Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μια σονάτα για το Ιγνάτιο

Μια σονάτα για το Ιγνάτιο

Μουσικοί και παράνομοι, σολίστ και «μαέστροι» συναντιούνται σε άλλη μια καταιγιστική περιπέτεια του Ιγνάτιου Παππά. Εκδόσεις: Ψυχογιός Συγγραφεας: Κυριάκος Μαργαρίτης Κατηγορία: Μικρή Πυξίδα Ηλικιακή Ομάδα: Παιδιά 10+ Σελίδες: 256, ISBN 978-960-453-539-2 Περιγραφή Ακόμα ένα φθινόπωρο βρίσκει τον Ιγνάτιο Παππά χωρίς δουλειά. Ο τραπεζικός του λογαριασμός έχει πάρει την κάτω βόλτα όταν ένα δέμα παραδίδεται στο […]

Μουσικοί και παράνομοι, σολίστ και «μαέστροι» συναντιούνται σε άλλη μια καταιγιστική περιπέτεια του Ιγνάτιου Παππά.
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Συγγραφεας: Κυριάκος Μαργαρίτης
Κατηγορία: Μικρή Πυξίδα
Ηλικιακή Ομάδα: Παιδιά 10+
Σελίδες: 256, ISBN 978-960-453-539-2

Περιγραφή

Ακόμα ένα φθινόπωρο βρίσκει τον Ιγνάτιο Παππά χωρίς δουλειά. Ο τραπεζικός του λογαριασμός έχει πάρει την κάτω βόλτα όταν ένα δέμα παραδίδεται στο γραφείο του. Δεν είναι το θαύμα που περίμενε. Είναι ένα βιολί, σταλμένο από το διάσημο σολίστα Λέανδρο Μιχαηλίδη. Επίσης, είναι το πρώτο από πολλά σήματα κινδύνου που ο αγνοούμενος μουσικός στέλνει στον Ιγνάτιο Παππά ζητώντας βοήθεια.
Ο ντετέκτιβ ανταποκρίνεται ξεκινώντας μια έρευνα στα τυφλά, χωρίς να γνωρίζει ποιος ακριβώς είναι ο κίνδυνος που απειλεί τον παλιό του γνωστό. Ακολουθώντας τα αμυδρά ίχνη του Λέανδρου, αντιμετωπίζοντας τους συνήθεις μπράβους, ανακρίνοντας τους πληροφοριοδότες του και ταιριάζοντας, σιγά σιγά, τα ετερόκλητα κομμάτια ενός παζλ χωρίς προηγούμενο, ο Ιγνάτιος Παππάς καλείται να λύσει τη μοναδική υπόθεση της καριέρας του στην οποία ο εχθρός δεν κυνηγά τα πλούτη αλλά τη δόξα.

Παρουσίαση του συγγραφέα

Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1982. Είναι πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το μυθιστόρημά του Ο ΓΙΩΡΚΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΣΙΤΗΣ τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 1998, ενώ η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο ΜΙΚΡΟΙ ΕΡΩΤΙΚΟΙ ΘΡΗΝΟΙ απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη για το 2002 στην Κύπρο.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΛΕΔΟ, που έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Νεανικής Λογοτεχνίας Κύπρου, ήταν στη βραχεία λίστα των υποψήφιων για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Μυθιστορήματος στην Ελλάδα και κέρδισε Εύφημη Μνεία Αστυνομικού Μυθιστορήματος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΟΛΑΚΑ, Ο ΚΟΝΣΕΡΒΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ, που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΣΕΝΤΟΝΙΩΝ , που τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, Ο ΤΕΝΕΚΕΔΕΝΙΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ και ΜΙΑ ΣΟΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟ, ενώ ετοιμάζονται και άλλα βιβλία του συγγραφέα για παιδιά και για ενηλίκους.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024