Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Imam Baildi: «Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και αξίζει καλύτερο μέλλον»

Imam Baildi: «Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και αξίζει καλύτερο μέλλον»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Oι Ιmam Baildi είναι έτοιμοι για τη μεγάλη τους συναυλία στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (9/7), που όχι μόνο δεν ακυρώνουν λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε τελευταία, αλλά αποφασίζουν να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου της για να διευκολύνουν περισσότερο τον κόσμο. «Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και εμείς […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Oι Ιmam Baildi είναι έτοιμοι για τη μεγάλη τους συναυλία στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (9/7), που όχι μόνο δεν ακυρώνουν λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε τελευταία, αλλά αποφασίζουν να μειώσουν και την τιμή του εισιτηρίου της για να διευκολύνουν περισσότερο τον κόσμο.

«Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και εμείς θα προσπαθήσουμε αυτήν την ένταση να τη μετατρέψουμε σε χαρά για τον κόσμο, μέσα από αυτό που μπορούμε από την πλευρά μας να προσφέρουμε, δηλαδή, μουσική. Και φυσικά, μέσα από αυτή τη διαδικασία να εισπράξουμε και εμείς χαρά», δηλώνουν στη συνέντευξή τους στο in.gr.


Επιστρέφετε στην Τεχνόπολις έπειτα από τρία χρόνια για μια μεγάλη συναυλία. Να υποθέσουμε ότι ετοιμάζετε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή για τις 9/7; Δώστε μας μια γεύση.
-«Ετοιμάζουμε μια συναυλία που συμπυκνώνει όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, με κάποια καινούρια στοιχεία που αποτελούν μέρος των πραγμάτων που ετοιμάζουμε από εδώ και πέρα. Επιλέξαμε συνειδητά να μην υπάρχουν αυτήν τη φορά καλεσμένοι, στόχος μας είναι η συναυλία να έχει αδιάκοπη ροή και πραγματικά να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο κοινό. Εννοείται ότι συναισθανόμαστε ότι αυτή τη στιγμή η συναυλία έχει ακόμα περισσότερη σημασία απ’ ότι όταν την προγραμματίζαμε πριν μερικούς μήνες.»

Τη συναυλία σας θα ανοίξει η Κατερίνα Πολέμη. Ποια η γνώμη σας για τη νεαρή ερμηνεύτρια;
-«Είναι μια εκπληκτική δημιουργός που συνδυάζει ένα πολύ ψηλό επίπεδο δημιουργίας με πολύ ιδιαίτερη σκηνική παρουσία. Είναι ήδη αναγνωρισμένη και πιστεύουμε ότι θα είναι μία από τις προσωπικότητες που θα ξεχωρίσουν στην ελληνική μουσική σκηνή των επόμενων χρόνων. Είναι χαρά και τιμή μας να την έχουμε δίπλα μας.»

Η συναυλία σας έρχεται λίγες μέρες μετά από ένα κρίσιμο δημοψήφισμα και σε ώρες δύσκολες για το ελληνικό κοινό. Νιώθετε μεγαλύτερη την ευθύνη στις πλάτες σας, ώστε να προσφέρετε στον κόσμο κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, τις μέρες αυτές;
-«Πάντα νιώθουμε ευθύνη, αλλά σίγουρα ιδίως αυτές τις μέρες είναι χρέος μας από αυτή τη συναυλία ο κόσμος να φύγει χαρούμενος και αισιόδοξος. Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και εμείς θα προσπαθήσουμε αυτήν την ένταση να τη μετατρέψουμε σε χαρά για τον κόσμο, μέσα από αυτό που μπορούμε από την πλευρά μας να προσφέρουμε, δηλαδή, μουσική. Και φυσικά, μέσα από αυτή τη διαδικασία να εισπράξουμε και εμείς χαρά. Τόσο λοιπόν για τον κόσμο, όσο και για εμάς, επιλέγουμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μην ακυρώσουμε όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες αρκετά.»

