Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Η κυβέρνηση να βελτιώσει το κείμενο της συμφωνίας

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση να βελτιώσει το κείμενο της συμφωνίας

«Ζητώ, απαιτώ και ως Έλληνας πατριώτης παρακαλώ την κυβέρνηση να βελτιώσει το κείμενο στα σημεία που από κακή χρήση μπορεί να γίνουν πηγές προβλημάτων» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της βουλής, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας

«Ζητώ, απαιτώ και ως Έλληνας πατριώτης παρακαλώ την κυβέρνηση να βελτιώσει το κείμενο στα σημεία που από κακή χρήση μπορεί να γίνουν πηγές προβλημάτων» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της βουλής, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η υπογραφή -εφόσον συντελεστεί-  δεσμεύει  την χώρα στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε «θετικό» το μομέντουμ, ωστόσο κατήγγειλε πως η κυβέρνηση αντί να το χρησιμοποιήσει για να χτίσει εθνική συναίνεση, το χρησιμοποιεί με σκοπό να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Έχω μία σταθερή θέση που έχω διατυπώσει από το 1993. Ναι, χρειάζεται λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes και χρειάζεται να αναθεωρηθεί το σύνταγμα της γειτονικής χώρας», υπογράμμισε. Όμως, πρόσθεσε, «λέγαμε πάντα ότι αναπόσπαστο στοιχείο είναι η ακύρωση κάθε είδους αλυτρωτισμού με την έννοια της ιδεολογικής χρήσης», ανέφερε και συνέχισε: «Η »μακεδονική γλώσσα» και ιθαγένεια αποτελούν κρίσιμα στοιχεία και συνιστούν προβληματικό συγχρονισμό με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι εφόσον η συμφωνία περάσει από τη γειτονική χώρα, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζητήσει βελτιώσεις».

Επιπλέον μίλησε και για «πολιτική απάτη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» τονίζοντας πως με την πρόταση μομφής της ΝΔ «ακυρώνεται το τέχνασμα με την θετική ψήφο των ΑΝΕΛ και δια αυτής της ψήφου, ο πρωθυπουργός θα υπογράψει την συμφωνία».

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως τόσο το κόμμα του, η ΔΗΣΥ, όσο και ο ίδιος, θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Το νόημα που εγώ θέλω να δώσω στην πρόταση δυσπιστίας την οποία υπερψηφίζω με ιδιαίτερη έμφαση είναι ευρύτερο. Είναι η απάντηση σε αυτό που συμβαίνει στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι οι απαντήσεις στον κομπασμό, στον τυχοδιωκτισμό, στην ακύρωση της έννοιας των λέξεων, στην ακύρωση κάθε πολιτικής αρχής και αξίας.

Είναι η απάντηση στην  συστηματική απαξίωση και αλλοίωση των θεσμών, του κράτους δικαίου, η απάντηση στην χειραγώγηση της δικαιοσύνης», αυτό τόνισε επιτιθέμενος στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η πρόταση δυσπιστίας όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και την ψηφίζω είναι η απάντηση στο ασύλληπτο πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα που εμφανίζεται ως ομογάλακτος μεγάλος αδελφός του κ. Καμμένου, ως προστάτης της μνήμης και του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου ως τιμητης και ρυθμιστής ταυτόχρονα των εσωτερικών καταστάσεων, συσχετισμών και σχέσεων και στη Νέα Δημοκρατία και στο Κίνημα αλλαγής».

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024