Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς
Ο Πάνος Καμμένος στα Ψαρά (ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς

Πόσο βοηθούν το ελληνικό ζήτημα οι πολεμοχαρείς δηλώσεις για την Τουρκία;

Ο ένας απειλεί ότι θα σπάσει τα χέρια των Τούρκων αν επιχειρήσουν απαγωγή των οκτώ αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, ο οποίος κατά τα άλλα δεν έχει διακριθεί για τις επιθετικές και αιμοβόρες διαθέσεις του στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ο άλλος, λέει ότι αν η Τουρκία πραγματοποιήσει τις απειλές της για τους «οκτώ» θα πρόκειται για casus belli. Είναι ο αντιπρόεδρος των  ΑΝΕΛ, πρώην στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Π. Σγουρίδης.

Οι πολεμοχαρείς αυτές δηλώσεις, σε μία περίοδο κατά την οποία το θερμόμετρο στο Αιγαίο παραμένει υψηλά, ελάχιστα βοηθούν.

Το να παίζεις το παιχνίδι της Αγκυρας και να πλειοδοτείς σε τσαμπουκά είναι μία εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή, ειδικώς αν δεν είσαι βέβαιος και διατεθειμένος να κάνεις τα επόμενα βήματα. Τα οποία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι πολύ ευχάριστα. Αν είσαι διατεθειμένος και αποφασισμένος, ούτως ή άλλως δεν φλυαρείς στις τηλεοράσεις εκτοξεύοντας απειλές, τις οποίες κάποιοι μπορεί και να θεωρήσουν αστείες.

Όμως όταν σε αυτό το κλίμα έρχεται και ο υπουργός Αμυνας να αναγγείλει παρεμπιπτόντως μία μείζονος σημασίας στρατηγική κίνηση της χώρας, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.

Ο Πάνος Καμμένος, μετά από λίγες ημέρες σιωπής από τότε που επιδόθηκε στο γνωστό υβρεολόγιο κατά των βουλευτών της ΝΔ, βρέθηκε στα Ψαρά και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα … μεγαλώνει. Και το έκανε αυτό συνδυάζοντας την ανακήρυξη της ΑΟΖ με την επέκταση των χωρικών υδάτων, δύο θέματα τα οποία δεν συσχετίζονται ευθέως.

Οι απρόσεχτες και παρορμητικές δηλώσεις αυτού του είδους σε αυτήν την περίοδο απλώς ρίχνουν νερό στον μύλο της έντασης. Ως γνωστόν την ένταση την επιδιώκει και την επιθυμεί η Τουρκία. Συνεπώς η υποδαύλιση των παθών είναι συζητήσιμο αν εξυπηρετεί ελληνικά εθνικά συμφέροντα και επιδιώξεις.

Και στο θέμα της ΑΟΖ (για να μην μιλήσει κάποιος για τα χωρικά ύδατα), ισχύει στο απόλυτο: αν δεν είσαι αποφασισμένος για την κίνηση, δεν κάνεις την κουβέντα.

Για έναν πολύ απλό λόγο: αν δεν πραγματοποιήσεις όσα λες, θα σε πάρουν στο ψιλό. Και αντί να επεκταθείς, μπορεί να αρχίσεις να μετράς απώλειες.

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024