Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σαββάτο κι απόβραδο και ασετυλίνη» στο Ηρώδειο

«Σαββάτο κι απόβραδο και ασετυλίνη» στο Ηρώδειο

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Το Φεστιβάλ Αθηνών τιμά τον στιχουργό που αγαπήθηκε όσο λίγοι, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, με μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο στις 25 Ιουνίου. Μια βραδιά πλημμυρισμένη απ’ τα τραγούδια του, που έχουν ντύσει με τις μελωδίες τους οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες και έχουν ερμηνεύσει οι μεγαλύτεροι Έλληνες τραγουδιστές. Στο Ηρώδειο, τα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου θα ερμηνεύσουν σπουδαίοι καλλιτέχνες: Μελίνα Ασλανίδου, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, και chórεs σε μουσική διδασκαλία Μαρίνας Σάττι.

Με σπουδές νομικής και δημοσιογραφική σταδιοδρομία στον τύπο και στην τηλεόραση, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έχει επίσης σημαντική προσφορά ως συγγραφέας και μεταφραστής. Ως στιχουργός ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1960 και συνεργάστηκε με τους περισσότερους Έλληνες συνθέτες, μεταξύ των οποίων οι Μάνος Λοΐζος, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Ζαμπέτας, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Χρήστος Νικολόπουλος. Τους στίχους του ερμήνευσαν οι σημαντικότερες ελληνικές φωνές, από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τη Βίκυ Μοσχολιού και τον Στέλιο Καζαντίδη, μέχρι τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Μανώλη Μητσιά κ.α.

Το άγαλμα, Άπονη Ζωή, Καμαρούλα μια σταλιά, Τζαμάικα, Οδός Αριστοτέλους, Δε θα ξαναγαπήσω, Βρέχει φωτιά στη στράτα μου, Όλες του κόσμου οι Κυριακές, Κάποτε θα ‘ρθουν, Ήλιε μου σε παρακαλω, Θα πιω απόψε το φεγγάρι, Σεβάχ ο Θαλασσινός, είναι μερικά μόνο από τα πιο γνωστά τραγούδια του. Τα φεγγάρια, τα κορίτσια, τα γιασεμιά, οι χωματένιοι δρόμοι κι οι αλάνες του Λευτέρη βρίσκονται στα χείλη όλων των Ελλήνων από το 1963 μέχρι σήμερα. Ο θαυμαστός κόσμος του θα ξεδιπλωθεί με τη συμβολή σπουδαίων τραγουδιστών και μουσικών στο Ηρώδειο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Νταλάρα.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιώργος Νταλάρας
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Μελίνα Ασλανίδου, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, και  chórεs
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024