Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κωστής Χατζηδάκης: Αλλού ο Τσίπρας και αλλού ο Καμμένος στα εθνικά θέματα

Κωστής Χατζηδάκης: Αλλού ο Τσίπρας και αλλού ο Καμμένος στα εθνικά θέματα

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία στο Σκοπιανό και στα ελληνοτουρκικά. Τι λέει για τις πρόωρες εκλογές και το μπαράζ σε διορισμούς «ημετέρων»

Για διγλωσσία σε ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» πως «αλλού είναι ο Τσίπρας και αλλού ο Καμμένος».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτιέται για ποια καθαρή έξοδο μιλούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν με την μείωση του αφορολόγητου θα περικοπεί ένας μισθός και οι συνταξιούχοι θα χάσουν μία έως τρεις συντάξεις.

Για τους διορισμούς «ημετέρων» στο Δημόσιο καταγγέλλει πως ξεζουμίζονται οι φορολογούμενοι για να σιτίζεται ένας κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τους ισχυρισμούς Καμμένου και Τσίπρα για ολοκλήρωση της τετραετίας, εκτιμά πως τα πάντα είναι ανοιχτά για πρόωρες εκλογές, αφού η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

Kατηγορείτε την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα των δύο στρατιωτικών, αλλά και στο Σκοπιανό. Τι θα έκανε διαφορετικά η ΝΔ;

Πρώτον, η ΝΔ θα είχε μία πολιτική, όχι δύο όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόσο με τα Σκόπια όσο και με την  Τουρκία.  Εδώ είναι αλλού ο κ. Τσίπρας, αλλού ο κ. Καμμένος.

Δεύτερον, θα αντιμετώπιζε τα ζητήματα αυτά με διάθεση ειλικρινούς συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χωρίς να τα χρησιμοποιεί για μια φθηνή αντιπαράθεση όπως κάνει ο κ. Τσίπρας.

Τρίτον, θα δημιουργούσε μόνιμο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ για να γίνεται συνεχής ανάλυση, αλλά και σχεδιασμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση κρίσεων.

Τέταρτον, θα επιδιώκαμε τη σύναψη μακροχρόνιας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για να έχουμε ουσιαστικότερα αμυντικά ανταλλάγματα.

Πέμπτον, αντί να καταφεύγουμε σε μεγάλα λόγια για την Τουρκία θα επιδιώκαμε να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους με την Άγκυρα, κάνοντας όμως, ταυτοχρόνως, όλες τις αναγκαίες τροποποιήσεις στις προτεραιότητες της αμυντικής και εξωτερικής μας πολιτικής.

Κοντολογίς δηλαδή, σοβαρότητα και σταθερότητα. Αυτή είναι προστιθέμενη αξία της ΝΔ.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024