Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο κόκκινο

Πέντε θαλάσσια σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο κόκκινο

...

Τζωρτζίνα Ντούτση

Στις αμέτρητες ελληνικές παραλίες εκτός από όσους απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία, το κολύμπι, τις βουτιές ή ένα καλό βιβλίο στην ξαπλώστρα (προσπαθώντας να αγνοήσουν το… μελωδικό ήχο που βγάζει το μπαλάκι όταν συναντά τη ρακέτα) θα συναντήσει κανείς και εκείνους που ζητούν να… δαμάσουν τα κύματα και να ζήσουν έντονες συγκινήσεις.

Η φαντασία δεν σταματά να οργιάζει και οι αστείρευτες ιδέες γεννούν νέες θαλάσσιες δραστηριότητες για υδάτινες περιπέτειες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, επιλέγουμε πέντε από αυτές και σας συμβουλεύουμε προτού τις δοκιμάσετε στις ελληνικές θάλασσες, να ζητήσετε την κατάλληλη πιστοποιημένη εκπαίδευση και εξοπλισμό και να τηρείτε όλους τους απαιτούμενους κανόνες ασφαλείας.

Flyboard: Όσοι δεν φοβάστε τα ύψη και είστε λίγο περισσότερο ριψοκίνδυνοι, τότε μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε παρακάτω. Το Flyboard είναι ένα θαλάσσιο σπορ που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και οι ελληνικές θάλασσες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν την εξαίρεση. Φορώντας την πρωτοποριακή… συσκευή του Flyboard θα εκτοξευτείτε εσείς και η αδρεναλίνη σας, κυριολεκτικά στα ύψη (έως τα 20 μέτρα), προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσους σας παρακολουθούν.

Subwing: Μια σχετικά νέα είσοδος στον κόσμο των θαλάσσιων δραστηριοτήτων που ξεκίνησε από τον Simon Sivertsen στα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Στο Subwing κρατάτε γερά ένα υποβρύχιο πτερύγιο, κάτω από την επιφάνεια του νερού, το οποίο ρυμουλκείται από βάρκα και σας δίνει την αίσθηση πως πετάτε στα ουράνια… Κρατήστε την αναπνοή σας, φορέστε τη μάσκα σας και ετοιμαστείτε για υποβρύχιες… πτήσεις.

SUP: Το Stand Up Paddle ή SUP εν συντομία, είναι η μια παραλλαγή του σέρφινγκ και σχετικά εφικτό για όποιον ενδιαφέρεται να το δοκιμάσει στη θάλασσα, σε λίμνη ή ποτάμια. Το SUP αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές που… πατούν γερά στα ποδιά τους πάνω σε μια σανίδα του σερφ. Η νέα -μάλιστα- πρόκληση ακούει στο όνομα SUP Yoga, με ασκήσεις Yoga πάνω στη σανίδα και τον ελαφρύ κυματισμό του νερού να δοκιμάζει τις δυνατότητες των μυημένων.

Κitesurfing: Ακόμα ένα extreme water sport που ανεβάζει την αδρεναλίνη στο maximum και μπορεί να σας απογειώσει. Έχοντας μια σανίδα στα πόδια σας αφήστε τον άνεμο να σας τραβήξει πάνω στο νερό, ενώ εσείς κρατάτε γερά τον «αετό». Οι πιο… έμπειροι δεν παραλείπουν να εντυπωσιάζουν τους λουόμενους με τις… αεροπλανικές φιγούρες τους αρκετά μέτρα πάνω από το νερό.

Αλεξίπτωτο θαλάσσης: Μια από τις πιο γνωστές θαλάσσιες… αθλοπαιδιές, το αλεξίπτωτο θαλάσσης σας απογειώνει –κυριολεκτικά- και φέρνει τη θάλασσα στα πόδια σας. Απαγορευτικό σε όσους πάσχουν από υψοφοβία, απολαυστικό όμως στους υπόλοιπους που χαίρονται την πτήση τους, τη θέα και τη θαλασσινή αύρα, ρυμουλκούμενοι από ταχύπλοο.

entertainment.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024