Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: Διαγράφεται από την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» και αποπέμπεται από το δήμο η σύζυγος του 53χρονου

Σεπόλια: Διαγράφεται από την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» και αποπέμπεται από το δήμο η σύζυγος του 53χρονου

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της οικογένειας της 12χρονης, από την πρώτη στιγμή οι κοινωνικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν και βρίσκονται δίπλα της, προσθέτουν οι ίδιες πηγές

Πηγές του Δήμου Αθηναίων, αναφέρουν ότι είναι προφανές πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο η σύζυγος του κατηγορουμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της. Για αυτό, από το πρωί της Δευτέρας έχει ζητηθεί η παραίτησή της από τα συλλογικά όργανα στα οποία μετείχε, και σήμερα με απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη διαγράφηκε από τη δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά».

Συγκάλυψη

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της οικογένειας της 12χρονης, από την πρώτη στιγμή οι κοινωνικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν και βρίσκονται δίπλα της, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του 53χρονου Ηλία Μίχου, Ελισσάβετ Λέκκα, είναι εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος και αναπληρώτρια πρόεδρος της 4ης κοινότητας του δήμου Αθηναίων με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Η διαγραφή της και η αποπομπή της από το δημοτικό αξίωμα σχετίζεται με την καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος της για συγκάλυψη του συζύγου της που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και μαστροπεία.

Δεν γίνεται να παραμένει στη θέση της

Την απομάκρυνσή της είχε ζητήσει νωρίτερα ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

«Δεν γίνεται να παραμείνει στην θέση της η γυναίκα του κατηγορούμενου τη στιγμή που καταγγέλλεται για προσπάθεια συγκάλυψης» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος, μετά την καταγγελία της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού πώς όταν επικοινώνησε με τη σύζυγο του άνδρα που βίαζε και εκπόρνευε το παιδί της, εκείνη της ζήτησε να μην πει τίποτα στις αρχές, προκειμένου να γλιτώσει η οικογένειά της την κατρακύλα.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024