Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραγούδια για να σας κρατούν συντροφιά στο αυτοκίνητο

Τραγούδια για να σας κρατούν συντροφιά στο αυτοκίνητο

Μ’ ένα τραγούδι πάντα ανοίγει ο δρόμος...

για ταξίδι στους δρόμους

Μαντώ Σιώμου

Οι μέρες του καλοκαιριού είναι ιδανικές για μια κοντινή ή μακρινή απόδραση με το αυτοκίνητο.
Είτε όμως οδηγείτε σε ολόκληρη την χώρα, διασχίζοντας πόλεις, είτε λίγο ποιο κάτω από το σπίτι σας, είναι πάντα απαραίτητη η κατάλληλη μουσική συνοδεία.

Σκαλίζοντας παλιά βινύλια και mixtapes, την αγαπημένη σας συλλογή CD, ή τις βιβλιοθήκες του iTunes, μπορείτε να πάρετε μερικές καλές μουσικές ιδέες για το ταξίδι σας. Καθώς όμως το έργο αυτό μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό, για να σας διευκολύνουμε, σας παρουσιάζουμε μια λίστα με επιλεκτικά τραγούδια, που πρέπει να έχετε στο επόμενο ταξίδι σας.

Whitesnake- Here I Go Again

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια των 80’s, που ταυτιζόμαστε με τους στίχους του κάθε φορά που το ακούμε ενώ ο δυναμισμός του μας δίνει θάρρος να πάμε ακόμη πιο μακριά. Μην σπαταλάτε λοιπόν άλλο χρόνο.. βάλτε μπρος την μηχανή, δυναμώστε την ένταση και τραγουδήστε «Here I go again on my own, Goin’ down the only road I’ve ever known, Like a drifter I was born to walk alone, An’ I’ve made up my mind, I ain’t wasting no more time».

Canned Heat – Going Up The Country

Το «Going Up the Country», το τραγούδησαν οι Canned Heat στο μουσικό φεστιβάλ Woodstock τον Αύγουστο του 1969 και έκτοτε έχει χαρακτηριστεί ως ο «ανεπίσημος ύμνος» του φεστιβάλ, καθώς εμφανίζεται και στην αρχή της ταινίας Woodstock. Το κομμάτι έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος και δεν μπορεί να λείπει από την λίστα σας.


Edward Sharpe The Magnetic Zeros – Home



Είναι ένα τραγούδι για την αγάπη όπου «Σπίτι» για την Jade και τον Alexander σημαίνει ο ένας για τον άλλον, «Home is wherever i m with you». Αλλά σπίτι, για τον καθένα είναι μια υποκειμενική έννοια με πολλές σημασίες. Σε περίπτωση λοιπόν που ταξιδεύετε για να πάτε σπίτι, ή σας λείπει το σπίτι, ή οτιδήποτε ενδιάμεσο.. το τραγούδι «Home» είναι ό,τι χρειάζεστε.

Agnus and Julie Stone – Big Jet Plane



Μερικές φορές, όταν ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να σας πάει όπου θέλετε να πάτε, θα στραφείτε προς τους ουρανούς. Και ένα τραγούδι για πέταγμα θα πρέπει να είναι τόσο ελαφρύ όσο αυτό το τραγούδι. Οι ανενεργοί τώρα Angus Julia Stone (ο αδελφός και η αδελφή έχουν πάει σόλο), δημιούργησαν ένα όμορφο τραγούδι για να τρέξετε μακριά με ένα μεγάλο τζετ αεροπλάνο.

Parov Stelar – The Sun

Κατεβάζετε το παράθυρο, βγάζετε τα χέρια έξω και απολαμβάνετε τον ήλιο που λούζει μ’ όνειρα το πρόσωπό σας. Δεν σκέφτεστε τίποτα άλλο.. και δεν θέλετε να σταματήσετε να κινήστε, ούτε λεπτό, απλά προχωράτε. Όπως λέει και το χαρούμενο τραγούδι του Parov, είσαι ταξιδιώτης και ακολουθάς τον ήλιο..

Tracy Chapman – Fast Car




Το «Fast Car» δεν αφορά κυριολεκτικά ένα γρήγορο αμάξι.. αλλά μιλάει για ένα ζευγάρι που εργάζεται για να χτίσει μια καλύτερη ζωή σε ένα άλλο μέρος, και αναζητά ευκαιρίες για να δραπετεύσει από την τωρινή του κατάσταση. Μια μελωδία που αποδίδει περιληπτικά το συναίσθημα της φυγής. Σε περίπτωση που θέλετε να βγείτε στο δρόμο και να τρέξετε η Tracy είναι η κατάλληλη παρέα.

