Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Aston Martin επεκτείνεται στους αιθέρες

H Aston Martin επεκτείνεται στους αιθέρες

Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε ένα πρωτότυπο τριθέσιο αυτόνομο και ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος όπου αποτυπώνει το όραμά της για ένα διαφορετικό μέλλον των μετακινήσεων.

Κρίνοντας από τα διακριτικά Volante με τα οποία η Aston Martin σηματοδοτεί τις cabrio εκδόσεις των μοντέλων της, η βρετανική φίρμα δείχνει να τρέφει μια εγγενή αδυναμία στο ιπτάμενο είδος, ενώ κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ροπή της προς τα project που δεν έχουν άμεση σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Έτσι μετά την πρόσφατη ενασχόλησή της με ένα υποβρύχιο αναψυχής και ένα σύμπλεγμα διαμερισμάτων στο Μαϊάμι που φέρουν την υπογραφή της, η βρετανική φίρμα αποφάσισε να καταπιαστεί και με τους αιθέρες, αποκαλύπτοντας το Volante Vision Concept ένα τριθέσιο μικρό αεροσκάφος το οποίο φιλοδοξεί να αποτυπώσει ένα διαφορετικό εναέριο concept πολυτελών μετακινήσεων για το μέλλον.

Όπως προδίδει η φουτουριστική του σχεδίαση, το Volante Vision το οποίο δημιουργήθηκε με την συμβολή τoυ Πανεπιστημίου του Cranfield και της Rolls-Royce – αυτής που ασχολείται με την κατασκευή κινητήρων για αεροσκάφη- δεν είναι το τυπικό μονοκινητήριο που θα σας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά αποτελεί ένα περιβαλλοντικά και τεχνολογικά ενσυνείδητο αεροσκάφος, που αξιοποιώντας ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογία αυτόματου πιλότου με την σύγχρονη έννοια, φιλοδοξεί να αποτελέσει μέρος των αστικών μετακινήσεων του μέλλοντος.

Όσο για τους λόγους που η Aston Martin αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα τέτοιου είδους project έχουν ίσως περισσότερη σχέση με τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της από ό,τι θα υπέθετε κανείς καθώς όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Andy Palmer: «Με τον πληθυσμό στις πόλεις να αυξάνεται γεωμετρικά, οι κυκλοφοριακές συνθήκες στον αστικό ιστό αναμένεται να επιβαρυνθούν σημαντικά. Για αυτό και πρέπει να καταφύγουμε σε δραστικές λύσεις αν θέλουμε να περιορίσουμε τον κυκλοφοριακό φόρτο στους οδικούς άξονες, αλλά και το περιβαλλοντικό αντίκτυπο των μετακινήσεων. Εξ ου και οι αερομεταφορές αναμένεται να διαδραματίσουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο μέλλον των μετακινήσεων στις πόλεις και το Volante Vision αποτελεί τη δική μας πρόταση για το αύριο της πολυτελούς μετακίνησης».

«Οι άνθρωποι περνούσαν ανέκαθεν κατά μέσο όρο μία ώρα από και προς τον χώρο εργασίας τους. Αυτός ο χρόνος προκύπτει από τα συνήθη μέσα μετακίνησης που έχουμε μέχρι σήμερα στη διάθεσή μας. Το Volante Vision Concept θα μας επιτρέψει να πάμε μακρύτερα μέσα σε αυτήν την μία ώρα, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν τη δυνατότητα να μένουμε ακόμα μακρύτερα από τον χώρο εργασίας μας. Οι πόλεις θα μεγαλώσουν και περιοχές που σήμερα θεωρούνται πολύ μακρινές από τα κέντρα των πόλεων θα μετατραπούν σε προάστια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσο για τις προσδοκίες από το project το οποίο είναι εξαιρετικά απίθανο να κατασκευαστεί στο άμεσο μέλλον, όπως σημείωσε ο ίδιος «με την Aston Martin και την «dream team» μας από όλο το φάσμα της βιομηχανίας, σχεδιάζουμε την μεταβολή του μέλλοντος της μετακίνησης, δίνοντας στους καταναλωτές μια νέα διάσταση ελευθερίας».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024