Ποια είναι η δική σας θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας και ποια τα συναισθήματα που σας έχουν κατακλύσει την περίοδο αυτή;
-«Τις τελευταίες μέρες ήμαστε στη Γαλλία για συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Κανείς από εμάς δεν ήταν χαρούμενος που άφηνε τη χώρα του αυτές τις μέρες. Ωστόσο, όλοι οι άνθρωποι τους οποίους συναντήσαμε μας έλεγαν αυθόρμητα πόσο αγαπούν και στηρίζουν την Ελλάδα. Αυτό πραγματικά μας συγκίνησε και μας έδωσε κουράγιο, ακριβώς επειδή έγινε τόσο αυθόρμητα. Αυτό και μόνο δείχνει ότι ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει και αξίζει καλύτερο μέλλον. Όλοι μας έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

Έχετε σκεφτεί να αναζητήσετε την τύχη σας στο εξωτερικό αν ζορίσουν κι άλλο τα πράγματα στη χώρα μας;
-«Δε θέλουμε να το κάνουμε αυτό. Θέλουμε να ζούμε εδώ και να βιώνουμε όλα όσα συμβαίνουν γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργούμε κάτι που έχει σχέση με την Ελλάδα και δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και να παίζουμε έξω για να δείχνουμε στους κατοίκους άλλων χωρών που ενδεχομένως είναι αποδέκτες αρνητικών εικόνων για την Ελλάδα ότι υπάρχει αξιόλογη ελληνική κουλτούρα, σκέψη και δημιουργία.»

Πότε περιμένουμε το επερχόμενο live άλμπουμ σας και εκτός από τη συναυλία στην Τεχνόπολις, τι άλλο θα περιλαμβάνει;
-«Στην περίπτωσή μας, ο τρόπος που παίζονται τα κομμάτια live είναι πολύ διαφορετικός απ’ ό,τι στα albums. Αυτό οφείλεται στη συνεισφορά όλων των παιδιών που απαρτίζουν το συγκρότημα. Από τη Ρένα Μόρφη που δίνει τη δική της μοναδική ερμηνεία που μαγνητίζει τους ακροατές, τον MC Yinka με την ανεξάντλητη ενέργεια αλλά και τους στίχους που έχει προσθέσει σε πολλά κομμάτια, το Γιάννη Δίσκο και Περικλή Αλιώπη με τη βαλκανική τους ζεστασιά, τον Αλέξη Αραπατσάκο με το καθαρόαιμο ήχο του στο μπουζούκι και τους τρεις κιθαρίστες Λάμπη Κουντουρόγιαννη, Στέλιο Προβή και Μηνά Λιάκο που ο καθένας έχει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα. Όλοι μαζί έχουν δώσει μια άλλη διάσταση στον ήχο που αρχικά είχε η μουσική αυτή ιδέα και έχουν κερδίσει τις καρδιές του κόσμου. Το live album θα περιέχει στιγμές από όλη αυτή την πορεία. Και κάποιες εκπλήξεις.»

Τι άλλο φέρνει το καλοκαίρι για εσάς;
-«Πολλές συναυλίες. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε παντού όπου έχουμε προγραμματίσει.»

Νιώθετε πως αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της πορείας σας ή αυτή η στιγμή δεν έχει φτάσει ακόμη;
-«Νιώθουμε πολύ τυχεροί που μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και με πολλή όρεξη για δημιουργία και επαφή με τον κόσμο που μας έχει τιμήσει τόσα χρόνια.»

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελαν οι Imam Baildi να δώσουν στους συμπολίτες μας;
-«Το είπαμε και παραπάνω. Είναι χρέος μας να προσπαθούμε για ό,τι καλύτερο. Το μέλλον είναι πάντα στα χέρια μας.»

entertainment.in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Ήξερα τις δυνατότητές μας και ότι μπορέσαμε να νικήσουμε και τα δύο παιχνίδια»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024