Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θλιβερό φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θλιβερό φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά

Στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο

Σφοδρή επίθεση, σε υψηλούς τόνους, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τη στάση τους στο Σκοπιανό, στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – την οποία χαρακτήρισε καλοδεχούμενη – αποκαλώντας τον «θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά».

Όπως είπε, ο κ. Σαμαράς έχτισε πολιτική καριέρα πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό με το Σκοπιανό. Και αυτό ενώ ο ίδιος αποδέχτηκε σε επίσημο έγγραφο να καταγραφεί η γειτονική χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «υπερπατριωτισμό το 1991 με αποτέλεσμα να ρίξει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», ενώ σήμερα – όπως πρόσθεσε – «παριστάνει τον θεματοφύλακα των εθνικών αξιών».

«Το θέμα αυτό το είχε ξεχάσει όταν αργότερα έγινε πρωθυπουργός, διότι η κυβέρνηση του- και ορθώς τότε- διά του εκπροσώπου της, του υπουργού Εξωτερικών του κ. Βενιζέλου, στη συνέλευση του ΟΗΕ παρουσίασε την επίσημη εθνική θέση και της κυβέρνησης Σαμαρά, που ήταν σύνθετη ονομασία, προφανώς με τον όρο Μακεδονία, με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes».

Από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας ακούστηκαν διαμαρτυρίες και τότε ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Κάντε υπομονή. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με ονόματα και με διευθύνσεις. Όλα θα τα πούμε και για όλους θα τα πούμε. Δεν θα γλυτώσετε αυτές τις δύο μέρες».

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο τόνισε πως «τίθεται σε ομηρεία από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τον οδηγεί σε μια θέση και στάση που δε συνάδει με προηγούμενες θέσεις του και τον οδηγεί σε μια συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών», αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Τελευταία ψηφοφορία μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια»

Νωρίτερα, ο  Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «είναι η τελευταία ψηφοφορία μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια που είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς», σημειώνοντας πως «τελειώνουμε τα προγράμματα στήριξης τον επόμενο Αύγουστο».

Αφού έκανε μια αποτίμηση του έργου της κυβέρνησής του, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εγκωμιαστικά σχόλια που δέχεται η χώρα σήμερα από ευρωπαίους αξιωματούχους και ευχαρίστησε τα μέλη της κυβέρνησής του.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024