Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Μετά από τόσα χρόνια δεν έχω να αποδείξω αν είμαι καλή τραγουδίστρια»

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Μετά από τόσα χρόνια δεν έχω να αποδείξω αν είμαι καλή τραγουδίστρια»

H Eλένη Τσαλιγοπούλου μιλά στο in.gr.

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Εν αναμονή της πρώτης καλοκαρινής συναυλίας της -για φέτος- στο χώρο της Τεχνόπολις (29/6), καθώς και του καινούριου της δίσκου, και εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών, καταφέραμε να «ξεκλέψουμε» λίγο από το χρόνο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, έχοντας μαζί της μια κουβέντα αποκαλυπτική. Λίγο πριν την αποχαιρετήσουμε και ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα στις 29 του μήνα, της ζητήσαμε να κλείσουμε αισιόδοξα, κάνοντας μια ευχή… και τότε συνειδητοποιήσαμε ότι η ευχή της είναι και ευχή μας και πολλών ακόμα που την ακολουθούν στα μουσικά της βήματα επί 30 -περίπου- χρόνια…

Στις 29/6 πραγματοποιείτε μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Δώστε μας μια γεύση για το κλίμα της βραδιάς εκείνης.
– «Η Τεχνόπολις σαν χώρος είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Μέχρι τώρα έχω βρεθεί μόνο έως εκεί. Μου αρέσει γιατί βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και με κάνει να αισθάνομαι πως θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη παράσταση. H καλοκαιρινή μου περιοδεία ξεκινάει από την Τεχνόπολις, με τους Bogaz Musique, και νιώθω πάρα πολύ περήφανη κάθε φορά που λέω πως είμαστε οι Bogaz Musique γιατί εδώ και πέντε χρόνια, αυτή η μπάντα -με νέα μέλη μέσα στο χρόνο- είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Καταφέραμε 5 χρόνια να είμαστε μαζί, να δημιουργηθεί μπάντα και να μου δίνει αυτήν τη χαρά της εξέλιξης. Κάθε live είναι διαφορετικό, το εξελίσσουμε μέσα στο χρόνο. Bogaz Musique σημαίνει μουσικό πέρασμα στα ελληνικά και για εμένα είναι αυτό το αεράκι που φυσάει από το Βόσπορο προς τη Μεσόγειο και φτάνει έως τη Δύση. Αυτό βγαίνει και με αυτή την μπάντα, ένα χρώμα και ένας ήχος που μπορεί και καλύπτει όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου.»

Εκτός από συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τι άλλο φέρνει το καλοκαίρι για εσάς;
– «Περιοδείες με τους Bogaz, θα πάρω μέρος σε μια μεγάλη συναυλία του καλού μου φίλου Κώστα Λειβαδά στη Θεσσαλονίκη (2/7) με Μπάμπαλη, Στόκα, Ασλανίδου, κ.α., επίσης σε δυο συναυλίες του Γιώργου Ανδρέου, μια το Σεπτέμβριο στο Μέγαρο και μια στην Κρήτη με την καλή μου φίλη Τάνια Τσανακλίδου -ξανά επί σκηνής. Αυτό το καλοκαίρι σίγουρα δεν έχει διακοπές, έχει όμως το νέο μου δίσκο που τον προετοιμάζουμε μέσα στο καλοκαίρι και εύχομαι να βγει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Σε αυτόν κάνω τη δεύτερη απόπειρα να γράψω μουσική στα τραγούδια (μαζί με τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου, μέλος των Bogaz) και με στίχους των –χρόνια- φίλων μου Ανδρέου, Λειβαδά, κ.α. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τον τίτλο αλλά από αυτόν τον δίσκο έχουν ακουστεί ήδη δυο singles. Έχει μεσογειακό, ελληνικό χρώμα και βασιζόμαστε πολύ στο κανονάκι και στους μπαγλαμάδες.»


Πώς νιώθετε όταν γράφετε μουσική;
– «Από πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που έγραφαν, είναι πολύ σημαντικό να καταγράφεις την εποχή σου. Δεν είμαι αχάριστη, έχω τραγουδήσει πολύ καλά τραγούδια, αλλά αυτό ήταν μέσα μου πολύ δυνατό. Και μέσα σε αυτά τα περίπου 30 χρόνια που τραγουδάω έχω ένα μουσικό κόσμο πια. Οπότε μαζί με τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου, δειλά δειλά, αρχίσαμε να γράφουμε πάνω σε ιδέες δικές μου και δικές του και να κάνουμε τραγούδια. Αυτό με κάνει να νιώθω ότι πάω ένα βήμα μπροστά, ότι εξελίσσομαι, κάτι που με ενδιαφέρει πολύ.»

Πώς έρχεται η έμπνευση για εσάς όταν «σκαρώνετε» μια μελωδία;
– «Από μια ωραία ιδέα, αλλά και έμπνευση από μια άλλη μουσική που έχω ακούσει, από ένα άλμπουμ ή από ξένη μουσική που ακούω πολύ. Νομίζω αυτό που συμβαίνει με εμένα -που δεν είμαι ο κλασικός συνθέτης- είναι το ωραίο παιχνίδι με την παρέα. Η συνεργασία, αυτό με βοηθάει στο να διαμορφώσω μια ωραία μουσική.»

Πριν λίγες ημέρες σας είδαμε στον ημιτελικό του The Voice, τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να εμφανιστείτε εκεί και ποια η γνώμη σας για το πρόγραμμα;
– «Βλέπω το The Voice, πιο πολύ για να γνωρίζω τι γίνεται με τα νέα παιδιά. Ο λόγος που πήγα ήταν γιατί ήθελα να δείξω (και το είπα αυτό) ότι καλά είναι τα τηλεοπτικά σόου, που ο κόσμος τα παρακολουθεί, αλλά για ποιο λόγο να μένει εκεί το θέμα, δηλαδή στο τηλεοπτικό σόου ή σε έναν νικητή μόνο; Αν σε κάποιες εταιρείες και τραγουδιστές αρέσει ένα νέο παιδί από αυτά, πρέπει με έναν τρόπο να μπορούν να βοηθήσουν.»

Ένας συμμετέχοντας σε ένα τάλεντ σόου έχει σήμερα προοπτικές να αναδειχθεί, να κάνει μια πορεία στο τραγούδι;
– «Πιο δύσκολα, αλλά βέβαια έχει. Ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ κάτι, και στην προκειμένη περίπτωση τη μουσική, νομίζω ότι θα τα καταφέρει. Για εμένα το πιο σημαντικό -και αυτό που θα έλεγα στους νέους που ξεκινάνε τώρα τη ζωή τους- είναι να βρουν ανθρώπους και συνεργάτες της ηλικίας τους. Για να δείξουν και σε εμάς τι εννοούν και τι θέλουν να κάνουν. Έχουμε χάσει τους 25άρηδες, δεν τους βλέπουμε. Θυμάμαι τον εαυτό μου, στα 25 είχα και εγώ ένα όνειρο, μια σκέψη για το τραγούδι και αυτή τη σκέψη ακολούθησα. Βέβαια άλλο τρόπο σκέψης έχουμε στα 25, που έχουμε μια έπαρση και τη νεότητα που μας παρασύρει, αλλά από εμπειρία νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι με ομότεχνους της ηλικίας σου.»

Θα συμμετείχατε ως κριτής αν δεχόσασταν μια τέτοια πρόταση;
– «Όχι. Όχι, γιατί δεν μπορώ να είμαι τηλεοπτικό πρόσωπο, δεν μπορώ να είμαι τόσο εκτεθειμένη.»

Πώς νιώθει η Ελένη Τσαλιγοπούλου όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή και πώς είναι η Ελένη κάτω από τη σκηνή;
– «Τα τελευταία χρόνια έχω ισορροπήσει τον άνθρωπο με τον καλλιτέχνη γιατί η σκηνή είναι πολύ γλυκιά, διαφορετική, μαγική, ενώ η καθημερινότητα καθόλου. Έδωσα πολλά χρόνια μου στο να κάνω την καθημερινότητα να είναι σαν αυτή της σκηνής, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Πρέπει ουσιαστικά να αναπτύξεις τον τρόπο της ζωής σου, να τον εξελίξεις, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να ωριμάσεις και μέσα από αυτή τη λειτουργία βοηθάς και την τέχνη σου.
Και η επικοινωνία από τη σκηνή με τον κόσμο πρέπει να έχει αλήθεια. Αλλιώς δεν επιτυγχάνουμε πολλά πράγματα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν αν είμαι καλή τραγουδίστρια μετά από τόσα χρόνια, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να επικοινωνήσω ουσιαστικά με το κοινό, να τους μεταφέρω μέσα στο δικό μου κόσμο, να τους θυμίσω πώς γλένταγε ο κόσμος παλιά, να τους δείξω μια παράσταση που δεν είναι μόνο ο τραγουδιστής επί σκηνής και ο κόσμος κάτω ως θεατής. Τα τελευταία χρόνια για 5 λεπτά κατεβαίνω στον κόσμο, τους βάζω να τραγουδήσουμε μαζί. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω καταφέρει, και γίνεται τελείως αυθόρμητα. Εκεί μέσα, σε αυτόν κύκλο θυμόμαστε πώς είναι πραγματικά η διασκέδαση.»

Ο κόσμος διασκεδάζει διαφορετικά τα τελευταία χρόνια;

– «Καταρχήν δεν μπορεί να βγει τόσο πολύ όπως έβγαινε, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα Αλλά έχουν γίνει όμως και πολύ ωραία πράγματα. Πρωτίστως, δεν είναι ακριβό το εισιτήριο, ο κόσμος έρχεται και διασκεδάζει με πιο λίγα λεφτά, πολύ σημαντικό αυτό. Επίσης επιλέγει καλύτερα Θα επιλέξει πού θα πάει και ποιους καλλιτέχνες θα δει, θα δει αυτούς που πραγματικά θέλει.»

Έχετε παρακολουθήσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ποια η άποψή σας;
– «Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα. Νιώθουμε ότι όντως κάποιοι άνθρωποι μας κοίταξαν με ένα διαφορετικό μάτι υπολογίζοντάς μας, αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν ζούμε πραγματικά ένα θρίλερ και νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε πάρα πολύ για την εξέλιξη. Όμως σαν αισιόδοξος άνθρωπος λέω ότι ελπίζω. Κρίση δεν έχουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα, είναι παγκόσμιο και εύχομαι να βρεθεί ένας τρόπος για όλα τα κράτη και κυρίως για εμάς, ώστε να μην εξαθλιωθούμε περισσότερο.»

Τι εύχεστε για τον εαυτό σας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;
– «Καταρχήν να είμαι γερή, να μπορώ να χαίρομαι τους αγαπημένους μου ανθρώπους και να δημιουργώ για πολλά χρόνια ακόμα. Να μπορώ να ονειρεύομαι τα τραγούδια, να είμαι επί σκηνής και να μοιράζομαι συναισθήματα.»

entertainment.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024