Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσημη πρώτη για τη Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη

Επίσημη πρώτη για τη Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη

Τις θέσεις της Νέας Δεξιάς και τα ονόματα των 17 ατόμων που στελεχώνουν το Εθνικό Συμβούλιο παρουσίασε την Τετάρτη ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι θέλει να φτιάξει μια «Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά».

Τις θέσεις της Νέας Δεξιάς και τα ονόματα των 17 ατόμων που στελεχώνουν το Εθνικό Συμβούλιο παρουσίασε την Τετάρτη ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι θέλει να φτιάξει μια «Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά».

Αντιπρόεδρος του κόμματος είναι ο Παναγιώτης Δούμας, επιχειρηματίας και τέως αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Γενικός γραμματέας είναι ο Χρήστος Χρηστίδης, αξιωματικός ε.α. της Αεροπορίας Στρατού και των Καταδρομών. Αναπληρωτής γενικός γραμματέας είναι ο Αναστάσιος Φαραντάτος, συνταγματάρχης ε.α. Ε.Σ.

Και οι τρεις, όπως επισήμανε ο Φ.Κρανιδιώτης είναι καταδρομείς.

Τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου είναι: Γεώργιος Βλάχος, Χρήστος Βλάχος, Ανδρέας Γεωργίου, Σοφία Ζαχαριουδάκη, Ελευθέριος Καλλινικίδης, Γεώργιος Καραποστόλου, Κωσταντίνος Καρουκανίδης- Κατάκης, Αλκιβιάδης Κεφαλάς, Απόστολος Κρητικόπουλος, Ανδρέας Μαγειρόπουλος, Γεώργιος Μακρής, Νικόλαος Μαστρονικολής, Σοφία Μαξούρη και Γεώργιος Οικονόμου.

Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δεξιάς ορίστηκε ο Δημήτριος Γερογιάννης.

Σε ερώτηση αν η Νέα Δεξιά στηρίζει την παραμονή στο ευρώ, ο Φ.Κρανιδιώτης απάντησε ότι «όποιος προπαγανδίζει δραχμή είναι ανόητος ή ύποπτος», καθώς η έξοδος από το ευρώ λόγω υποτίμησής που θα υποστεί το νόμισμα, θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν κυρίως οι αδύναμοι.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η Νέα Δεξιά αποτελεί ένα εθνοκεντρικό ευρωπαϊκό κόμμα.

Για τις θέσεις του κόμματος στην οικονομία τόνισε ότι είναι υπέρ μιας ελεύθερης οικονομίας, αλλά με έναν σοβαρό εποπτικό ρόλο του κράτους και επικέντρωσε τις παρατηρήσεις του στην ανάγκη της καινοτομίας σε συγκεκριμένα πεδία, όπως αυτό της Έρευνας και Ανάπτυξης για την Εθνική Αμυνα που όμως θα έχει αποτέλεσμα και στον πολιτικό τομέα. Σημείωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα «σοκ αριστείας» στην χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με συνεργασίες με άλλα κόμματα και προσωπικότητες ο Φ.Κρανιδιώτης απάντησε ότι εάν η ερώτηση αφορά τον ΛΑΟΣ υπάρχει ζήτημα όχι μόνον πολιτικής αισθητικής, αλλά και σταθερότητας στις θέσεις ενός κόμματος.

«Εμείς θέλουμε να πηγαίνουμε σαν τραίνο πάνω στις ιδεολογικές μας ράγες» είπε και συμπλήρωσε ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις ενός κόμματος που ενώ ψήφιζε μνημόνια για να σωθεί η πατρίδα, τώρα προπαγανδίζει υπέρ της δραχμής. Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ χαριτολογώντας είπε ότι εάν έκανε πιο σκληρή αντιπολίτευση θα ήταν… ποινικό αδίκημα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία είπε ότι θα συνεργαζόταν σε μια κυβέρνηση με ισχυρή εθνική πολιτική ως προς την τουρκική απειλή και τις εθνικές γεωπολιτικές προτεραιότητες, η οποία θα σταματούσε τον ισλαμικό εποικισμό και που θα έπαιρνε ισχυρή θέση στο μεταναστευτικό.

Επίσης τόνισε ότι θα συνεργαζόταν σε μία κυβέρνηση που θα επανέφερε την παιδεία στην αρχική συνταγματική της υποχρέωση ως ύψιστη εθνική προτεραιότητα, αλλά και θα τη χαρακτήριζε η εθνική κοινωνική ευαισθησία.

Σε ερώτηση για το ποιοι δεν είναι «κανονικοί άνθρωποι», στους οποίους έχει επανειλημμένα αναφερθεί στόχευσε κυρίως στην πλειοψηφία του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της χώρας τονίζοντας ότι βασίζονται στη συντεχνία μίας «ψευτοαριστοκρατίας» και τις διασυνδέσεις που αυτή προσφέρει.

Τέλος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της προστασίας της μητρότητας τονίζοντας ότι προτεραιότητά του νέου κόμματος είναι η ελληνίδα μάνα και όχι αυτοί που θέλουν να παραστήσουν τις μάνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024