Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Οι παράξενοι Doctor Strange και Τόνι Έρντμαν

Οι ταινίες της εβδομάδας: Οι παράξενοι Doctor Strange και Τόνι Έρντμαν

...

Αγγελική Στελλάκη

Δύο πολυαναμενόμενες ταινίες -εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους- περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της τελευταίας κινηματογραφικής εβδομάδας του Οκτωβρίου. Ο «Τόνι Έρντμαν» της Μάρεν Άντε είναι μία γερμανική τρυφερή κωμωδία και η ταινία που ξεχωρίζει, ενώ ο «Doctor Strange» της Marvel με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι μία εντυπωσιακή περιπέτεια που «γεννήθηκε» στο σημείο όπου το Inception συνάντησε τον… Χάρι Πότερ.

Τόνι Έρντμαν

(3,5/5)

Ο Γουίνφριντ λατρεύει τις πλάκες. Έχει περάσει όλη του τη ζωή κάνοντας αστεία, γεγονός που δεν φαίνεται να μπορεί να κατανοήσει η κόρη του. Όταν ο Γουίνφρεντ χάνει τον σκύλο του θα ταξιδέψει από τη Γερμανία στο Βουκουρέστι -όπου ζει η εργασιομανής και σοβαροφανής κόρη του- σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί της. Οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό, μέχρι τη στιγμή που ο Γουίνφρεντ αποφασίζει να υιοθετήσει μία άλλη ταυτότητα: την ταυτότητα του Τόνι Έρντμαν, ενός τύπου με απίθανη περούκα και δόντια. Η Μάρεν Άντε απέδειξε ότι το σύγχρονο γερμανικό σινεμά δεν βγάζει μόνο «κλινικές» ταινίες και ενθουσίασε τους κριτικούς στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (η ταινία θεωρήθηκε ότι αδικήθηκε στα βραβεία, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο βραβείο). Μπορεί να είναι μεγάλη σε διάρκεια (ξεπερνά τις 2,5 ώρες), αλλά η ταινία ξεχωρίζει για την ζεστασιά της, ενώ σε αρκετές στιγμές προκαλεί αβίαστα το γέλιο των θεατών. Ο Τόνι Έρντμαν είναι μια περσόνα που αξίζει να γνωρίσει κανείς. Νέα ταινία

Σκηνοθεσία: Μάρεν Άντε
Πρωταγωνιστούν: Πέτερ Σιμόνισεκ, Σάντρα Χίλερ, Μάικλ Γουίτενμπορν

Doctor Strange

(3/5)

Έναν νέο υπερήρωα συστήνει η νέα ταινία από το στούντιο της Marvel. Ο λόγος για τον… ψυχεδελικό Doctor Strange, έναν εγωπαθή νευροχειρούργο που μετά από ένα τραγικό δυστύχημα μαθαίνει ότι οι δυνάμεις του σύμπαντος είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι νόμιζε. Με τη βοήθεια μιας γυναίκας, της Αρχαίας, θα προσπαθήσει να ξεκλειδώσει αυτά τα μυστικά και θα αντιμετωπίσει σκοτεινές δυνάμεις από διαφορετικές διαστάσεις. Ο Χάρι Πότερ συναντά το Inception σε μία ταινία με φαντασμαγορικά εφέ (κτίρια διπλώνονται και τυλίγονται) και ένα εξαιρετικό καστ που αναδεικνύει όλη την προσπάθεια. Το μεγάλο βάρος πέφτει στους ώμους του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Σέρλοκ), ο οποίος αποδεικνύεται εξαιρετικός Doctor Strange. Στο πλευρό του στέκεται επάξια η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, ενώ οι Τσιγουέτελ Ετζίοφορ, Τίλντα Σουίντον και Μαντς Μίκελσεν φαίνεται σαν να κάνουν αγγαρεία. Εντυπωσιακές σκηνές δράσης, αρκετές δόσεις χιούμορ, αλλά ένα μάλλον απλοϊκό σενάριο που μπορείς να περιγράψεις με τρεις αράδες.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον
Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τσιγουέτελ Ετζίοφορ, Τίλντα Σουίντον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαντς Μίκελσεν

