Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πιθανή και νέα συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Πιθανή και νέα συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να προσκληθεί ο ρώσος ομόλογός του στην Ουάσινγκτον

Kαι νέα συνάντηση ίσως πραγματοποιήσουν ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με τον ρώσο ομολογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς ο πρώτος ζήτησε από τον σύμβούλο του σε θέματα εθνικής ασφαλείας, Τζον Μπόλτον, να προσκαλέσει τον ρώσο πρόεδρο στην Ουάσινγκτον.

«Ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε σε έναν συνεχή εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των συμβουλίων ασφαλείας των δύο χωρών» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, σημειώνοντας πως «στο πλαίσιο αυτό, ο Τραμπ έδωσε εντολή να προσκληθεί ο Πούτιν στην Ουάσιγκτον το προσεχές φθινόπωρο».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στον απόηχο της σφοδρής κριτικής που έχει δεχτεί ο Τραμπ για την αναδίπλωσή του αναφορικά με το αν πιστεύει ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ διευκρίνισε την Τρίτη ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πούτιν έσφαλε και ήθελε να πει ότι δεν έβλεπε «κανέναν λόγο γιατί θα έπρεπε να είναι» η Ρωσία αναμεμιγμένη στις αμερικανικές εκλογές.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος απέρριψε το αίτημα του Πούτιν να επιτραπεί στις ρωσικές αρχές να ανακρίνουν αμερικανούς πολίτες, σε αντάλλαγμα για την ανάκριση 12 Ρώσων, που κατηγορούνται για ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024