Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξι φυσικά απολεπιστικά για υπέροχο δέρμα

Έξι φυσικά απολεπιστικά για υπέροχο δέρμα

Απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και αποκτήστε λαμπερό δέρμα.

Ο ευκολότερος τρόπος για ανανεώσετε το δέρμα σας είναι η απολέπιση.

«Γιατί χρειάζομαι την απολέπιση;»

Νέα κύτταρα δημιουργούνται στο εσωτερικό στρώμα του δέρματος (δερμίδα). Καθώς σχηματίζονται, τα παλιά, νεκρά κύτταρα του δέρματος ωθούνται στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος (επιδερμίδα). Αυτά τα νεκρά κύτταρα βαθμιαία ξεφλουδίζουν.

Ωστόσο, μερικά από αυτά παραμένουν για πάρα πολύ καιρό, καθιστώντας την επιδερμίδα σας θαμπή και τραχιά και φράζοντας τους πόρους σας, με αποτέλεσμα την ακμή και άλλες ατέλειες. Η απολέπιση αφαιρεί αυτά τα νεκρά κύτταρα.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να απολεπίζετε το σώμα σας. Μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος είναι το στεγνό βούρτσισμα. Το στεγνό βούρτσισμα σώματος όχι μόνο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά αυξάνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα τη μείωση της κυτταρίτιδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή βούρτσα σώματος.

Τα έξι καλύτερα φυσικά απολεπιστικά

Ορίστε τα καλύτερα φυσικά συστατικά για σπιτικά scrub. Έχετε ήδη ό,τι χρειάζεστε στην κουζίνα σας!

Μαγειρική σόδα

Τρίψτε μια κουταλιά της σούπας στο πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις, ξεπλύνετε και στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ενυδατικό τζελ. Η μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο) είναι το κύριο συστατικό σε πολλά ακριβά προϊόντα απολέπισης.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι φυσική πηγή γλυκολικού οξέος. Το γλυκολικό οξύ ενισχύει την παραγωγή νέων κυττάρων και διασπά την πρωτεΐνη που κρατά τα νεκρά κύτταρα πάνω στο δέρμα σας. Ανακατέψτε τους κρυστάλλους ζάχαρης με το αγαπημένο σας λάδι μασάζ (ελιάς, καρύδας, αμυγδάλου κ.λπ.) για να κάνετε μια πάστα. Τρίψτε το πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε.

Θαλασσινό αλάτι

Το αλάτι της θάλασσας είναι γεμάτο ιχνοστοιχεία που αναζωογονούν το δέρμα σας, διεγείρουν την κυτταρική ανάπτυξη και ενισχύουν την υγρασία του δέρματος. Ένα απολεπιστικό με θαλασσινό αλάτι είναι ιδανικό για το ξηρό δέρμα. Ανακατέψτε το με αιθέριο έλαιο λεβάντας ή/και με το αγαπημένο σας λάδι μασάζ (ελιάς, καρύδας, αμυγδάλου κ.λπ.) για να κάνετε μια πάστα. Τρίψτε το πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε.

Βρώμη

Το πλιγούρι βρώμης είναι ένα ήπιο απολεπιστικό, γι’ αυτό είναι ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα. Είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και πολύ ενυδατικό συστατικό. Ανακατέψτε την αλεσμένη βρώμη με μέλι ή/και κεφίρ (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή βουτυρόγαλα), απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις, αφήστε το για 15-30 λεπτά και ξεπλύνετε.

Κεφίρ

Το κεφίρ είναι σαν γιαούρτι, αλλά με πολύ πιο ευεργετικά βακτήρια (περίπου 40 φορές περισσότερο). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι και να δείτε οφέλη, αλλά θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας κεφίρ.

Το κεφίρ είναι μια φυσική πηγή γαλακτικού οξέος, το οποίο ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα σας. Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας, αφήστε το  για 15-30 λεπτά και ξεπλύνετε. Το δέρμα σας θα είναι μαλακό και απαλό για αρκετές ημέρες.

Μέλι

Το ακατέργαστο μέλι έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ακμής, και παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα. Μπορεί να αναμειχθεί με οποιοδήποτε από τα άλλα απολεπιστικά  που αναφέραμε εδώ για να ενισχύσει τα αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακά του οφέλη.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024