Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης εθνικής κυριαρχίας

Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης εθνικής κυριαρχίας

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δεν πρόκειται να δεχθούμε αμφισβητήσεις και γκρίζες ζώνες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καλώντας ταυτόχρονα την Τουρκία να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ  υπογράμμισε ότι θα υπάρχει επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων. Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως η κυριαρχία δεν εξαρτάται από αυτό, είναι αδιαμφισβήτητη και κυρώνεται από διεθνείς συνθήκες.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα». Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

«Οδεύουμε προς καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή»

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει προεξοφληθεί ότι οδεύουμε προς μια καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης».Σχολίασε ότι «σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας η ΝΔ αμφισβήτησε τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικήσει μια καθαρή έξοδο», για να τονίσει ότι «για άλλη μια φορά όμως το πολιτικό της σχέδιο αυτό κατέρρευσε υπό το βάρος της ίδιας της πραγματικότητας».

Συνεχίζεται η προσπάθεια για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος,  συνεχίζουν την μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Σημείωσε ότι στην διαπραγμάτευση αυτή η κυβέρνηση εστίασε σε δύο κυρίως ζητήματα: «Πρώτον την σύνθετη ονομασία και δεύτερον την ισχύ της ονομασίας έναντι όλων πράγμα που προϋποθέτει τη σχετική συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα». Η συμφωνία, συμπλήρωσε,  για να είναι δίκαιη και βιώσιμη πρέπει να καλύπτει αυτές τις δύο προϋποθέσεις.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024