Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή της ομάδας «Ρουβίκωνας» στην ΕΡΤ

Εισβολή της ομάδας «Ρουβίκωνας» στην ΕΡΤ

Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών εισέβαλε το βράδυ της Τρίτης στο στούντιο της ΕΡΤ όπου βρισκόταν ήδη η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη με τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χαρίτο στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα. Έξω από το κτίριο της ΕΡΤ αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 22 προσαγωγές.

Είκοσι περίπου μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν το βράδυ της Τρίτης στο στούντιο στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή του προγράμματος.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να διαβάσουν ένα κείμενο στο δελτίο ειδήσεων τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα.

Μετά την αποχώρηση των μελών του «Ρουβίκωνα» από το στούντιο ο Πάνος Χαρίτος και η Λιάνα Κανέλλη περιέγραψαν τι συνέβη αναφέροντας πως τραυματίστηκε ένα συνάδελφος εικονολήπτης.

Έξω από το κτίριο της ΕΡΤ αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 22 προσαγωγές.

Στην ιστοσελίδα indymedia ανέβηκε το βράδυ το κείμενο που επιχείρησαν να διαβάσουν οι εισβολείς στην ΕΡΤ και το οποίο υπογράφει ο Ρουβίκωνας και η Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας.

Το κείμενο αναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική για την οικονομία και στο ασφαλιστικό, στους μετανάστες και το προσφυγικό ζήτημα, ενώ καταγγέλλει «κρατική καταστολή».

Ανακοίνωση της ΕΡΤ

Ανακοίνωση για το επεισόδιο εξέδωσε αργά το βράδυ η διοίκηση της ΕΡΤ.

«Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών. Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, »το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ τονίζει πως «συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024