Η Μεγάλη Αναμονή

(3/5)

Ο διευθυντής φωτογραφίας του Πάολο Σορεντίνο περνά πίσω από τις κάμερες και σκηνοθετεί τη Ζιλιέτ Μπινός σε μια ιστορία… αναμονής. Μία μητέρα δέχεται στο σπίτι της την σύντροφο του γιου της. Η ώρα περνά και ο γιος δεν εμφανίζεται, ενώ η σύντροφος φαίνεται να ανυπομονεί. Η αναμονή αποδεικνύεται μεγάλη και η μητέρα μοιάζει να γνωρίζει κάτι που η νεαρή κοπέλα αγνοεί. Ο Πιέρο Μεσίνα παρουσιάζει στο τρέιλερ την ταινία του ως ταινία μυστηρίου, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει, καθώς από τις πρώτες σκηνές έχει φροντίσει να μας αποκαλύψει την αλήθεια. Οργή, πόνος, θλίψη εκφράζονται μέσα από το πρόσωπο της Ζιλιέτ Μπινός, η οποία αποδεικνύει άλλη μία φορά πόσο μεγάλης κλάσης ηθοποιός είναι, δουλεύοντας με ένα σενάριο που γρήγορα αποδεικνύεται υπερβολικό και δυσκολεύεται να στηρίξει μία μεγάλου μήκους ταινία. Υπέροχη η φωτογραφία του Μεσίνα.

Σκηνοθεσία: Πιέρο Μεσίνα
Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Λου Ντε Λάαγκε

Άγνωστοι

(2,5/5)

Ο Τομ διοργανώνει ένα πάρτι για τα γενέθλιά του. Στο πάρτι αυτό έρχεται μία γυναίκα, η Άλις, την οποία ο ίδιος δηλώνει ότι γνωρίζει καλά. Εκείνη μοιάζει, όμως, να μην τον αναγνωρίζει, ενώ οι ιστορίες που λέει δεν θυμίζουν τίποτα στον Τομ. Ενδιαφέρουσα σεναριακή ιδέα από τον Τζόσουα Μάρστον, ο οποίος όμως δεν την εκμεταλλεύεται πλήρως. Επιλέγοντας μία μορφή που θυμίζει τις ταινίες «Before» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, η ταινία δίνει χώρο στους Ρέιτσελ Βάις και Μάικλ Σάνον να «κάνουν τα μαγικά τους». Εκείνη τα καταφέρνει, έχοντας άλλωστε και «αβανταδόρικο» ρόλο. Ωστόσο, η ταινία μοιάζει να μην ξέρει ακριβώς πως να προχωρήσει, με αποτέλεσμα η ενδιαφέρουσα ιδέα να μένει ανολοκλήρωτη.

Σκηνοθεσία: Τζόσουα Μάρστον
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Μάικλ Σάνον, Κάθι Μπέιτς

Όλγα

Ταινία του 2004 που επικεντρώνεται στη ζωή της Όλγα Μπενάριο Γκούτμαν Πρέστες, ιστορικής φιγούρας του επαναστατικού κινήματος. Υπήρξε στέλεχος της Κομμουνιστικής Διεθνούς ενώ η δράση της για λογαριασμό της Κομιντέρν οδήγησε στη σύλληψή της από την Βρετανία με την κατηγορία της κατασκοπείας. Η εβραία Όλγα Μπενάριο αποτελεί ηρωική μορφή της Βραζιλίας.

Σκηνοθεσία: Χάιμε Μονχαρντίμ
Πρωταγωνιστούν: Καμίλα Μοργκάντο, Κάκο Τσιόκλερ, Λουίς Μέλο Φερνάντα


Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024