Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Βόλτα στο Κενό»

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Βόλτα στο Κενό»

To πρωί της 7ης Αυγούστου 1974 ένας μοναχικός γάλλος ακροβάτης, ο Philippe Petit, απογείωσε τη φαντασία του κόσμου με έναν φαινομενικά αδύνατο «περίπατο» ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center της Νέας Υόρκης. Περίπου 40 χρόνια μετά, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη των οπτικών εφέ, καθώς και πελώρια σκηνικά, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Robert […]

To πρωί της 7ης Αυγούστου 1974 ένας μοναχικός γάλλος ακροβάτης, ο Philippe Petit, απογείωσε τη φαντασία του κόσμου με έναν φαινομενικά αδύνατο «περίπατο» ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center της Νέας Υόρκης. Περίπου 40 χρόνια μετά, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη των οπτικών εφέ, καθώς και πελώρια σκηνικά, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Robert Zemeckis (O Ναυαγός, Forrest Gump, Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ) και ο Joseph Gordon-Levitt (Inception) στο ρόλο του Petit, ζωντανεύουν πάλι εκείνη τη στιγμή.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Βόλτα στο Κενό» (σε 3D) στον κινηματογράφο Δαναό, τη Δευτέρα 5/10. Ώρα έναρξης: 20.20. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.



Σύνοψη
Νέα Υόρκη, 7 Αυγούστου 1974. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, ο γάλλος σχοινοβάτης Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) περπάτησε για 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διαδρομές πέρα-δώθε, σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, 411 μέτρα από το έδαφος, χωρίς την άδεια του Δήμου ή οποιασδήποτε αρχής.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν περπατήσει στο φεγγάρι. Μόνο ένας όμως έχει περπατήσει στο τεράστιο κενό ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους. Αυτή είναι η ιστορία του. Προδοσίες, διαφωνίες, μια ομάδα από όλον τον κόσμο, ένας μέντορας (Ben Kingsley) και ένα θεότρελο σχέδιο.

«Όταν πρωτοδιάβασα την ιστορία, σκέφτηκα Θεέ μου, αυτή η ταινία πρώτον πρέπει να γίνει πάση θυσία και δεύτερον πρέπει να γίνει τρισδιάστατη» εξηγεί ο Zemeckis. «Όταν βλέπεις έναν σχοινοβάτη, τον κοιτάς από χαμηλά προς τα πάνω. Ποτέ δεν έχεις την προοπτική του πώς είναι να είσαι στο σχοινί. Η ταινία μας ακολουθεί την ιστορία του Petit, αλλά σε ανεβάζει στο σχοινί, περπατάς μαζί του. Η τρισδιάστατη εικόνα είναι τρομερά εντυπωσιακή».

Η ταινία παρουσιάζει πώς ήταν πριν και πώς έφτασε μέχρι εκεί ψηλά, αλλά για πρώτη φορά βλέπουμε κινούμενες εικόνες του περίπατου αυτού καθ’ εαυτού, όχι από διαφορετική οπτική γωνία, αλλά από τα μάτια του Petit. «Η μόνη καταγεγραμμένη απόδειξη του περιπάτου ήταν κάποιες φωτογραφίες» εξηγεί ο Joseph Godon-Levitt, που υποδύεται τον Petit. «Οι φωτογραφίες είναι απίστευτες, αλλά είναι διαφορετικό να το βλέπεις να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου. Για μένα, το να είσαι μέσα στον χαρακτήρα του Philippe όταν ζει τη συγκεκριμένη στιγμή, να μοιράζεσαι όλες τις ελπίδες, τους φόβους και τις ατέλειες που τον οδήγησαν εκεί, είναι μοναδικό. Το να είσαι εκεί με τον χαρακτήρα, να δεις αυτά που είδε, είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία».

«Έχω δει πολλά αριστουργήματα του Robert Zemeckis και αυτό φυσικά αυτό είναι κάτι άλλο για μένα, γιατί έχει να κάνει με τη ζωή μου» εξομολογείται ο Petit. «Πρέπει να ομολογήσω, η ανάσα μου είχε κοπεί, όχι μόνο λόγω της διαδρομής στο σχοινί, αλλά και εξαιτίας όλης της περιπέτειας. Η τρισδιάστατη εμπειρία με μετέφερε πίσω σε εκείνη τη μέρα. Είναι η ιστορία μου, την ξέρω καλά και ξέρω πώς τελειώνει. Παρ’ όλα αυτά ευχόμουν από μέσα μου να τα καταφέρουν αυτοί οι τύποι! Τώρα, αν εγώ με τη δύναμη της ταινίας μπορώ να μεταφερθώ στην πιο σημαντική μέρα της ζωής μου, φανταστείτε εκατομμύρια ανθρώπους να βλέπουν την ταινία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σινεμά, θα είναι πάνω στο σύρμα μαζί μου. Είναι μια πανέμορφη ταινία και μου άρεσε απίστευτα αυτό που είδα».

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 8 Οκτωβρίου από τη Feelgood και σε 3D.

entertainment.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024