Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλαλούμ στους Ανεξάρτητους Ελληνες - Οργή για τις επιλογές Καμμένου

Αλαλούμ στους Ανεξάρτητους Ελληνες – Οργή για τις επιλογές Καμμένου

Πλήρης ευτελισμός των θεσμών και των πολιτικών ηθών η επιλογή να στηρίξει μια κυβέρνηση που φέρνει μια συμφωνία την οποία καταψηφίζουν

Σε μια απίστευτη γελοιότητα και πλήρη ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών αλλά και των πολιτικών ηθών, οδηγούν τη χώρα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με αφορμή τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Την ίδια στιγμή όπου αποκαλύπτονται προηγούμενες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου που υποσχόταν ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν πάρει απόφαση για ονομασία με τον όρο Μακεδονία, μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού είναι σε εξέλιξη.

Το πρωϊνό μήνυμα του κ. Καμμένου με το οποίο υπόσχεται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα επιτρέψει την κύρωση της συμφωνίας, είναι χαρακτηριστικό της επιχείρησης παραπλάνησης ώστε να περάσει το επικοινωνιακό σόου στις Πρέσπες ως μια ιστορική στιγμή.

Εγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ: «Για να τελειώνει μια και έξω η προπαγάνδα για την Μακεδονία. Αύριο ψηφίζεται το τέλος των μνημονίων και η πάταξη της διαφθοράς. Δεν ισχύει καμία συμφωνία, έστω κι αν υπογραφεί, αν δεν επικυρωθεί από τη Βουλή, όπως γράφει το τελευταίο άρθρο. Οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε για τη μη κύρωση».

Ο κ. Καμμένος συνδέει την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας με την έξοδο από τα μνημόνια, λες και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θα επιβεβαιωθεί (αφού όλοι θα καταψηφίσουν σήμερα την πρόταση της ΝΔ) εγγυάται το τέλος της κρίσης.

Ακόμη χειρότερα; Δεσμεύονται οι ΑΝΕΛ ότι θα εμποδίσουν την κύρωση της συμφωνίας, όταν έρθει αυτή στη Βουλή. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που στόχο έχει να κερδίσει χρόνο η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους Σκοπιανούς, να δημιουργηθούν τετελεσμένα με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ κι όταν έρθει μετά από κάποιους μήνες η συμφωνία στη Βουλή να μην έχει πλέον κανένα νόημα.

Η παραπλάνηση έγκειται επίσης στο γεγονός ότι ενδεχομένως να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να κληθεί μια άλλη σύνθεση της Βουλής να κυρώσει μια συμφωνία που προωθούν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και που πολύ πιθανό οι Ανεξάρτητοι Ελληνες να μη βρίσκονται καν στη Βουλή, τουλάχιστον όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Εξαπάτηση

Η εξαπάτηση, ωστόσο, συνεχίζεται από την πλευρά των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου και σε ότι αφορά το εσωτερικό του κόμματός του και τις αντιφάσεις που υπάρχουν. Ηδη πολλά στελέχη, ακόμη και βουλευτές, πνέουν μένεα κατά του αρχηγού τους καθώς θεωρούν απαράδεκτο να ψηφίζουν υπέρ μιας κυβέρνησης που φέρει μια συμφωνία η οποία (προσχηματικά) είναι casus belli για τους ΑΝΕΛ.

Και μάλιστα να κινδυνεύουν με διαγραφή όσοι έχουν αντίθετη άποψη, όπως ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος βάλλει κατά της συμφωνίας και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτεται πολύ αν θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Από την άλλη, η κ. Κουντουρά σε πρόσφατη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ είχε πει ότι η συμφωνία είναι καλή για να δεχθεί την επίθεση του Π. Καμμένου. Ενώ ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε εντολή στον βουλευτή Θ. Παπαχριστόπουλο να μην μιλά πολύ, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής, αλλά και η Κουντουρά «φλερτάρουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ηχηρή παρέμβαση

Αίσθηση έχει κάνει και η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παν. Πλακέντα, σημαίνοντα στελέχους των ΑΝΕΛ στην περιοχή ο οποίος σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου είπε ότι ο ίδιος μαζί με άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, απέστειλαν, στον Πρόεδρo του κόμματος, Π. Καμμένο, επιστολή με την οποία του ζητούν να άρει τη δεδηλωμένη στην κυβέρνηση. Οπως είπε, παραβιάζεται βασικός όρος της προγραμματικής κυβερνητικής συμφωνίας, που ήταν το θέμα των Σκοπίων. Πρόσθεσε μάλιστα πως το τι θα κάνει τελικά ο κ. Καμμένος θα το κρίνει ο ίδιος και θα κριθεί από τους πολίτες για την στάση του.

Οι ΑΝΕΛ μοιάζουν με καζάνι που βράζει και μόνον η εξουσιομανία τους συγκρατεί από  το να ρίξουν την κυβέρνηση καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία που έφερε για το Μακεδονικό.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024