Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
3 +1 ταινίες που αναμένουμε στην Ελλάδα

3 +1 ταινίες που αναμένουμε στην Ελλάδα

Κινηματογραφικές αφίξεις στην Ελλάδα

Μαρία Πετροπούλου

Ιδιαίτερα ελκυστικός κινηματογραφικά αναμένεται ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, με τρεις ταινίες να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μια να περιμένει να ξετυλίξει την γοητεία της τον Σεπτέμβριο.

Jurassic World
22 χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park (1993), ο σκηνοθέτης Colin Trevorrow μας παρασύρει ξανά στον κόσμο των δεινοσαύρων και οι παιδικές αναμνήσεις ξυπνούν. ‘Εχοντας «πίσω» του την κινηματογραφική ματιά του Steven Spielberg, ο σκηνοθέτης μας παρουσιάζει μια ταινία με πρωταγωνιστές τους δεινόσαυρους. Το θεματικό πάρκο Jurassic World δεν είναι αυτό που φαίνεται: ένα πάρκο αναψυχής. Αντιθέτως, είναι ένας χώρος με «θανατηφόρο» αέρα. Γενετιστές δημιούργησαν ένα νέο είδος δεινόσαυρου, ιδιαίτερα απειλητικό. Μένει να διαπιστώσουμε εάν θα πείσει τόσο, όσο όταν έβαζε το «χέρι» του ο Spielberg, ο κινηματογραφικός «πατέρας» των ταινιών με δεινόσαυρους. Η προβολή της στην Ελλάδα αναμένεται στις 11 Ιουνίου 2015.

Entourage
Το Entourage, η βραβευμένη και ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά που διήρκεσε οκτώ σεζόν (2004-2011), έρχεται στην μεγάλη οθόνη. Στην κινηματογραφική αυτή μεταφορά της παίζουν οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς. Ο κινηματογραφικός αστέρας Vincent επιστρέφει με την κλασική του παρέα, τους Eric, Turtle και Johnny. Οι φιλοδοξίες τους έχουν πλέον αλλάξει, αλλά οι δεσμοί ανάμεσά τους παραμένουν ισχυροί. Ενισχύονται ακόμη περισσότερο, δε, όταν περιπλανιούνται στον κόσμο του Χόλιγουντ και βιώνουν την «αιχμηρή» πλευρά του. Το Variety το χαρακτηρίζει ως «ένα παρατεταμένο και μέτριο επεισόδιο», ενώ επισημαίνει ότι η ταινία αντιμετωπίζει το εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μεταφορές τηλεοπτικών σειρών στη μεγάλη οθόνη. Στοιχεία του χαρακτήρα των ηρώων που είναι ελκυστικά στην τηλεόραση, είναι «κουραστικά» όταν υπερεκτίθενται στην μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, η επιστροφή των πρωταγωνιστών του Entourage θα προσελκύσει σίγουρα πλήθος θεατών. Η ταινία θα προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 18 Ιουνίου 2015.

Spy
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Bridesmaid, Paul Feig, «ξαναχτυπά», με νέα κωμωδία, το Spy. Η Melissa McCarthy πρωταγωνιστεί ως η πράκτορας της CIA, που βρίσκεται σε μυστική αποστολή με σκοπό να παγιδεύσει την επικίνδυνη έμπορο όπλων, που υποδύεται η Rose Byrne. Το Variety χαρακτηρίζει την ερμηνεία της McCarthy ως την «πιο διασκεδαστική και κωμική στην έως τώρα καριέρα της», ενώ ιδιαίτερα αξιόλογη χαρακτηρίζεται και η Byrne, «με τα βυσσινί της χείλη και την μεγαλειώδη υπεροψία της». Συνολικά, η ταινία έχει περιγραφεί ως ένα «παραλήρημα κωμωδίας και δράσης». Την περιμένουμε στην Ελλάδα στις 18 Ιουνίου 2015.

Inside Out
Η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων των στούντιο Pixar, πραγματοποιεί μια διεισδυτική ματιά στο 11χρονο κοριτσάκι Riley και στα πέντε ξωτικά που την καθοδηγούν, την «Χαρά», τον «Θυμό», την «Λύπη», τον «Φόβο» και την «Αηδία». Ο σκηνοθέτης, Pete Docter, που έχει επίσης υπάρξει σεναριογράφος των ταινιών Toy Story και Wall-E, παρουσιάζει με μια κωμική ματιά, όλα όσα μπορεί να αποτελέσουν «σκοτεινές» πτυχές του εαυτού μας. Ο κριτικός κινηματογράφου του BBC, Nicholas Barber, την χαρακτηρίζει ως μια ταινία «συγκινητική, προκλητική, που επιχειρεί να αγγίξει σημαντικά νοήματα». Στις ελληνικές αίθουσες από τις 3 Σεπτεμβρίου 2015.

entertainment.in.gr

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024