Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η διατροφή το «μυστικό» για να νικήσετε τον καρκίνο

Η διατροφή το «μυστικό» για να νικήσετε τον καρκίνο

Εκείνοι που είχαν καταναλώσει τις πιο θρεπτικές δίαιτες είχαν 65% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, είτε από καρκίνο, είτε από άλλη αιτία

Μια ισορροπημένη ανώτερης ποιότητας διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου του πάσχοντα από καρκίνου έως και κατά 65%, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JNCI Cancer Spectrum.

Ερευνητές του Κολεγίου Δημόσιας Υγείας και Επαγγελματιών Υγείας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα μελέτησαν την επίπτωση της διατροφής στον καρκίνο με στοιχεία από τη μελέτη Third National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES III) για την περίοδο 1988-1994.

Στην έρευνα είχαν συμμετάσχει σχεδόν 34.000 άτομα και όλοι είχαν συμπληρώσει διατροφικά ημερολόγια.

Για τη ποιότητα της διατροφής οι ερευνητές πήραν ως οδηγό τις διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας, ώστε να αξιολογήσουν μια υποομάδα 1.200 ατόμων με διάγνωση καρκίνου.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες καθορίζουν τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης, πρωτεϊνών, γαλακτοκομικών, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου.

Και οι 1.200 καρκινοπαθείς ετέθησαν υπό ιατρική παρακολούθηση κατά μέσο όρο για 17 χρόνια, με τους ερευνητές να καταγράφουν όλους τους θανάτους έως και το 2011. Μέχρι τότε είχαν πεθάνει οι μισοί ασθενείς.

Αλλά οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι εκείνοι που είχαν καταναλώσει τις πιο θρεπτικές δίαιτες είχαν 65% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, είτε από καρκίνο, είτε από άλλη αιτία, συγκριτικά με εκείνους που είχαν χειρότερη διατροφική ποιότητα.

Μάλιστα, η ισορροπημένη ποιοτικά διατροφή απένειμε οφέλη επιβίωσης ακόμα και όταν συνεκτιμήθηκαν οι κίνδυνοι θανάτου από συγκεκριμένους καρκίνους, όπως του δέρματος και του μαστού.

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024