Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μια λάθος νύχτα, φτάνει…

Μια λάθος νύχτα, φτάνει…

Σε σεζόν των 100 ματς σημασία δεν έχει μόνο που θα επικρατήσεις, αλλά και πόσο ζημία θα προκύψει εκεί που θα… γονατίσεις

Αληθινή συνέπεια. Δύο ποδοσφαιρικές «μηχανές» που κυριάρχησαν εμφατικά σχεδόν σε ολόκληρη τη φετινή χρονιά. Η Μπαρτσελόνα με μια ήττα όλη και όλη σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις από τον Αύγουστο, η Σίτι με μια ήττα όλη και όλη συνολικά ως τον Φλεβάρη. Δια περιπάτου σηκώνουν τα τρόπαια σε Premier League και Primera. Και ενώ στην πραγματικότητα όλοι βλέπουν σε αυτό το δίδυμο το τέλειο ζευγάρι για τον τελικό του Champions League, μια νύχτα καταστροφής. Για τη Σίτι το 3-0 στο Άνφιλντ μέσα σε ένα μισάωρο Μεγάλη Τετάρτη, για τη Μπάρτσα το χθεσινό Βατερλό στη Ρώμη με το ίδιο σκορ. Τα αριστουργήματα του Πεπ Γουαρδιόλα και του Ερνέστο Βαλβέρδε στην… πυρά. Γιατί; Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Γιατί σε αυτό το επίπεδο και σε σεζόν των 100 ματς σημασία δεν έχει μόνο που θα επικρατήσεις, αλλά και πόσο ζημία θα προκύψει εκεί που θα… γονατίσεις.

Προφανώς δεν αμφισβητεί κανείς ότι η φετινή Σίτι είναι καλύτερη ομάδα από τη Λίβερπουλ, πόσο δε μάλλον η Μπάρτσα από την παρέα του Κώστα Μανωλά. Καμία εξ αυτών όμως δεν αποκλείστηκε άδικα. Κάθε άλλο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε χθες βράδυ δεν ήξερε που βρίσκονταν και που πατούσε. Χάλασε το μυαλό της πηγαίνοντας στη  Ρώμη με την εντύπωση πως έχει ήδη προκριθεί και όταν βρέθηκε πίσω με 2-0, αποφάσισε να πάει κόντρα στη φύση της. Θέλησε να «παγώσει» τον ρυθμό και όχι να πετύχει το γκολ που θα τελείωνε τα πάντα. Όντως ο ρυθμός έπεσε, ήρθε όμως μια στημένη μπάλα για να την τιμωρήσει παραδειγματικά. Η Βαρκελώνη δεν θα είναι πότε ξανά η ίδια για τον Ερνέστο Βαλβέρδε έπειτα από αυτό το ματς, και ας είναι ο καλός μας «Τσινγκούρι» ο καλύτερος προπονητής που έγινε οικοδεσπότης στο Καμπ Νου, από την εποχή του Πεπ.

Για τη Σίτι, όλα τελείωσαν στο πρώτο ημίωρο των προημιτελικών. Χθες ο Γουαρδιόλα ήξερε πως έπαιζε με τη φωτιά. Με διάταξη 3-4-3, και απίστευτα ρίσκα θέλησε να τραβήξει από… 19 για να κάνει 21. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους στο Ιτιχάντ οι «τελικές» ήταν 10-0 και το ματς ακατάλληλο για όσους πάσχουν από… αυχενικό σύνδρομο μιας και το γήπεδο έγερνε. Η Λίβερπουλ όμως ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα… χτυπούσε στο ξέφωτο. Ότι θα έκανε αυτό που πιθανότατα μπορεί να το κάνει σε ταχύτητα και ποσοστά ευστοχίας καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Δεν πήραν μόνο το εισιτήριο για τους ημιτελικούς οι Reds, άρπαξαν και τη τρίτη σερί νίκη επί της Σίτι, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στα επόμενα υποψήφια θύματα της. Το γήπεδο δεν το ανοίγεις έχοντας απέναντι Φιρμίνιο, Σαλάχ και Μανέ.

Ρόμα (4η στην Serie A) και Λίβερπουλ (3η στην Premier League) λοιπόν στην τετράδα, πιθανότατα παρέα με Ρεάλ Μαδρίτης (4η στην Primera) και η εξαίρεση της Μπάγερν Μονάχου. Οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης φέτος, ούτε στους ημιτελικούς. Η δε Παρί που επίσης έδινε την εντύπωση πως φέτος έχει… κυβικά διεκδίκησης δεν μπήκε (ξανά) ούτε στην 8άδα. Τρεις εν δυνάμει πρωταθλήτριες. Λογικά δεν θα είναι εκεί και η Γιουβέντους. Από το top 5 των πρωταθλημάτων μόνο η Μπάγερν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν… πιάνεται καν. Mονόλογος. Σε αυτές τις συνθήκες είναι σχεδόν απίθανο να μπορείς να τα πετύχεις όλα…

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024