Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα για τη συμφωνία με ΠΓΔΜ

Συγχαρητήρια Αναστασιάδη σε Τσίπρα για τη συμφωνία με ΠΓΔΜ

Ο κύπριος πρόεδρος συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να ενημερωθεί ο δεύτερος για τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό για την επίτευξη της συμφωνίας σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα, το οποίο εκκρεμεί για πολλά χρόνια.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση παρέμβασης στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο κ. Αναστασιάδης «υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ότι με μία τέτοια συμφωνία μπορεί να αποτραπούν οι όποιες διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο όνομα του αλυτρωτισμού, αλλά και να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητη επιρροή τρίτων χωρών, που θα μπορούσε να επιβουλεύεται τα ελληνικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε στον κ. Τσίπρα την πεποίθηση ότι αυτή η ειρηνική διευθέτηση της διαφοράς και η συνεπακόλουθη εξομάλυνση των σχέσεων «θα αποβούν προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, διότι η σχέση καλής γειτονίας θα καλλιεργήσει το έδαφος για αμοιβαία επωφελείς συναλλαγές, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα θα μπορεί γενικότερα να αναπτύξει ηγετικό ρόλο και επιρροή μέσα στον χώρο των Βαλκανίων».

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα εκφρασθεί και θα πάρει την τελική απόφαση μέσα από τους εκπροσώπους του στη Βουλή και ευχήθηκε το καλύτερο για την Ελλάδα.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024