Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στη Θεσσαλονίκη το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης
Περίπου 50 Έλληνες ασθενείς βρίσκονται αυτή τη στιγμή λαμβάνουν το Cotellic

Στη Θεσσαλονίκη το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης

Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι από 75 χώρες θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη με στόχο να δώσουν απαντήσεις σε ενδιαφέροντα ερωτήματα, όπως η σχέση των σπίλων (ελιών) με το μελάνωμα και η σχέση του ήλιου με το δέρμα

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί φέτος το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης, που διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Δερματοσκόπησης (14-16 Ιουνίου) στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής.

Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι από 75 χώρες θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη με στόχο να δώσουν απαντήσεις σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως:

Α) Η σχέση των σπίλων (ελιών) με το μελάνωμα. Πρέπει να φοβόμαστε τις ελιές μας;

Β) Η σχέση του ήλιου με το δέρμα.

Γ) Οι θεραπείες του μελανώματος. Ήδη υπάρχουν αρκετές καινούργιες θεραπείες που βελτιώνουν την επιβίωση από το προχωρημένο μελάνωμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο ασθενής φτάνει σε κατάσταση πλήρους ίασης. Τα τελευταία 5-7 χρόνια είναι επαναστατικά για τις θεραπείες του μελανώματος, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά τα όρια επιβίωσης των ασθενών.

Δ) Η σχέση της τεχνητής νοημοσύνης με τη διάγνωση. Όπως και σε άλλους τομείς, έτσι και στην Ιατρική, η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται είτε για να βοηθήσει, είτε να αντικαταστήσει. Στη δερματοσκόπηση, κάποια μηχανήματα που θα εξετάζουν φωτογραφίες του δέρματος θα αξιολογούν αυτόματα και με πολύ καλή ακρίβεια την κάθε περίπτωση.

Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου, όπως εξηγεί ο Αιμίλιος Λάλλας, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Δερματοσκόπησης θα διεξαχθεί και το «Παγκόσμιο Κύπελλο Δερματολογίας», δηλαδή θα δημιουργηθούν εθνικές ομάδες επιστημόνων, οι οποίες θα διαγωνιστούν σε πραγματικό χρόνο, ως προς την ορθότητα και ταχύτητα των διαγνώσεων.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024