«Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω» λέει η 39χρονη που την δάγκωσε οχιά στη Θεσσαλονίκη. Η 39χρονη Κωνσταντία έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε. Πριν μερικές εβδομάδες την δάγκωσε οχιά και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου και νοσηλεύτηκε για μέρες διασωληνωμένη.
Η εθελόντρια είχε κληθεί σε σχολείο για να απομακρύνει το φίδι, αλλά εκείνο τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή της.
Η 39χρονη εθελόντρια μετά το δάγκωμα οχιάς στο 30ό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
Η 39χρονη εθελόντρια που κλήθηκε στο σχολείο να πιάσει το φίδι, αμέσως μετά το δάγκωμά του, έπαθε αναφυλακτικό σοκ και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.
Οι πρώτες δηλώσεις της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά
Μιλώντας η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την περιπέτεια που πέρασε τονίζει:
«Δέχθηκα δάγκωμα από ένα ζώο. Αγαπώ όλα τα ζώα, έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου, με ένα τσουβάλι τροφή, να ταΐζει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Έχω έτσι μάθει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε αρχικά η 39χρονη, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι δεν είναι ούτε ερπετολόγος, ούτε βιολόγος, αλλά εθελόντρια.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς στο Παπανικολάου, που παρά τις ελλείψεις που έχουν, δίνουν το 200% του εαυτού τους για να μας βοηθήσουν. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή μου», πρόσθεσε και ζήτησε ενίσχυση του προσωπικού στο σύστημα Υγείας.
Η στιγμή που τη δάγκωσε η οχιά και οι ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ
Στη συνέχεια, η 39χρονη μίλησε για όσα θυμάται από την ημέρα που το φίδι τη δάγκωσε και παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή:
«Ήταν 26 Μαΐου. Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα. Στις 2 Ιουνίου άνοιξα τα μάτια μου, έπειτα από τρεις προσπάθειες των γιατρών. Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω».
Τέλος, έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες να κάνουν προληπτική ιατρική, ώστε να ξέρουν πώς να βοηθήσουν τους εαυτούς τους εάν αυτό χρειαστεί. Η ίδια, όπως είπε, δε γνώριζε ότι είχε αλλεργία και κινδύνεψε η ζωή της:
«Θα ήθελα να ζητήσω στον κόσμο να κάνει προληπτική ιατρική, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς να προφυλαχθεί. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα