Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε παγωτά «αποκαλύπτουν» την ιστορία τους

Πέντε παγωτά «αποκαλύπτουν» την ιστορία τους

Ελισάβετ Σταμοπούλου Πέντε παγωτά, πέντε ιστορίες και πολλές πρωτότυπες ιδέες. Το καθένα με το ατού του γλυκαίνει την καθημερινότητα θέτοντας νέες προκλήσεις για τον ουρανίσκο. Solo Gelato Λειτουργεί πάνω από μισό αιώνα, ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο και εξελίχθηκε σε Solo Gelato (Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι 152 31). O ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Νίκος Χριστογιώργος, μιλώντας στο in.gr […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Πέντε παγωτά, πέντε ιστορίες και πολλές πρωτότυπες ιδέες. Το καθένα με το ατού του γλυκαίνει την καθημερινότητα θέτοντας νέες προκλήσεις για τον ουρανίσκο.

Solo Gelato

Λειτουργεί πάνω από μισό αιώνα, ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο και εξελίχθηκε σε Solo Gelato (Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι 152 31). O ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Νίκος Χριστογιώργος, μιλώντας στο in.gr εξέφρασε την αδυναμία του για τα παγωτά, που του δίνει κέφι και ενέργεια για ευφάνταστες δημιουργίες και πρωτοβουλίες.

Αυτή η διάθεση «χάρισε» στο μαγαζί την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγωτού που διεξήχθη στο Βερολίνο το 2012. Ειδικότερα, το μάγκο σορμπέ κέρδισε όχι μόνο ανάμεσα στα μάγκο, αλλά κατάφερε να αποσπάσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλο το πρωτάθλημα με 9,8. Οι γεύσεις που έλαβαν μέρος ήταν το μάγκο και η σοκολάτα.

Το Solo Gelato εκτός από «άριστα» στο μάγκο, ξεχωρίζει και για τη βανίλια του που δεν θυμίζει σε τίποτα συνηθισμένη, αλλά και για τα παγωτά που καταφέρνει να φτιάχνει χωρίς ζάχαρη.

«Το παγωτό είναι μόδα και ειδικά για το μάγκο μας ο κόσμος τρελαίνεται», σημειώνει ο κ.Χριστογιώργος, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στον πατέρα του που του έμαθε να αγαπά το παγωτό. Δουλεύει με σταθερή πελατεία, και αυτό ίσως εξηγεί τη μακροβιότητα του μαγαζιού.

Max Perry Handmade Chocolates

Η σοκολάτα είναι το δυνατό χαρτί των «Max Perry». Μετρούν πάνω από 10 χρόνια πορείας στο «θρόνο» της σοκολάτας, με το Στρατσιατέλα παγωτό και τον εκρηκτικό συνδυασμό σοκολάτας υγείας με βύσσινο να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η παρασκευή χειροποίητων σοκολατένιων γλυκισμάτων, η μεγάλη ποικιλία από λαχταριστά παγωτίνια, δροσερές τούρτες και ευφάνταστοι κορμοί παγωτού, βρίσκονται στην καρδιά του γλυκού μενού.

Οι τούρτες παγωτό είναι μια από τις αγαπημένες συνήθειες με ολόφρεσκα φρούτα και παγωτό παρφέ. Οι κορμοί, δε, Max Perry είναι μια πανδαισία παγωτένιας γεύσης και ποικιλίας υλικών, φρούτων, ξηρών καρπών και τραγανών μπισκότων.

Χαρά

Από την αυτοκρατορία του παγωτού δεν θα μπορούσε να λείπει η ιστορική «Χαρά» (Πατησίων 339, Αθήνα) που διατηρεί έναν παραδοσιακό χαρακτήρα στην κρέμα. Διάσημη για το εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, για το παγωτό σικάγο και για το «Rocky».

Λαχταριστά σουφλέ σοκολάτας ζεστά-ζεστά, σκέτα ή με παγωτό, απίθανη καραμελόπιτα με ή χωρίς παγωτό, πάστες και γλυκά ταψιού, όπως αγνό γαλακτομπούρεκο, καθώς και σαράϊ-κανταϊφι, δυναμιτίζουν το μενού.

Η συνταγή οφείλει την επιτυχία της στο φρέσκο γάλα, από τα βοσκοτόπια της Πάρνηθας, αναδεικνύοντας τη «Χαρά» σε χαρά της απόλαυσης και του παγωτού από το 1969.

Kayak

Θεσμός στον κόσμο του παγωτού, το Kayak θέτει τα «θεμέλια» της νοστιμιάς από το 1996. Δημιουργεί μοναδικούς συνδυασμούς και πρωτοποριακές ιδέες γεύσεων παγωτών και γλυκισμάτων.

Εκτός από τις κλασικές γεύσεις που έχουν καθιερωθεί και έχουν αγαπήσει όλοι, το kayak έχει προβεί στην παραγωγή αλμυρού παγωτού καθώς και συνδυασμών με ποτά που έχουν ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο και πρωτοποριακό αποτέλεσμα (sorbetinis). Δημιούργησε το πρώτο βιολογικό παγωτό (think green) αλλά και το πρώτο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης (think slim) αντικαθιστώντας τη με φυσική γλυκαντική.

Όσον αφορά στo Kayak Greek Frozen yogurt, φτιάχνεται από αγνές πρώτες ύλες με 100% φρέσκο ελληνικό γιαούρτι. Οι νέες οκτώ γεύσεις του frozen yogurt του είναι : Κόκκινα μούρα με βασιλικό, βιολογικό παγωτό μe quinoa, φρούτα του πάθους μάγκο και γιασεμί, κλασική γεύση γιαουρτιού με stevia, μέλι σουσάμι, βανίλια με cookies digestive, βανίλια Μαδαγασκάρης και σοκολάτα.

Mucca

Πέντε χρόνια τώρα θεσπίζει τους δικούς του κανόνες και γράφει μια γλυκιά «ιστορία» στο χώρο του ιταλικού παγωτού. Ο λόγος για το Mucca (Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία) του οποίου το «βαρύ πυροβολικό» είναι η βάφλα, που σερβίρεται με παγωτό, και εκείνο που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η τραγανή της υφή.

Πρωταγωνιστές της γευστικής «φωλιάς» της Νέας Ερυθραίας το mucca ferrero και το Kinder bueno που εκτός από τη ναπολιτάνικη «σφραγίδα» τους, «παντρεύουν» μοναδικά τη σοκολάτα με την κρέμα και το τραγανό μπισκότο. Την παράσταση κλέβει και το χωνάκι του Mucca που είναι χειροποίητο.

entertainment.in.gr

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024