The National – Bloodbuzz Ohio

Ένας μεγάλος τραγουδιστής είπε κάποτε ότι αν θέλετε ένα τέλειο hit τραγούδι, θα πρέπει να τραγουδήσετε για τα χρήματα, το σεξ ή τα αυτοκίνητα. Το «Bloodbuzz Ohio» των National’s είναι ένα έντονο τραγούδι που μιλάει για το χρήμα και αποτελεί σίγουρα επιτυχία. Όλο το τραγούδι είναι γεμάτο διάφορες ενδείξεις οι οποίες όμως δεν καταλήγουν ποτέ σε μια συνεκτική ιστορία. Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε τι πήγε στραβά στην ζωή του και έχει αυτή τη θλιμμένη φωνή.. το μόνο σίγουρο είναι ότι οφείλει χρήματα για τα χρήματα που χρωστάει.. και εμείς θέλουμε να το ακούμε ξανά και ξανά.


Beck – The Golden Age

«Τα χέρια στο τιμόνι.. το παράθυρο κατεβασμένο και το φεγγάρι να σε οδηγεί.. αφήνεις το βάρος του κόσμου πίσω σου και παρασύρεσαι».. μόνο έτσι είναι καλά ο Beck, αλλά και εμείς.
Όλος ο δίσκος, Sea Changes, περιλαμβάνει τραγούδια για την θλίψη, την μοναξιά και την απόγνωση. Μελαγχολικό ναι, αλλά αξίζει τον κόπο και ειδικά όταν ταξιδεύετε νύχτα.

U2 – Where The Streets Have No Name




Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από μια ιστορία που ο Bono, ο τραγουδιστής των U2, άκουσε για τους δρόμους του Μπέλφαστ, της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η θρησκεία και το εισόδημα ενός ατόμου είναι εμφανές από το δρόμο που ζούσε. Ο τύπος στο τραγούδι αναγνωρίζει την αντίθεση και σκέφτεται για έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί, ένα μέρος όπου οι δρόμοι δεν έχουν όνομα. Όταν ταξιδεύετε σε ένα άγνωστο μέρος, θέλετε να διαβάζετε «ταμπέλες» μόνο με χιλιόμετρα…

Iggy Pop – The passenger



Ο καθένας χρειάζεται λίγο πανκ στη λίστα τους, και ο Iggy Pop είναι εδώ για να τη παραδώσει. Το τραγούδι «Επιβάτης» λέγεται ότι είναι για το πνεύμα ενός περιπλανόμενου της πανκ και οι στίχοι είναι σαφείς περιγραφές ενός επιβάτη νομά και των αστικών τοπίων που βλέπει από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Μετά από μια-δύο ώρες καθισμένοι στο αμάξι, θέλετε λίγη αγριάδα.


Booker T and the MG’s – Green Onions


Αυτή η R ‘n’ B ορχηστρική μουσική, ηχογραφίθηκε το 1962 και είναι το ιδανικό κομμάτι για μία αβίαστη οδήγηση. Ο σταθερός ρυθμός του και η αισθαντική μουσική του Hammond (ηλεκτρικό όργανο) κρατάει τα πράγματα ενδιαφέροντα. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών και είμαστε σίγουροι οτι τα «πράσινα κρεμμυδάκια» δεν θα λείψουν από την playlist σας.


Born to Run – Bruce Springsteen

Το «Born to Run» είναι το τρίτο άλμπουμ του The Boss, Springsteen που κυκλοφόρησε το 1975 και είναι ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της ροκ. Σε μεγάλα ταξίδια, θα πρέπει να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ από την αρχή, από το ελπιδοφόρο «Thunder Road» μέχρι το επικό «Jungleland». Αν πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα κομμάτι, τότε το ομότιτλο τραγούδι είναι το καλύτερο.

Αξίζει ακόμη να σημειωθούν τα τραγούδια: Scar Tissue των Red Hot Chili Peppers, Born to Be Wild των Steppenwolf, I’ve Been Everywhere του Johnny Cash, Route 66′ του Chuck Berry, Sweet Home Alabama των Lynyrd Skynyrd και Fade Into You της Mazzy Star.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

Ψυχαγωγία

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024