Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο βίντεο για το «Interruption» του Γιώργου Ζώη με «άρωμα» Μόστρας

Δύο βίντεο για το «Interruption» του Γιώργου Ζώη με «άρωμα» Μόστρας

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Το φως της δημοσιότητας βλέπουν δύο βίντεο από την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, «Interruption», η πρεμιέρα της οποίας θα διεξαχθεί στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Με τις διακρίσεις για τις μικρού μήκους ταινίες «Casus Belli» και «Τίτλοι Τέλους» στο ενεργητικό του, ένα νέο «στοίχημα» […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν δύο βίντεο από την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, «Interruption», η πρεμιέρα της οποίας θα διεξαχθεί στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Με τις διακρίσεις για τις μικρού μήκους ταινίες «Casus Belli» και «Τίτλοι Τέλους» στο ενεργητικό του, ένα νέο «στοίχημα» περιμένει τον Γ.Ζώη που συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα Οrizzonti.

Επιλέγει να «μιμηθεί» την τέχνη στην ταινία του που είχε ήδη από τα πρώτα της βήματα βραβευτεί για το σενάριό της με το βραβείο Ανάπτυξης του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Cinelink, με το βραβείο παραγωγής του προγράμματος Framework του TorinoFilmLab, ενώ είχε επιλεγεί στο πρόγραμμα Αtelier-Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών και πιο πρόσφατα στο 1ο European Gap Financing Coproduction Market του Φεστιβάλ Βενετίας 2014.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια παράσταση. Η παράσταση της «Ορέστειας» ξεκινάει, τα φώτα σβήνουν και μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή. Προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους, και η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.


Την πρωταγωνιστική ομάδα πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, οι Μαρία Καλλιμάνη, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αλεξία Καλτσίκη, Χρήστος Στέργιογλου, Σοφία Κόκκαλη.

Σε σημείωμά του ο Γ.Ζώης είχε σημειώσει: «Στις 23 Οκτώβρη 2002, πενήντα οπλισμένοι Τσετσένοι εισβάλλουν σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας. Στα πρώτα λεπτά της εισβολής, το κοινό γοητευμένο από την απρόσμενη εξέλιξη, δεν καταλαβαίνει αν όλο αυτό είναι μέρος της παράστασης ή όχι. Σε αυτά τα κρίσιμα λεπτά, μυθοπλασία και πραγματικότητα, αλήθεια και ψέμα, λογική και παράλογο ταυτίστηκαν. Η ταινία είναι η διαστολή αυτών των πρώτων λεπτών αμφισημίας».

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024