Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook ξανά στο μάτι του κυκλώνα: Νέα προβλήματα για Ζάκερμπεργκ

Το Facebook ξανά στο μάτι του κυκλώνα: Νέα προβλήματα για Ζάκερμπεργκ

Τη στιγμή που η κατακραυγή και οι επιπτώσεις του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica δεν έχουν κοπάσει

Τη στιγμή που η κατακραυγή και οι επιπτώσεις του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica δεν έχουν κοπάσει, ένας νέος πονοκέφαλος ήρθε να ταλαιπωρήσει τον διεθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού κολοσσού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Όπως αναφέρει το Reuters, ομοσπονδιακός δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε να ασκήσει αγωγή κατά του Fcebook, κατηγορώντας το για παράνομη χρήση της αναγνώρισης προσώπου (face tagging) στις φωτογραφίες των χρηστών, χωρίς να ζητήσει την άδεια τους.

Από την πλευρά του το Facebook, με ανακοίνωση γνωστοποίησε πως «πιστεύουμε ότι η υπόθεση δεν έχει κάποια αξία και θα υπερασπιστούμε τον ευατό μας δυναμικά».

Υπενθυμίζουμε πως 2015 χρήστες άσκησαν μήνυση, κατά του κοινωνικού δικτύου κατηγορώντας το για παραβιάσεις νόμου της πολιτείας του Ιλινόι, όσον αφορά την ιδιωτικότητα πληροφοριών βιομετρικών στοιχείων τους.

Σύμφωνα με τον δικαστή, Τζέιμς Ντονάτο, στην αγωγή θα περιλαμβάνονται οι χρήστες που αναφέρονται παραπάνω, για τους οποίους το Fcebook δημιούργησε, καθώς και αποθήκευσε αλγόριθμους αναγνώρισης προσώπου τους από τις 7 Ιουνίου 2011.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία εισήχθη το εργαλείο «Tag Suggestions», που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν «tag» κάποιο άλλο πρόσωπο (δηλαδή να το το αναγνωρίσουν, αλλά και το κατονομάσουν) σε μία φωτογραφία, η οποία έχει αναρτηθεί από έναν άλλο χρήστη.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024