Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
1ο Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού

1ο Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Γκάζι, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια γιορτή με ακούσματα, αρώματα και γεύσεις από την καρδιά της Αφρικής. Με αφορμή την 53η Επέτειο της ανεξαρτησίας της Νιγηρίας και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να […]

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Γκάζι, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μια γιορτή με ακούσματα, αρώματα και γεύσεις από την καρδιά της Αφρικής.

Με αφορμή την 53η Επέτειο της ανεξαρτησίας της Νιγηρίας και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη Νιγηριανή κουλτούρα, τον τρόπο ζωής και έκφρασης των Νιγηριανών και την αγάπη του αφρικανικού λαού για τη μουσική και το χορό, μέσα από πλήθος εκδηλώσεων.

Στο μονοήμερο φεστιβάλ θα συμμετέχει ο Νιγηριανός καλλιτέχνης Keziah Jones με ένα μουσικό αφιέρωμα ειδικά αφιερωμένο για το αθηναϊκό κοινό και το National Troupe of Nigeria που έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με μία ομάδα 19 καλλιτεχνών με παραδοσιακές ενδυμασίες (12 χορευτές και 7 κρουστούς) και θεωρείται ο πιο αντιπροσωπευτικός πρεσβευτής της Νιγηριανής κουλτούρας.

Επιπλέον, στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Adedeji Adetayo με το 11μελές συγκρότημά του ο οποίος πάνω στην σκηνή θα συναντήσει μουσικά τον Έλληνα καλλιτέχνη Νιγηριανής καταγωγής MC Yinca παρουσιάζοντας afrobeat, soul, jazz και funk μελωδίες.

Παράλληλα, μια ομάδα παιδιών από τη Νιγηρία που ζουν στη Ελλάδα, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ντυμένη με κοστούμια από διαφορετικές εθνικότητες της Νιγηρίας, ενώ δεν θα λείψουν και οι γευστικές προτάσεις της εθνικής κουζίνας με τον σύλλογο Νιγηριανών γυναικών να ετοιμάζει σπιτικό φαγητό με παραδοσιακές συνταγές της χώρας και κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές, να σερβίρουν τον κόσμο σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νιγηρία είναι ένα ένα έθνος με περισσότερες απο 445 εθνοτικές ομάδες με διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικές τεχνικές, μέσα και τραγούδια και φιλοδοξία της πολιτιστικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Γκάζι είναι να στείλει ένα μήνυμα φιλίας μέσα από τον διάλογο των πολιτισμών και των παραδόσεων.

Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι

Ώρα έναρξης: 18.30
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Seven Spots

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024