Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ριμέικ του γουέστερν «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Λίμπερτι Βάλανς»

Ριμέικ του γουέστερν «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Λίμπερτι Βάλανς»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ταινία που άφησε εποχή αναμένεται να βρεθεί και πάλι στη μεγάλη οθόνη. To Χόλιγουντ ετοιμάζεται για το ριμέικ του γουέστερν του Τζον Φορντ, «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Λίμπερτι Βάλανς» (1962), προσαρμόζοντάς το στη σύγχρονη εποχή, στη δεκαετία του 1980 στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Tracking Board. Στη γνωστή ταινία του […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ταινία που άφησε εποχή αναμένεται να βρεθεί και πάλι στη μεγάλη οθόνη. To Χόλιγουντ ετοιμάζεται για το ριμέικ του γουέστερν του Τζον Φορντ, «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Λίμπερτι Βάλανς» (1962), προσαρμόζοντάς το στη σύγχρονη εποχή, στη δεκαετία του 1980 στην Πενσυλβάνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Tracking Board.

Στη γνωστή ταινία του Φορντ πρωταγωνιστούσε ο βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, Τζέιμς Στιούαρτ, που υποδυόταν τον ισχυρό γερουσιαστή που επιστρέφει στην άγρια Δύση, όπου δημιούργησε μεγάλη περιουσία ως νέος δικηγόρος, για να παρευρεθεί στην κηδεία παλιού φίλου του. Παραχωρεί συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα στην οποία διηγείται μια ιστορία. Εξηγεί πώς εκείνος και ο νεκρός καουμπόης, Τζον Γουέιν, ήταν κάποτε ενωμένοι για να νικήσουν την παρανομία.

Εγκωμιαστικές κριτικές έλαβε η ταινία, με τους New York Times να την αποκαλούν ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά γουέστερν.

Η νεότερη εκδοχή της θα γυρίσει το χρόνο στο ’80 με πολωνούς μαφιόζους να αντικαθιστούν τους τότε παράνομους της άγριας Δύσης, απεικονίζοντας παράλληλα την εποχή εκείνη που η Πενσυλβάνια αγωνιζόταν για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση του χάλυβα και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι παραγωγοί προτείνουν η αναπροσαρμογή της ταινίας να κινηθεί στο πνεύμα των «Πληροφοριοδότη» του Μάρτιν Σκορσέζε και «The Town» του Μπεν Άφλεκ. Ερευνάται ο σεναριογράφος, αλλά και το όνομα του σκηνοθέτη δεν έχει έρθει ακόμη στο φως της δημοσιότητας

Δεν έχει, επίσης, ξεκαθαριστεί εάν η Paramount θα διατηρήσει ατόφιο τον τίτλο της ταινίας, καθώς το «Λίμπερτι Βάλανς» δεν είναι βέβαιο ότι αποτελεί παρατσούκλι ανατολικοευρωπαίου γκάνγκστερ.

Μαζί με τον σκηνοθέτη αναζητείται και η πρωταγωνιστική ομάδα που θα πλαισιώσει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Η ταινία, ωστόσο, θα ακολουθήσει την ιστορία της Ντόροθι Τζόνσον, την οποία μετέφερε στον κινηματογράφο ο Φορντ.

Η ταινία που έχει μείνει γνωστή με τη φράση «όταν ο μύθος γίνεται πραγματικότητα, εκτύπωσε το μύθο», επιλέχθηκε το 2007 από το αμερικανικό Κογκρέσο για να καταχωρηθεί στο Εθνικό Κινηματογραφικό Μητρώο (ΗΠΑ) ως κομμάτι πολιτιστικής, ιστορικής και αισθητικής σημασίας.

Αξιομνημόνευτη και η δράση του σκηνοθέτη Τζον Φορντ που απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ Σκηνοθεσίας, με την καριέρα του να διακρίνεται από πλούτο ταινιών στο μισό αιώνα ζωής της. Το ντεμπούτο του σηματοδότησαν ταινίες του βωβού κινηματογράφου, αλλά η φήμη του εξαπλώθηκε με τα γουέστερν. Ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησε πραγματικές τοποθεσίες για τα εξωτερικά γυρίσματα, και φημίζεται για τις μακρινές του λήψεις που απεικονίζουν στο κέντρο τον ηθοποιό.

entertainment.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024