Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Maserati Eldorado: Το πιο γρήγορο μονοθέσιο της Άγριας Δύσης

Maserati Eldorado: Το πιο γρήγορο μονοθέσιο της Άγριας Δύσης

Η συμπλήρωση 60 ετών από την κατασκευή της Maserati 420/M/58 φέρνει ξανά στο φως της δημοσιότητας το πρώτο αγωνιστικό τετράτροχο της γηραιάς ηπείρου που φιλοξένησε χορηγό ο οποίος δεν σχετιζόταν με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μια άσημη βιομηχανία παραγωγής παγωτού από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτέλεσε τον πρώτο χορηγό ονόματος ενός ευρωπαϊκού αγωνιστικού τετράτροχου, γράφοντας το όνομά της στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πρόκειται για την Maserati  420/M/58 η οποία έγινε στη συνέχεια γνωστή ως Maserati Eldorado. Βαμμένη στο χαρακτηριστικό λευκό χρώμα και με τα λογότυπα της Eldorado στις επιφάνειες του αμαξώματός της, η ομώνυμη Maserati βρέθηκε να αγωνίζεται με την καθοδήγηση του Stirling Moss.

Ας σημειωθεί ότι την αμέσως προηγούμενη χρονιά -το 1957- με οδηγό των Juan Manuel Fangio, η Maserati είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, πριν αποχωρήσει από τον θεσμό και αφοσιωθεί στην προετοιμασία αγωνιστικών τετράτροχων για ιδιώτες.

H Maserati Eldorado, εφοδιάστηκε με έναν V8 κινητήρα 4,190 κ.εκ., η μέγιστη ισχύς του οποίου έφτανε τους 410 ίππους. Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς επιστρατεύθηκε ένα κιβώτιο μόλις δύο σχέσεων, ενώ χάρη στο σωληνωτό πλαίσιο και το αλουμινένιο αμάξωμα, το συνολικό βάρος της ιταλικής κατασκευής δεν ξεπερνούσε τα 760 κιλά.

Εξήντα χρόνια μετά, η Maserati Eldorado αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής συλλογής Maserati στον κόσμο, έχοντας αποκατασταθεί πλήρως.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024