Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ιστορικός κινηματογράφος ΕΚΡΑΝ συστήνεται ξανά

Ο ιστορικός κινηματογράφος ΕΚΡΑΝ συστήνεται ξανά

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου Μια νέα εποχή για τον κινηματογράφο Εκράν ξεκινάει φέτος το καλοκαίρι. Με μια γενναία ανακαίνιση και σεβασμό στην ιστορική διαδρομή του, η οικογενειακή επιχείρηση Δ. & Κ. Γούναρης Ο.Ε., που ειδικεύεται στα Θερινά Σινεμά, τοποθετεί ξανά το Εκράν στην πρώτη γραμμή των κινηματογράφων του κέντρου της Αθήνας. Ο κ. Άλκης Γούναρης μιλά […]

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

Μια νέα εποχή για τον κινηματογράφο Εκράν ξεκινάει φέτος το καλοκαίρι. Με μια γενναία ανακαίνιση και σεβασμό στην ιστορική διαδρομή του, η οικογενειακή επιχείρηση Δ. & Κ. Γούναρης Ο.Ε., που ειδικεύεται στα Θερινά Σινεμά, τοποθετεί ξανά το Εκράν στην πρώτη γραμμή των κινηματογράφων του κέντρου της Αθήνας.

Ο κ. Άλκης Γούναρης μιλά στο in.gr και αναφέρει τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του κινηματογράφου. «Το ΕΚΡΑΝ ξεκίνησε να λειτουργεί το 1969, προβάλλοντας ελληνικές ταινίες, αλλά έγινε δημοφιλές στις αρχές του ’70, με την προβολή ρώσικων και σκανδιναβικών ταινιών.

Συγκεκριμένα, το 1974 έκανε ρεκόρ 57.000 εισιτηρίων». Το σινεμά, κατάφερε να στρέψει το ενδιαφέρον του αθηναϊκού κοινού σε ανεξάρτητες διεθνείς παραγωγές.

Η επιτυχία του και η εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου (ξεπερνούσε τις 55.000 θεατές τη σεζόν -μυθικός αριθμός εισιτηρίων για τα σημερινά δεδομένα) το καθιέρωσαν στην συνείδηση της κουλτούρας της εποχής ως τον κατ’ εξοχήν κινηματογράφο τέχνης.

Ο κινηματογράφος γνώρισε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο, αφού ξεπερνούσε τις 55.000 θεατές ανά σεζόν (μυθικός αριθμός εισιτηρίων για τα σημερινά δεδομένα) και κάπως έτσι, καθιερώθηκε στη συνείδηση των θεατών ως ο κατ’ εξοχήν κινηματογράφος τέχνης. Επίσης, το 1997 χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέος θερινός κινηματογράφος.

Ο κ. Γούναρης εξηγεί ότι το ΕΚΡΑΝ δεν έκλεισε ποτέ, «απλώς τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε. Αφορμή για το επαναλανσάρισμά του είναι η ψηφιοποίηση του συστήματος προβολής». «Το σινεμά αυτό είναι ένα κλασικό σημείο πόλης, ενταγμένο στον αστικό αστό με μοναδικό τρόπο.

Στα σημερινά του χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν το πωλητήριο και το αναβαθμισμένο κυλικείο του ενώ στο πρόγραμμα η συνεργασία με την εταιρεία tanweer (διανομέα της WARNER)». Η αισθητική του είναι ανανεωμένη, η πρόσοψη εμβληματική, ενώ ξεχωρίζει ένα μικρό πωλητήριο με σπάνια βιβλία και dvd.

Το 1982 το Εκράν γίνεται τραγούδι (Το καλοκαίρι θα ‘ρθει) στους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ το 1987 το τραγούδι του Βασίλη Καζούλη (Το Τελευταίο – Αμοργός) αποτελεί «φόρο τιμής» στις αξέχαστες προβολές του Εκράν.

Λίγα μέτρα «μέσα» από την λεωφόρο Αλεξάνδρας, στη συμβολή των οδών Ζωναρά (προέκταση της Ζωοδόχου Πηγής) και Αγαθίου, στην Νεάπολη Εξαρχείων, το Εκράν είναι εύκολα προσβάσιμο από παντού με τα μέσα συγκοινωνίας, αλλά και με τα πόδια για τους κατοίκους του κέντρου. Η τιμή εισιτηρίου για φέτος το καλοκαίρι είναι 7 ευρώ, ενώ ισχύει μειωμένο εισιτήριο 6 ευρώ για φοιτητές, παιδιά δημοτικού και συνταξιούχους άνω των 65 ετών.

Ειδικές προσφορές και δωρεάν εισιτήρια μπορεί να βρει κάποιος στην ιστοσελίδα των «Θερινών Σινεμά» www.summercinemas.gr καθώς και στο www.facebook.com/TherinaCinema
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6461895 e-mail: ekran@summercinemas.gr

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024