Tα «μυστικά» που είχε αποτυπώσει στις ζωγραφιές της η 9χρονη Τζωρτζίνα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για πολλούς έχουν χαρακτηριστεί ως «κραυγή αγωνίας» του παιδιού, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης δολοφονίας της, με κατηγορούμενη την ήδη προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχολόγο, η οποία αφού μελετήσει προσεκτικά τις ζωγραφιές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, θα πρέπει να ερμηνεύσει όσα απεικονίζονται σε αυτές από το 9χρονο κορίτσι, λίγο πριν το θάνατό της.
Η ανακρίτρια έδωσε εντολή για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να αναλυθούν από επίσημα χείλη, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις επίμαχες ζωγραφιές και να εκτιμηθούν τα μηνύματα που πιθανότατα έστελνε το άτυχο κοριτσάκι, μέσα από αυτές. Τα συμπεράσματα αυτά θα συνεκτιμηθούν με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας.
Τα συναισθήματα φόβου της Τζωρτζίνας
Σύμφωνα πάντως με τους παιδοψυχολόγους που έχουν σχολιάσει τις συγκεκριμένες ζωγραφιές στα ΜΜΕ, υπάρχουν στοιχεία που προκαλούν αίσθηση και με σαφήνεια φανερώνουν τα συναισθήματα φόβου και αγωνίας του παιδιού.
Το δέντρο-κρεμάλα, τα τρία αγγελάκια, το μαυρισμένο κεφάλι της Μίνι Μάους και τα σκούρα χρώματα που χρησιμοποιούσε για το σπίτι της η Τζωρτζίνα, είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα που έχουν απασχολήσει τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα που η υπόθεση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής