Τοστ – φωλιά αυγού
Αναβαθμίστε το πρωινό σας με αυτή τη συνταγή
Spotlight
- Γιατί ο Έβρος μπαίνει στο κάδρο του Μαξίμου
- Μέχρι και … διαλογισμό υπόσχεται το υπουργείο Υγείας στους μαθητές για καλύτερη υγεία
- 937 εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση άγριας ζωής μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στην Αττική
- Γιώργος Σεφέρης: Η πορεία του και η κηδεία του ενάντια στη Χούντα
Υλικά
2 φέτες ψωμί το τοστ
2 αυγά
Βούτυρο
Κίτρινο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα πιάτο, πιέστε το κουτάλι σας στο ψωμί, σχηματίζοντας με την πίεση ένα ορθογώνιο. Προσθέστε αλατοπίπερο πάνω στο ψωμί.
Σπάστε ένα αυγό στο ορθογώνιο του ψωμιού που έχετε πιέσει, προσπαθώντας να μην σπάσει ο κρόκος.
Βάλτε και στο αυγό αλατοπίπερο.
Αλείψτε βούτυρο στις άκρες του ψωμιού αποφεύγοντας να ακουμπήσετε το ωμό αυγό με βούτυρο.
Βάλτε το τριμμένο τυρί στις άκρες του τοστ, πάνω από το βούτυρο.
Τοποθετήστε το ψωμί αυγού πάνω στην πλάκα ψησίματος και μαγειρέψτε για περίπου δέκα λεπτά, παρακολουθώντας προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγεται και ότι το αυγό μαγειρεύεται. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο τυρί στο τέλος πριν το σερβίρετε, αν θέλετε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις