Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένας νεκρός στη Νάντη, «χακί» στους δρόμους για τη δημόσια ασφάλεια

Ένας νεκρός στη Νάντη, «χακί» στους δρόμους για τη δημόσια ασφάλεια

Ο στρατός θα αναπτύξει «τις επόμενες ώρες» στη Γαλλία «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες» για να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Από την επίθεση στη Νάντη κατέληξε σε νοσοκομείο ένας από τους τραυματίες.

Ο στρατός θα αναπτύξει «τις επόμενες ώρες» στη Γαλλία «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες» για να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε και να καθησυχάσουμε τους Γάλλους και να τους πούμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί» δήλωσε ο Βαλς μετά το πέρας μιας έκτακτης συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

«Πρέπει να κινητοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαιοσύνης» συνέχισε. Για να γίνει αυτό «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν τις επόμενες ώρες» στους δρόμους και «θα αυξηθεί ο αριθμός των περιπολιών» στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι στρατιώτες αυτοί θα προστεθούν στους «780 χωροφύλακες και στρατιώτες που κινητοποιούνται βάσει του σχεδίου Vigipirate», που τίθεται σε εφαρμογή στη Γαλλία στη διάρκεια εορτασμών ή ειδικών απειλών.

Οι περιπολίες «θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε πολυσύχναστα μέρη: εμπορικές περιοχές, κέντρα πόλεων, σιδηροδρομικοί σταθμοί και μέσα μεταφοράς» διευκρίνισε ο Βαλς.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι οι τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν από το Σάββατο στη χώρα «δεν συνδέονται μεταξύ τους, προφανώς». «Όμως υπάρχει μια ακολουθία και αυτό δικαιολογεί μεγαλύτερη επαγρύπνηση» πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον πανικό, στον φόβο» επεσήμανε ο Ολάντ, ενώ σημείωσε ότι μόνο η επίθεση του Σαββάτου είχε «τρομοκρατικό χαρακτήρα».

O πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι από την επίθεση στην Νάντη κατέληξε ένας από τους τραυματίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024