».

Ο δίσκος Τελευταίος εαυτός κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

entertainment.in.gr

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024