Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε το «4.1 miles» της Δάφνης Ματζιαράκη που διεκδικεί Όσκαρ

Δείτε το «4.1 miles» της Δάφνης Ματζιαράκη που διεκδικεί Όσκαρ

...

Αγγελική Στελλάκη

Τις υποψηφιότητές των βραβείων Όσκαρ ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων βρίσκονται και ελληνικά: εκείνα του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου για το σενάριο του «Αστακού» (στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου) και εκείνο της Δάφνης Ματζιαράκη για το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «4.1 miles» για το Προσφυγικό.

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται μία ημέρα από τη ζωή του μυτιληνιού κυβερνήτη σκάφους του Λιμενικού, του ανθυποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης.

Το ντοκιμαντέρ της ελληνίδας σκηνοθέτιδος έχει ήδη κατακτήσει το φοιτητικό Όσκαρ και παραγωγός είναι το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ -όπου η Δ.Ματζιαράκη έχει σπουδάσει δημοσιογραφία.

Σε ανάρτησή της στο Facebook μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η σκηνοθέτις σημείωσε: «Πριν από δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, στη Σχολή Δημοσιογραφίας, ο φανταστικός μου μέντορας Νταν Κράους με δίδασκε τις βασικές αρχές της κινηματογράφησης.

» Την ώρα που οικογένειες προσφύγων και τα μωρά τους ακόμα φεύγουν από τον πόλεμο και τις μάχες με τον πιο θανατηφόρο τρόπο και την ώρα που τα παιδιά – πρόσφυγες πεθαίνουν από το κρύο στους καταυλισμούς, τόσο το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Νταν, Extremis, όσο και το 4.1 miles είναι υποψήφια για Όσκαρ.

» Δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι πιο μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη. Επειδή αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να μοιραστούμε με τον κόσμο αυτές τις εξαιρετικά σημαντικές ιστορίες, όπως την ιστορία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του ηρωικού καπετάνιου του ντοκιμαντέρ «4.1 miles» και του πληρώματός του, οι οποίοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην λεπτή γραμμή που χωρίζει τη ζωή από τον θάνατο».

Δείτε το 4.1 Miles:

4.1 Miles from The New York Times – Video on Vimeo.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024