Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε συνήθειες για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου

Πέντε συνήθειες για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» έλεγαν οι παλιοί κι είχαν δίκιο. Ξεκινήστε δυναμικά και οργανωτικά την ημέρα σας και θα δείτε τη διαφορά.

Πολλοί από εμάς παίρνουμε με στραβό μάτι το πρωινό ξύπνημα. Ειδικά οι λάτρεις του ύπνου ή κοινώς οι υπναράδες, δε σταματούν να πατούν την αναβολή του ξυπνητηριού κάθε 15λεπτά. Η κακή όμως αυτή συνήθεια, δε τους βοηθά καθόλου να ξεκινήσουν την ημέρα τους με θετική ψυχολογία, αντιθέτως του δημιουργεί μια κακή διάθεση αφού το μόνο που σκέφτονται είναι πόσο θα ήθελαν να συνεχίσουν τον πολύτιμο ύπνο τους.

Αυτές οι σκέψεις δεν αργούν να γίνουν συνήθεια και να μας ακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μας. Είναι ώρα λοιπόν, με απλές καθημερινές συνήθειες που συχνά αγνοούμε να κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε, να διορθώσουμε τη ψυχολογία μας και να ξεκινήσουμε με θετική σκέψη και διάθεση την ημέρα μας, χωρίς γκρίνια.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Αν είστε από εκείνους που αφήνετε διαρκώς το κρεβάτι σας ξέστρωτο, ισχυριζόμενοι ότι δεν προλάβατε να το φτιάξετε το πρωί ή για να είναι έτοιμο για το βραδινό σας ύπνο, αφήστε τις δικαιολογίες στην άκρη. Το στρώσιμο του κρεβατιού δίνει την αίσθηση της τάξης και της ηρεμίας στο χώρο. Τα στρωμένα παπλώματα και τα τακτοποιημένα μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι σας προκαλεί μια ηρεμία, η οποία με τη σειρά της εξαφανίζει το άγχος και τη πίεση. Η έλλειψη άγχος σας βοηθά να ξεκινήσετε πιο δημιουργικά και παραγωγικά την ημέρα σας απ’ ότι άλλες φορές που η ακαταστασία και η πίεση του χρόνου σας κυνηγούν ήδη από τα πρώτα λεπτά της ημέρας σας.

Ξυπνητήρι, ώρα για ενυδάτωση

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας μένει για πολλές ώρες χωρίς νερό. Η πρώτη σας σκέψη με το που ανοίξετε τα μάτια σας, πρέπει να είναι να αρπάξετε ένα ποτήρι νερό από το κομοδίνο σας και να το πιείτε. Η κατανάλωση του νερού θα δώσει στον οργανισμό σας το σημάδι της επανεκκίνησης που χρειάζεται για να ξεκινήσει με περισσότερη ενέργεια τις λειτουργίες του, για να σας κρατήσει παραγωγικούς όλη μέρα.

Πάρε χαρτί και μολύβι, έφτασε η ώρα του προγραμματισμού

Μη ξεκινάτε την ημέρα σας με πανικό και άγχος. Αν γνωρίζετε πως έχετε πολλές υποχρεώσεις, τότε αφιερώστε λίγα λεπτά για να τα καταγράψετε και να τα συγκεντρώσετε σε ένα τετράδιο ή μια ατζέντα. Η καταγραφή αυτών των τεσσάρων, πέντε ή και δέκα πραγμάτων που έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας, θα λειτουργεί σαν υπενθύμιση και θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια υποχρέωση, διαγράψτε τη από τη λίστα του προγράμματος σας. Έτσι, θα έχετε πλήρη επίγνωση από το πρωί έως το βράδυ για τι έχετε πρέπει να κάνετε, χωρίς να παλεύετε για να θυμηθείτε εάν υπάρχει κάτι που ξεχάσατε.

Άκουσε λίγη μουσική

Όση ώρα ετοιμάζεσαι και πριν αδράξεις τη νέα μέρα που ξεκινά, βάλε λίγη μουσική. Τα αγαπημένα σου τραγούδια και ο αγαπημένος σου σταθμός στο ραδιόφωνο θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα ανεβάσουν τη ψυχολογία σου.

Τεντώσου καλά

Μη σηκωθείς απότομα από το κρεβάτι, με τη βιασύνη και το άγχος να σε κυριεύουν. Ύστερα από τόσες ώρες που βρισκόταν σε ακινησία το σώμα σου, οφείλεις να του δώσει λίγο χρόνο να ξεπιαστεί και να τεντωθεί καλά. Το τέντωμα και οι διατάσεις θα βοηθήσει τους μύες σου να ενεργοποιηθούν και να προετοιμαστούν για τη γεμάτη ημέρα που σε περιμένει.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024