Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν σινεμά και μετά τις διακοπές με Σπίλμπεργκ και Λυκαβηττό

Δωρεάν σινεμά και μετά τις διακοπές με Σπίλμπεργκ και Λυκαβηττό

Ελισάβετ Σταμοπούλου Με δεκάδες προβολές στην «πλάτη» του, το 5ο Athens Open Air Film Festival, επιστρέφει με νέα κινηματογραφικά διαμάντια για νέες εμπειρίες και απολαύσεις που δεν κοστίζουν. Μια αιχμηρή κωμωδία καταφθάνει την Τετάρτη στην Πλατεία Αυδή, με την ταινία του Γουόρεν Μπίτι «Bulworth» (1999). Τα αιχμηρά του βέλη εκτοξεύει ο δημιουργός ενάντια στην υποκρισία […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Με δεκάδες προβολές στην «πλάτη» του, το 5ο Athens Open Air Film Festival, επιστρέφει με νέα κινηματογραφικά διαμάντια για νέες εμπειρίες και απολαύσεις που δεν κοστίζουν.

Μια αιχμηρή κωμωδία καταφθάνει την Τετάρτη στην Πλατεία Αυδή, με την ταινία του Γουόρεν Μπίτι «Bulworth» (1999). Τα αιχμηρά του βέλη εκτοξεύει ο δημιουργός ενάντια στην υποκρισία των πολιτικών θεσμών και στα ψεγάδια του δημόσιου βίου.

Βιτριολικό χιτσκοκικό χιούμορ «παρελαύνει» την επόμενη ημέρα από τη Βίλα Δρακοπούλου με την κωμωδία «Ποιος σκότωσε τον Χάρι» (1955). Φέρει την υπογραφή του Άλφρεντ Χίτσκοκ που με ανατρεπτική ματιά και ειρωνεία προσπάθησε να αποτυπώσει τον ανθρώπινο παραλογισμό.

Λίγες ημέρες αργότερα στις 25 Αυγούστου, ένα ντοκιμαντέρ, που κάθε άλλο παρά απαρατήρητο θα μπορούσε να περάσει, κάνει την εμφάνισή του. Ο λόγος για τη βραβευμένη ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «ROM», που θα προβληθεί στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Με ασυνήθιστο τρόπο παρουσιάζονται οι Ρομά σε σχέση με την άποψη που κυριαρχούσε για εκείνους.

Η προβολή θα γίνει με ταυτόχρονη ερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από επαγγελματία διερμηνέα.

Aμέσως μετά, στις 26 Αυγούστου, το ενδιαφέρον μονοπωλεί η έλευση εξωγήινων στο Θέατρο Λυκαβηττού. Στην κορυφή του αθηναϊκού λόφου θα προβληθεί η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» (1977), με εκθαμβωτικά ειδικά εφέ, αλληγορία και έξυπνα τεχνάσματα φαντασίας.

Η αυλαία του Αυγούστου κλείνει με ένα λυρικό παραμύθι στις 31 Αυγούστου. Στην Ακαδημία Πλάτωνος, συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η ταινία του Δήμου Αβδελιώδη «Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» (1999). Πρόκειται για μια προβολή που συνδυάζει την ελληνική παράδοση του Βιζυηνού με τη γνήσια κινηματογραφική απλότητα.

Η προβολή θα γίνει με ταυτόχρονη ερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα [Ε.Ν.Γ.] από επαγγελματία διερμηνέα.

Ο έντονος ερωτισμός δεν θα μπορούσε να λείψει από το Φεστιβάλ, με την ελληνική ταινία «Ρεβάνς» (1983) του Νίκου Βεργίτση να παρουσιάζεται την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά. Μέσα από την ιστορία τριών νέων καταγράφονται με ευαισθησία και χιούμορ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, οι ερωτικές σχέσεις και το υπαρξιακό αδιέξοδο.

entertainment.in.gr

Sports in

Φουστέρ: «Η καρδιά μου θα είναι μαζί σας, πάμε Ολυμπιακάρα μου» (pic)

Ο Νταβίντ Φουστέρ έστειλε το δικό του μήνυμα στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024