Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Ο Ιούλιος ρίχνει αυλαία με ανάλαφρες –κατά κύριο λόγο- καλοκαιρινές κωμωδίες που κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, κατάλληλες να τις απολαύσετε κάτω από τα άστρα, στα θερινά σινεμά της πόλης, με μυρωδιές από αγιόκλημα, γιασεμί και... ψημένο ποπ κόρν.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Ο Ιούλιος ρίχνει αυλαία με ανάλαφρες –κατά κύριο λόγο- καλοκαιρινές κωμωδίες που κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, κατάλληλες για να τις απολαύσετε κάτω από τα άστρα, στα θερινά σινεμά της πόλης, με μυρωδιές από αγιόκλημα, γιασεμί και… ψημένο ποπ κόρν.


Μπερδέματα στο Broadway
Ο Arnold, παντρεμένος σκηνοθέτης του Broadway, ερωτεύεται μια πρώην πόρνη και νυν ηθοποιό, την Isabella. Ο Arnold εργάζεται σκληρά για να προωθήσει την καριέρα της και να την πείσει να αλλάξει ζωή, ενώ την ίδια στιγμή όμως την ερωτεύεται και ο συνεργάτης του, Joshua…


Με τον μπαμπά ή τη μαμά
Το σκηνικό της τέλειας οικογένειας μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη στην ανατρεπτική γαλλική κωμωδία του καλοκαιριού. Η Φλοράνς και ο Βενσάν τα έχουν πετύχει όλα. Καταπληκτικές δουλειές, έναν τέλειο γάμο, τρία υπέροχα παιδιά. Και τώρα θέλουν το διαζύγιό τους να έχει ανάλογη επιτυχία. Όταν όμως παίρνουν ταυτόχρονα την προαγωγή που πάντα ονειρεύονταν, για μια καριέρα στο εξωτερικό, η μέχρι τώρα απόλυτα πολιτισμένη σχέση τους μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ένα αυθάδες φιλμ που θίγει με ανάλαφρο και άκρως διασκεδαστικό τρόπο το επώδυνο ζήτημα του διαζυγίου.


Pixels
Video games εναντίον της Γης. Aγαπημένα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του ’80 επανέρχονται στη μεγάλη οθόνη ως λαμπερά και τρομερά εργαλεία καταστροφής. Τα PAC-MAN™, Donkey Kong™, Galaga™, Centipede®, και Space Invaders™ είναι τα μυστικά όπλα των εξωγήινων που έρχονται για να καταστρέψουν τον πλανήτη μετά από μια παρεξήγηση με τους γήινους. Για να σώσει τον πλανήτη Γη από τους εχθρούς του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιστρατεύει τα παλιά του φιλαράκια, πρωταθλητές στα arcade games των 80s, οι οποίοι καλούνται να ξεσκονίσουν τις ικανότητές τους και να εξολοθρεύσουν τα ηλεκτρονικά φόβητρα.


Οικογενειακές ανισορροπίες
Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία «Infinitely Polar Bear» αποτελεί μια αστεία, αλλά και συγκινητική σκιαγράφηση των απρόσμενων τρόπων με τους οποίους γονείς και παιδιά καταφέρνουν να συνυπάρξουν και πολλές φορές να «σώσουν» οι μεν τους δε. Την δεκαετία του ’70, ένας μανιοκαταθλιπτικός πατέρας προσπαθεί να ξανακερδίσει τη γυναίκα του, αναλαμβάνοντας την κηδεμονία των δύο θυγατέρων του. Τα δύο ζωηρά κορίτσια, δυστυχώς κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να του κάνουν τη ζωή δυσκολότερη…


Η Πριγκίπισσα το ‘σκασε
8 Μαΐου, 1945. Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι γιορτάζουν ανακουφισμένοι την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το Λονδίνο πλημμυρίζει από εορτασμούς και χαρά. Δύο έφηβες κοπέλες παίρνουν για πρώτη φορά την άδεια να βγουν μόνες έξω το βράδυ και να γίνουν κι εκείνες μέρος του πάρτι, το οποίο υπόσχεται να μείνει θρυλικό. Βιώνουν μια απίστευτη περιπέτεια, σαν ένα ξέφρενο πρώτο ραντεβού, και φυσικά επιστρέφουν σπίτι πολύ αργότερα από τη συμφωνημένη ώρα. Το σπίτι τους όμως, είναι το παλάτι του Μπάκιγχαμ και τα κορίτσια είναι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ B’…


Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι
Τρυφερή και συνάμα αστεία, η ταινία μας διηγείται την ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που γεννήθηκε στο Παλέρμο, την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας ανέλαβε Δήμαρχος. Στο διεφθαρμένο Παλέρμο του 1970 ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιάς της παιδικής του φίλης, Φλόρα, ενώ παράλληλα αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας.


Νοσταλγία (1983, επανέκδοση)
O Andrei (Oleg Yankovskiy) ταξιδεύει στην Ιταλία συνοδευόμενος από τη νεαρή μεταφράστρια Eugenia (Domiziana Giordano) ψάχνοντας στοιχεία για τη ζωή ενός Ρώσου συνθέτη του 18ου αιώνα, του Pavel Sosnovsky, που είχε ζήσει μέρος της ζωής του σ’ αυτή τη χώρα. Ο Andrei νοσταλγεί τη σύζυγό του που έχει μείνει πίσω και την πατρίδα του. «Ήθελα να κάνω μια ταινία για τη ρωσική νοσταλγία, γι’ αυτή την ψυχική κατάσταση που αποτελεί ιδιομορφία του έθνους μας και επηρεάζει κάθε Ρώσο που βρίσκεται μακριά από την πατρική του γη…» αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης Αντρέι Ταρκόφσκι.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 30/7-5/8

Δείτε περισσότερα για τις Νέες Ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024